لزوم عبور از کشاورزی سنتی به صنعتی با بهره‌وری آب در استان زنجان

زنجان - ایرنا - جلسه ستاد اجرایی بهره‌وری آب کشاورزی با حضور نمایندگان بخش خصوصی و دوایر دولتی و محوریت بررسی استفاده بهینه از آب کشاورزی در اتاق بازرگانی زنجان برگزار و در این جلسه بر لزوم عبور از کشاورزی روش سنتی به صنعتی با بهره وری آب تاکید شد.

به گزارش ایرنا، رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی زنجان در این جلسه با اشاره به تفاهم نامه منعقده بین اتاق بازرگانی و وزارت جهاد کشاورزی و ضرورت تدوین سند بهره وری آب، از گزارش تخصصی ارائه شده توسط کارشناسان اتاق بازرگانی و پیش نویس سند بهره وری آب کشاورزی استان که به صورت جامع به وضعیت بحرانی آب در استان پرداخته شده تقدیر کرد و با تأکید بر لزوم ارتقای بهره وری در استفاده از آب به ویژه در بخش کشاورزی استان، اظهار داشت: در حوزه آب استان توجه ویژه و کافی صورت نگرفته و کشاورزان همچنان به صورت سنتی نسبت به آبیاری سطح زیر کشت خود اقدام می کنند.
مهدی رنگ رونا با بیان اینکه جلوگیری از این روند جهت پیشگیری از خشکسالی طی سال‌های آتی لازم و ضروری است، تصریح کرد: کشاورزی را باید با اقدامات ترویجی به سمت کشاورزی صنعتی پیش برد و و قدم به قدم الگوی سطح زیر کشت را اصلاح کرد.
وی با تاکید بر اینکه بهره وری را باید نسبت به سطح زیر کشت در استان افزایش داد، گفت: زنجان شهرک گلخانه ای دارد که اقدامات بسیار خوبی در آن صورت گرفته که باید این اقدامات هرچه بیشتر توسعه پیدا کند.
رنگ رونا در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع حق آبه  اراضی شیبدار اشاره کرد و افزود: این موضوع در شورای گفت وگوی استان مطرح و موارد نیز مورد پیگیری و مصوباتی نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز با بیان اینکه ۱۸۳ هزار هکتار اراضی آبی زیرکشت در استان زنجان وجود دارد، افزود: در حال حاضر ۵۷ هزارو ۸۲۸ هکتار از اراضی آبی استان به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده است و در واقع می توان گفت استان در این بخش عملکرد قابل قبولی داشته است.
فریدون داودی با اشاره به اینکه استان زنجان دارای ۱۶ ایستگاه پمپاژ آب است، داشت: با عملکردی که در این بخش صورت گرفته ۱۴ میلیون مترمکعب آب در استان زنجان صرفه جویی شده است.
 معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه قوانینی را باید برای اجرایی کردن الگوی کشت به کار گرفت، خاطرنشان کرد: ۴۰ محصول زراعی و ۲۱ محصول باغی در استان زنجان تولید می‌شود و سازمان جهاد کشاورزی در بخش های مختلف اقداماتی در خصوص اجرای الگوی کشت جهت بهره وری آب انجام داده است.
 رباب شبخیز با اشاره به کاهش سطح زیر کشت محصولات اساسی با راه‌اندازی سامانه‌ای برای ثبت اطلاعات سبزی و صیفی گندم خاطرنشان کرد: کاهش سطح زیرکشت محصول برنج، کاهش سطح زیر کشت محصولات علوفه ای پرتوقع و جایگزین درختکاری پسته به جای صیفیجات از دیگر اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در خصوص اجرای الگوی کشت بهره‌وری آب بوده است.
وی همچنین با بیان اینکه استفاده از ارقام متحمل به کم آبی و خشکی، تغییر الگوی کشت های بهاره و اجرای طرح‌های کشاورزی حفاظتی، توسعه روش‌های آبیاری مدرن، توسعه کشت‌های نشایی، توسعه کشت گلخانه، توسعه کشت گیاهان دارویی، توسعه باغات در اراضی شیبدار نیز از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی در خصوص اجرای الگوی کشت با بهره‌وری آب بوده است.
شب خیز افزود: با اقداماتی که در بخش های مختلف صورت گرفته، در مجموع ۳۳۵ میلیون مترمکعب صرفه جویی آب در ۲ بخش زراعی و باغی کشاورزی استان عملیاتی شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha