به گزارش ایرنا از خبرگزاری آناتولی، "ینس استولتنبرگ" دبیرکل ناتو که در ترکیه به سر میبرد پس از دیدار با وزیر امورخارجه این کشور گفت: ما باید از همه تلاشها برای یافتن راه حل صلح آمیز از طریق مذاکره پشتیبانی کنیم زیرا هیچ راه حل نظامی برای وضعیت قره باغ و اطراف آن وجود ندارد.
استولتنبرگ افزود: من انتظار دارم ترکیه از نفوذ قابل توجه خود برای کاهش تنشها استفاده کند.
مولود چاووش اوغلو وزیر امورخارجه ترکیه نیز در کنفرانس خبری تصریح کرد: نیروهای ارمنی در تنشهای اخیر در خط مقدم جمهوری آذربایجان و ارمنستان غیرنظامیان را هدف قرار دادهاند.
چاووش اوغلو افزود: بسیاری از جمله کودکان در حملات ارمنستان به شهادت رسیدند.
چاووش اوغلو از همه طرفها به ویژه از ناتو خواست تا مطابق قوانین بینالمللی و قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل از ارمنستان بخواهند از مناطق اشغالی جمهوری آذربایجان خارج شود.
بامداد ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سرگرفته شد و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیهای نیروهای ارمنستان را آغاز کننده درگیری و نخستوزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغاز کننده حمله دانست.
پس از درگیریهای نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیر) میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زده و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیشبینی کرده بود.
در سال ۱۹۹۳ میلادی، به دنبال درگیریهای چهارساله نظامی دو کشور، برخی دولتهای اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری «گروه مینسک» سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتشبس میان دوطرف مناقشه برقرار شد، اما تلاشهای بینالمللی برای حل مسالمتآمیز این مناقشه تا به امروز نتیجهای نداشته است.
نظر شما