سیدرضا موسوی روز سهشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه توسعه زیر ساختهای ارتباطی در روستاها مهاجرت معکوس از شهر به روستاها و نیز توسعه اشتغال روستایی را فراهم می کند، افزود: کاهش شکاف دیجیتال میان شهرها و مناطق کمتر برخوردار برای تحقق عدالت ارتباطی ضروری است.
وی با اشاره به توسعه زیرساختهای ارتباطی روستایی در دولت یازدهم افزود: یکی از اقدامهای مهم برای توسعه زیرساختهای فناوری ارتباطات در سطح روستاهای قم، توسعه شبکه فیبر نوری بود که با اجرای این طرح و ایجاد فیبر نوری مادر، امکان توسعه پهنای باند اینترنت به روستاهای قم توسط اپراتورها فراهم میشود.
موسوی تاکید کرد: در فاز اول این طرح تاکنون عملیات اجرایی ۸۰ کیلومتر فیبر نوری روستایی در قم اجرا شده است که با این اقدام، تعدادی از روستاهای واقع در مسیر اجرای این طرح از مزایای اینترنت پرسرعت بهره مند شدهاند.
مدیرکل ارتباطات وفناوری اطلاعات قم افزود : با احداث ۲ سایت تلفن همراه در روستاهای صفرآباد وچشمه شور، همچنین ارتقا تکنولوژی ۱۰ سایت تلفن همراه در سایر روستاها ، وضعیت ارتباطات روستاهای تحت پوشش به حد مطلوب رسیدهاست.
وی افزود: از تعداد ۱۳۱ روستای بالای ۲۰ خانوار استان تعداد ۱۰۹ روستا به اینترنت پر سرعت مجهز بوده وامیدواریم با تکمیل پروژه فاز اول توسعه فیبر نوری روستایی تعداد بیشتری از روستاها به اینترنت پر سرعت دسترسی یابند .
مدیرکل ارتباطات وفناوری اطلاعات قم با بیان اینکه زیرساختهای فناوری ارتباطات مناسبی در سطح روستاهای استان ایجاد شده است،ادامه داد: تمام روستاهای استان ارتباط کامل تلفن همراه و دسترسی به اینترنت پهن باند برخوردار هستند.
وی توسعه فیبر نوری را از جمله ویژگیهای مهم زیرساختهای ارتباطی در قم دانست و افزود: در کنار ایستگاههای مخابراتی و فیبر درونشهری، ۵۷۰ کیلومتر فیبر نوری در سطح استان اجرا شدهاست که با تکمیل طرحهای در دست اقدام، ظرفیتهای ارتباطی استان ارتقا مییابد.
مدیرکل ارتباطات وفناوری اطلاعات قم گفت: هم اکنون۹۰درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار قم از تلفن ثابت برخوردارند همچنین همه روستاهای استان دارای پوشش تلفن همراه است.
طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۳۱ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی میکنند.
نظر شما