۱۲ مهر ۱۳۹۹، ۱۵:۵۴
کد خبر: 84063257
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عراق؛ ۷۲ ساعت بدون حملات موشکی

۱۲ مهر ۱۳۹۹، ۱۵:۵۴
کد خبر: 84063257
عراق؛ ۷۲ ساعت بدون حملات موشکی

بغداد - ایرنا - تاکنون سه روز از زمان حمله موشکی چهارشنبه گذشته به پایگاه نظامی آمریکا نزدیک فرودگاه بین المللی اربیل می گذرد که بازتاب های گسترده رسانه ای در داخل و خارج عراق داشت و از زمان این حمله تاکنون فضا بر مدار آرامش چرخیده و هیچ موشکی به سمت اهداف خارجی شلیک نشده است.

به گزارش ایرنا، تا پیش از هدف گیری پایگاه نظامی «حریر» در اربیل پایتخت اقلیم کردستان عراق، دست‌کم مقر نیروهای اشغالگر در این کشور هر دو روز شاهد یک حمله موشکی بود اما حالا و با گذشت سه روز از آخرین حمله و آرامش در این عرصه سبب شده به گمانه زنی ها درباره عوامل این رخداد دامن زده شود.  
پایگاه خبری «میدل ایست نیوز» در این باره نوشت که عراق در ۷۲ ساعت گذشته، از زمان حملات راکتی به فرودگاه اربیل شاهد هیچ حمله موشکی تازه به مواضع ائتلاف بین المللی نبوده است، آخرین حمله از این نوع هفته گذشته در منطقه سبز بغداد رخ داد که محل سفارت آمریکا و چند سفارتخانه غربی دیگر است.  
به باور بسیاری از تحلیلگران این آرامش با تدابیر شدید امنیتی و نظارت دقیق بر مقر گروه های مسلح همراه بوده است.
همزمان با تهدید آمریکا به بستن سفارت این کشور در بغداد و نگرانی جمعی از پیامدهای منفی چنین اقدامی، دولت عراق می کوشد عملکرد گروه های مسلح را که متهم اصلی حملات موشکی به منافع امریکا در عراق هستند، مهار کند.
«مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر عراق، اخیرا دستور اجرای طرح امنیتی سفت و سختی را برای حفاظت از هیات های دیپلماتیک و پایگاه های میزبان نیروهای آمریکایی صادر کرده و همچنین دستور داده که فعالیت گروه های مسلح به دقت زیر نظر گرفته شود.
یک مقام امنیتی عراق گفته است که توقف حملات به منطقه سبز نشانه ای مثبت خواهد بود، اما همچنان وضعیت نگران کننده است، هرچند سران برخی جناح سیاسی نزدیک به گروه های مسلح می کوشند که حملات به منطقه امنیتی سبز را متوقف کنند چون از نظر آنها هم موضوع جدی است.
این مقام تأکید کرد که دولت تاکنون تعهدی از هیچ یک از طرف ها برای توقف حملات نگرفته چون هرگونه تعهدی الزاما به معنای فاش شدن عامل این حملات است، اما سران ائتلاف های مختلف متوجه خطر شده اند و با جدیت برای آرام کردن اوضاع تلاش می کنند.
به گفته این مقام امنیتی، هواپیماهای جاسوسی آمریکایی برای رصد هرگونه تهدید علیه سفارت آمریکا یا فرودگاه بغداد در آسمان پایتخت عراق به پرواز  درآمده اند و نیروهای امنیتی نیز تدابیر سختگیرانه ای در اطراف پایگاه هایی که آمریکایی ها در آنها حضور دارند، پیش گرفته اند به خصوص در سفارت آمریکا و دیگر سفارتخانه های خارجی در منطقه سبز ضمن این که همه مناطق بغداد شاهد حضور گسترده نیروهای امنیتی است و فعالیت های اطلاعاتی نیز افزایش یافته است.
هفته گذشته مصطفی الکاظمی سرتیپ «حامد الزهیری»، رئیس سابق دانشکده نظامی عراق، را مسوول امنیت منطقه سبز بغداد کرد و گفته می شود که وی با جدیت برای بستن پرونده اختلالات امنیتی در این منطقه حساس تلاش خود را آغاز کرده است.
«ثامر ذبیان»، نماینده عضو ائتلاف الفتح (شاخه سیاسی الحشد الشعبی) در گفت وگو با «العربی الجدید» تأکید کرد که به محض هرگونه حمله راکتی، برخی انگشت اتهام را به سمت گروه های وابسته به الحشد نشانه می گیرند در حالی الحشد و گروه های سیاسی مربوط به آن به صراحت اعلام کرده اند که با این اقدام مخالف اند.
وی تأکید کرد که حمله موشکی به فرودگاه اربیل کار تروریست های داعش بوده و داعش می کوشد با این گونه حملات موجب تفرقه و تضعیف الحشد شود.
در همین راستا، نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد نیز برای آرام کردن فضا وارد میدان شد و به دیدار برخی سران گروه های مسلح رفت.
رئیس ستاد عملیات الحشد الشعبی روز جمعه در دیدار با «جنین هنیس پلاسخارت»، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق بر حمایت کامل از مصوبات دولت و دستورهای فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور تاکید کرد.
«عبدالعزیز المحمداوی» (ابوفدک)، رئیس ستاد عملیات الحشد الشعبی و «جنین هنیس پلاسخارت»، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل هم در این دیدار تازه ترین تحولات امنیتی عراق و روند تعقیب تروریست‌های داعش را بررسی کردند.
المحمداوی در این دیدار تأکید کرد که سازمان الحشد الشعبی نهادی رسمی و مرتبط با دولت عراق و تابع دستورهای فرمانده کل نیروهای مسلح (نخست وزیر) است.
او همچنین بر اهمیت همراهی و ایستادن در کنار دولت و حمایت از اجرای مصوبات و احترام به اقتدار آن تأکید کرد.
در حالی حملات راکتی در هفته‌های اخیر علیه منافع آمریکا در بغداد افزایش یافته بود که مردم و مقام‌های سیاسی عراق خواستار خروج نظامیان آمریکایی از این کشور شده و همچنان بر این درخواست خود پافشاری می کنند.
پارلمان عراق دی‌ ماه ۹۸ قانون خروج نیروهای اشغالگر آمریکایی را از این کشور تصویب کرد اما آمریکایی‌ها به بهانه‌های مختلف نظیر افزایش اقدامات تروریستی همچنان تلاش دارند به حضور خود در عراق ادامه دهند.
برخی کارشناسان معتقدند که آمریکا با حمایت از گروه‌های تروریستی می کوشد تا به بهانه اقدامات آنان حضور نظامی خود را در عراق همچنان حفظ کنند. گروه های مقاومت اسلامی بارها از دولت عراق خواسته اند درباره این حملات تحقیقات گسترده صورت گیرد و عوامل آن معرفی شود.

آمریکایی ها پیش از این بارها بدون انجام تحقیقات به اینگونه حملات واکنش نشان داده و به بمباران مواضع نیروهای مقاومت حمله کرده اند که این امر از سوی ناظران بی طرف مشکوک تلقی شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha