هانی‌زاده: هدف راکت پراکنی‌ها در عراق خلع سلاح حشدالشعبی است

تهران-ایرنا- کارشناس مسائل منطقه پرتاب راکت ها در اطراف سفارت آمریکا در عراق را یک اقدام کاملا سازماندهی شده عنوان کرد و گفت: ‌آمریکا تلاش می‌کند با اجرای چنین عملیات‌هایی توسط عوامل حزب بعث، به دولت الکاظمی فشار وارد کرده و حشد الشعبی را خلع سلاح کند. 

حسن هانی زاده در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به تحولات اخیر عراق و اتهام زنی‌های آمریکا اظهارداشت: پس از ترور دردناک سردار شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده سابق سپاه قدس و شهید ابو مهدی المهندس، پارلمان عراق در یک اقدام کاملاً جدی و متناسب با شرایط داخلی عراق، طرحی را تصویب کرد که بر مبنای آن بغداد باید در یک فرآیند زمانی یک ساله نیروهای آمریکایی را از خاک این کشور اخراج کند.

وی درباره اتهام زنی آمریکایی‌ها به نیروهای مقاومت درباره اقدامات ضدامنیتی اخیر در عراق به ویژه علیه سفارت خانه‌ها افزود: آمریکایی‌ها برای جلوگیری از اجرایی شدن مصوبه پارلمان عراق حرکاتی انجام دادند که از جمله آنها انتقال نیروهای داعش از سوریه به عراق برای انجام عملیات‌هایی با هدف تخریب وجهه حشدالشعبی و آماده کردن زمینه برای اتهام زنی علیه این نیرو بود.

این کارشناس مسائل غرب آسیا، بخشی از اقدامات ضدامنیتی اخیر در عراق را نیز نتیجه عملیات‌های عوامل حزب بعث عنوان کرد و افزود: آمریکایی‌ها عوامل حزب بعث را سازماندهی کردند تا با پرتاب راکت به مناطق حساس، زمینه متهم کردن حشدالشعبی را فراهم کنند.

هانی‌زاده به تحرکات مشابه در لبنان و علیه حزب الله در این کشور اشاره کرد و گفت: تمام این تحرکات آمریکا چه در لبنان علیه حزب الله و چه در عراق علیه حشدالشعبی با هدف خلع سلاح نیروهای مقاومت اسلامی و تضعیف محور مقاومت صورت می‌گیرد.

وی، منحرف کردن راکت‌های پرتاب شده در منطقه الخضراء عراق توسط سامانه‌های دفاعی سفارت آمریکا و برخورد این راکت‌ها با مناطق مسکونی اطراف و کشته و زخمی شدن افراد بی‌گناه را یادآور شد و افزود: سفارت آمریکا با داشتن پاتریوت، این راکت‌ها را منحرف کرد که عمدتاً به منازل مسکونی اطراف منطقه الخضرا اصابت کرد و این موضوع نشان می‌دهد که پرتاب راکت‌ها یک حرکت کاملاً سازماندهی شده بوده است.

این کارشناس مسائل عراق، هدف اقدامات ضدامنیتی اخیر عوامل پنتاگون و سیا در عراق را فشار بر دولت مصطفی الکاظمی نخست وزیر این کشور تحلیل کرد و گفت: هدف آمریکایی‌ها این است به دولت الکاظمی فشار وارد آورند که حشدالشعبی را خلع سلاح کند.

نزدیکی به اسراییل استیضاح الکاظمی را به دنبال دارد

هانی زاده با اشاره به مدت زمان یک ماهه باقی مانده تا انتخابات آمریکا گفت: در این شرایط و با توجه به اینکه دونالد ‌ترامپ رییس جمهوری آمریکا نیازمند یک برگ برنده انتخاباتی است، کاخ سفید تلاش می‌کند تا دولت عراق را مجبور کند که با رژیم صهیونیستی رابطه برقرار کند.

وی، تبریک وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به دولت عراق درباره روز ملی این کشور را یک شیطنت برای برهم زدن امنیت و ثبات عراق و شوراندن مردم علیه دولت الکاظمی ارزیابی کرد.

این کارشناس مسائل سیاسی درباره احتمال عادی سازی روابط بغداد و تل آویو نیز خاطرنشان کرد: دولت عراق نمی‌تواند بدون اراده ملت عراق و پارلمان این کشور درباره رابطه با رژیم صهیونیستی تصمیم بگیرد و پارلمان این کشور مخصوصاً فراکسیون‌های شیعه مانع چنین اقدامی خواهند شد.

هانی زاده به نقش مهم عراق در محور مقاومت اشاره کرد و افزود: هر گونه تلاش دولت عراق برای ارتباط با رژیم صهیونیستی، قطعاً منجر به استیضاح نخست وزیر خواهد شد.

این تحلیلگر مسائل بین الملل درباره محتوای دیدارهای اخیر سفیر آمریکا و دیگر مقامات این کشور با مقامات عراق گفت: مقامات آمریکایی در دیدار با مقامات ارشد عراق آنها را تهدید کرده‌اند که در صورت اخراج نیروهایشان تحریم های شدیدی را علیه عراق اعمال خواهند کرد.

هانی زاده تصریح کرد: مجموعه این رخدادها نشان می‌دهد که الان نیروهای آمریکایی و سفارت آمریکا که در آن سه هزار نیروی کماندو مستقر هستند، به مرکز توطئه علیه حشدالشعبی تبدیل شده است.

وی از تلاش نخست وزیر عراق برای ایجاد موازنه در روابط با ایران و آمریکا خبر داد و گفت: الکاظمی به شدت زیر فشار آمریکاست اما سعی می‌کند که به نوعی یک رابطه بینابینی در مناسبات تهران-بغداد و مناسبات بغداد-واشنگتن با حفظ ارزشهای داخلی ملت عراق ایجاد کند.

این کارشناس مسائل عراق با بیان اینکه آمریکا دنبال باج خواهی و فشار به دولت الکاظمی است، گفت: الکاظمی نمی‌خواهد فشار زیادی به حشدالشعبی وارد کند زیرا خلع سلاح این نیروی مردمی به مفهوم بازگشت داعش و نابودی عراق است.

احتمال برگزاری انتخابات در موعد خود بعید است

هانی زاده درباره برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق نیز گفت: الکاظمی دنبال یک راهکار قانونی است که انتخابات زودهنگام در این کشور برگزار شود ولی با توجه به شرایط امنیتی عراق به نظر نمی‌رسد که انتخابات در موعد زمانی تعیین شده برگزار شود.

وی به موعد یک ساله الکاظمی برای برقراری انتخابات اشاره کرد و گفت: ۶ ماه دیگر این موعد تمام می‌شود ولی با توجه به شرایط موجود به نظر نمی‌رسد که عراق آمادگی داشته باشد که در این مدت انتخابات برگزار کند و حتی طرح‌هایی از سوی آمریکا و غرب برای انحلال پارلمان این کشور در حال پیگیری است.

آمریکا دنبال حضور پرتعداد در بغداد است

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه آمریکا دنبال خروج نیروهایش از عراق نیست و دنبال خرید زمان است، افزود: آمریکایی‌ها هدفشان این است که با حضور پرتعداد در بغداد، کنترل اوضاع امنیتی، نظامی و سیاسی عراق را در دست خود نگه دارند و بتوانند سیستم اداری و سیاسی و امنیتی این کشور را بر اساس علایق و اهداف خود ساماندهی کنند.

هانی زاده با یادآوری تاکید پارلمان عراق بر تسریع در اخراج نیروهای آمریکایی، تصریح کرد: آمریکایی‌ها در حال برهم زدن عرصه شطرنج سیاسی و امنیتی عراق هستند تا بتوانند فشار برای اخراج نیروهای خود را کمتر کنند و اجازه ندهند که مصوبه سال گذشته پارلمان این کشور اجرایی شود.

وی گفت: از نظر آمریکایی‌ها، ایجاد دلهره بازگشت داعش و تهدید بغداد به اعمال تحریم‌های اقتصادی و مالی موجب خواهد شد که الکاظمی مجبور شود که مصوبه پارلمان درباره اخراج نیروهای آمریکایی را به تعویق بیاندازد.

این کارشناس مسائل عراق درباره تهدید آمریکایی برای انتقال سفارت از بغداد به اربیل نیز گفت: چنین اقدامی بیشتر در حد تهدید است زیرا بغداد برای آمریکایی‌ها بسیار مهم است و تنها از طریق حضور در پایتخت عراق است که می‌تواند به روابط خوب تهران-بغداد صدمه بزند و به زعم خود این روابط را مدیریت کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha