ین آستان براساس مصوبه ستاد ملی کرونا هیچگونه برنامهای در خصوص پیادهروی جاماندگان اربعین مانند سالهای گذشته ندارد ولی مسئولان شهرستان ری باید برای حضور خود جوش مردم آمادگی لازم را داشته باشند.
به گزارش روز یکشنبه پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظمیم حسنی، آیت الله محمد محمدی ری شهری یکصد و سیزدهمین جلسه شورای عالی فرهنگی این آستان از فعالیت های صورت گرفته توسط حرم عبدالعظیم(ع) و دستگاه های اجرایی شهرستان ری در زمان شیوع کرونا تشکر و قدردانی کرد و افزود: این اقدامات باید ادامه داشته باشد.
به گزارش ایرنا، کاروان عظیم عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) استان تهران با عنوان جاماندگان کربلای حسینی طی هفت سال گذشته به صورت پیاپی با حضور میلیونی مردم استان تهران به تاسی از پیاده روی عظیم عاشقان اهل بیت (ع) در کربلا برگزار می شد.
امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت دستورالعمل های بهداشتی و فاصله گذاری هوشمند این مراسم معنوی برگزار نخواهد شد.
براساس روایت معتبری از امام هادی (ع) ثواب زیارت حرم حضرت عبدالعظیم(ع) با زیارت حرم سیدالشهدا(ع) برابر است به همین سبب شهرری به عنوان کربلای ایران شهرت دارد و عاشقان اباعبدالله(ع) که امکان حضور در کربلا معلا را در روز اربعین پیدا نکرده اند در استان تهران با پای پیاده به سمت حرم سید الکریم (حضرت عبدالعظمیم حسنی) حرکت می کنند.
آستان مقّدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و در کنار آن بارگاه شریف حضرات حمزه(ع) و طاهر(ع) در شهرری از قرن سوّم تاکنون به عنوان یکی از مشهورترین اماکن زیارتی و سیاحتی ایران مورد توجّه و عنایت دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بوده است.
حضرت عبدالعظیم(ع) از نوادگان حضرت امام حسن مجتبی(ع) است و در مدّت ۷۹ سال عمر با برکت خود با دوران امامت چهار امام معصوم یعنی امام موسی کاظم(ع)، امام رضا(ع)، امام محمّدتقی(ع) و امام علیّ النّقی(ع) مقارن بوده و احادیث فراوانی از آنان روایت کرده است.
گفتنی است، یکصد و سیزدهمین جلسه شورای عالی فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) با حضور آیت الله محمد محمدی ری شهری تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، سید علی شاهچراغی امام جمعه شهرری، حسین توکلی فرماندار ویژه شهرستان ری، معاونان آستان مقدس و نمایندگان تعدادی از سازمان ها و نهادهای فرهنگی کشور در حرم مطهر سیدالکریم(ع) برگزار شد.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام و المسلمین پناهی مدیر حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم(ع) توضیحاتی در ارتباط با شاخص هـای تهیـه شـده حـوزه علمیـه برادران که در بازرسی برنامه ای انجام شده بود ارائه و خاطرنشان کرد: همانطور که در جلسات گذشته این موضوع مطرح شد، چهارده شاخص در محورهای چهارگانه تهیه و برای تصـویب نهـایی بـه شـورا ارائـه گردیـد.
سپس معاون فرهنگی و روابط عمومی آستان مقدس، به ارائه گزارش در ارتباط با اقدامات انجام شده در خصوص آئین جشن تکلیف دانش آموزی پرداخت و گفت: در طول سال ۱۳ هزار دانش آموز دختر و پسر در بیش از یکصد جلسه در آستان مقدس برای برگزاری مراسم جشن تکلیف حضور پیدا می کنند که با توجه به اهمیت این موضوع، برنامه ریزی برای حضور بیشتر دانش آموزان در دستور کار قرار گرفته است.
فرماندار ویژه شهرستان ری نیز در این جلسه، توضیحاتی پیرامون ارائه خدمات فرهنگی به دانش آموزان ارائه کردو گفت: در خصـوص تـأمین منـابع، بـه غیـر از مرکـز شهرستان، شهرداری و دهیاری ها نیز امکانات خوبی در رابطه با ارائه بسـته هـای فرهنگـی در اختیـار دارنـد که در تخصیص اعتبار آن برای دانش آموزان مشکلی وجود ندارد.
در این جلسه مصوباتی از جمله، ارائه گزارش اقدامات و تصمیمات فرهنگی مجتمع حکمت و ارائه به دبیرخانه شورای عالی فرهنگی آستان، تغییر نام صحن اصلی به نام امام حسن مجتبی(ع) و صحن باغ توتی به نام امام حسین(ع) "سیدالشهداء"، بازرسی های سالانه از حوزه علمیه طبق شاخص های چهارده گانه تبیین شده، همکاری و برگزاری جلسات مشترک با فرمانداری شهرستان ری در راستای هرچه باشکوه تر برگزار شدن مراسم جشن تکلیف دانش آموزی در آستان مقدس، از تصمیمات یکصد و سیزدهمین جلسه شورای عالی فرهنگی آستان مقدس بود.
نظر شما