تمرکز جشنواره نواحی بر روی دوبیتی خوانی است

تهران- ایرنا- دبیر سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در جلسه با اعضای هیئت علمی و تبادل نظر در باره نحوۀ برگزاری جشنواره گفت: موضوع اصلی این دوره از جشنواره دوبیتی‌خوانی است.

به گزارش روابط عمومی سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی، احمد صدری، درباره موضوع اصلی این دوره از جشنواره گفت: شورای علمی جشنواره موسیقی نواحی، متناسب با سیاست‌های کلی جشنواره که در سال‌های گذشته مبتنی بر موسیقی‌های باکلام بوده، تِم این دوره از جشنواره را بر پایۀ «دوبیتی‌خوانی» در مناطق مختلف ایران قرار داده است. همان‌طور که مستحضرید، این قالب شعری در میان تمام اقوام ایرانی با عناوین مختلف وجود دارد و دارای اشتراک‌های زیادی است.

وی عنوان کرد: به دلیل تنوع قومی، اقلیمی و زبانی در کشور، می‌توانیم با این قالب شعری وحدت را نه‌تنها در ایران با این جغرافیای سیاسی، بلکه در جغرافیای فرهنگی نشان دهیم. نمونه این دوبیتی‌خوانی‌ها را در کشورهایی مانند ازبکستان و تاجیکستان تحت عنوان «فَلَک» شاهد هستیم.

دبیر سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران با اشاره به اینکه قرار است این جشنواره در آبان‌ماه برگزار شود، درباره نحوه برگزاری این دوره از جشنواره اظهار داشت: جشنواره امسال دو بخش دارد؛ یک بخش آن به صورت آنلاین برگزار می‌شود و بخش دیگر به صورت آفلاین. بخش آنلاین طی چهار روز در فضاها و مکان‌های تاریخی کرمان اجرا خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد تا بتوان با استفاده از ظرفیت چندفرهنگی استان کرمان و موسیقی سایر اقوام، که برای مخاطب تنوع زبانی، موضوعی و موسیقایی دارد، برنامه‌ خوبی تدارک ببینیم.
وی بیان کرد: زمان اجراها به جهت اینکه تیم‌های فیلمبرداری به مناطق مختلف ایران می‌روند و از افرادی که هیئت علمی تعیین می‌کنند مستندهایی را تهیه می‌کنند، طولانی خواهد بود. در نهایت بسته‌ای را آماده کرده و در طول زمان پخش می‌کنیم.

دبیر سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران با اشاره به اینکه بخش پژوهش همواره یکی از بخش‌های لاینفک جشنواره موسیقی نواحی بوده، توضیح داد: بخش پژوهش هر سال همزمان با بخش اجرایی جشنواره برگزار می‌شد ولی امسال برای جلوگیری از تداخل با اجراها، تصمیم گرفته شده این بخش را پس از اتمام جشنواره طی برنامۀ مشخصی با موضوع و محوریت «دوبیتی‌خوانی» برگزار کنیم.
صدری افزود: قرار است عزیزان ما برای این بخش برنامه‌ریزی‌هایی داشته باشند و یکی از آن‌ برنامه‌ها، تقدیر از کتاب‌هایی است که توسط موزیسین‌ها و پژوهشگران بومی نوشته شده است. امیدواریم با همکاری فرهنگستان هنر و دانشگاه‌هایی که رشته اتنوموزیکولوژی دارند، بتوانیم بخش پژوهش را یا به صورت آنلاین یا آفلاین و یا ترکیبی از این دو برگزار کنیم.
وی گفت: شورای علمی با رادیو به توافق رسیده که همکاری نزدیک داشته باشند. قرار شده مباحث محتوایی جشنواره در خصوص دوبیتی‌خوانی‌ها طی برنامه رادیویی، یکشنبه‌ها بین ساعت ۲۱ تا ۲۳ با حضور کارشناس از رادیو فرهنگ پخش شود.
صدری با اعلام اینکه سیزدهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی ایران فراخوان نداشته است، خاطرنشان کرد: بنا را بر این گذاشته‌ایم که شورای علمی تا هفته آینده پیشنهادات‌شان برای اجرای آنلاین را از بین کسانی که استاد هستند ولی کمتر دیده شده‌اند اعلام کنند. مسلم است حتماً از تمام اقوام ایران با گویش‌های مختلف در این جشنواره برنامه خواهیم داشت.

اعضای شورای علمی این دوره از جشنواره را منصوره ثابت‌زاده، فؤاد توحیدی، هوشنگ جاوید، دامون شش‌بلوکی، و محمدعلی مرآتی تشکیل می‌دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha