۳هزار بسته غذایی روز اربعین در ۵ محله کم‌برخوردار پایتخت توزیع می‌شود

تهران-ایرنا-سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: اقلام بهداشتی و بیش از ۳ هزار پرس غذا روز پنجشنبه (۱۷ مهر) همزمان با روز اربعین با همکاری گروه‌های داوطلب و جهادی در بین خانواده‌های کودک کار در محله‌های هرندی، خلازیر، فرحزاد، باغ آذری و اتابک توزیع خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «سیدمالک حسینی» روز سه‌شنبه در نشست خبری مجازی به مناسبت هفته ملی کودک اظهارداشت: قرار بود در این محله‌ها به ارایه خدمات پزشکی و اجرای برنامه‌های فرهنگی و مددکاری هم بپردازیم که با توجه به اعمال محدودیت‌ها برای مقابله با بیماری کرونا، این خدمات لغو شد.

وی گفت: تلاش می‌کنیم در برنامه‌هایمان برای حرکت در مسیر عدالت اجتماعی و کم‌کردن فاصله‌ها، ارائه خدمات در محله‌های کم‌برخوردار و مناطق حاشیه‌ای را در دستور کار قرار دهیم.

«حسینی» افزود: با توجه به اینکه بخشی از گروه هدف سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران کودکان کار و در معرض آسیب است، سالانه به مناسبت هفته ملی کودک، برنامه‌هایی را به صورت نمادین و برای جلب توجه عموم مردم به کودکان برگزار می‌کنیم.

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران بیان کرد: این نهاد مسئولیت حوزه کودکان در شهر را ندارد و شریک سازمان‌هایی است که در حوزه کودکان کار فعالیت‌هایی را انجام می‌دهند، براین اساس تلاش می‌کنیم به غیر از اختصاص زیرساخت که وظیفه قانونی ماست، در حوزه‌های تصمیم‌گیری در حوزه کودکان، تلاش کنیم که تهران، شهر بهتری برای زیست کودکان شود.

وی بیان کرد: با رویکرد منتقدانه، کودکان حق انتخاب ندارند و به این واسطه نمی‌توانند در مناسبات قدرت حضور داشته باشند، کمتر تریبونی برای بیان خواسته‌ها و دیدگاه هایشان دارند، همچنین در خدماتی که به آنان ارائه می‌دهیم، نقشی ندارند،  سعی می‌کنیم با برنامه‌ها و سیاست‌هایی، مشارکت کودکان را در فرایند تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی و حتی نقد و ارزیابی و پیگیری مطالبات جلب کنیم، در مجموع تهران با شهر دوستدار کودک فاصله دارد،  اقداماتی توسط نهادهای زیرمجموعه شهرداری برای دستیابی به این هدف انجام می‌شود.

برگزاری وبینار «کودک و شهر»

«حسینی» با اشاره به وبینار تخصصی «کودک و شهر» اظهارداشت: این وبینار روز چهارشنبه(۱۶ مهر) با حضور «الهام فخاری» عضو شورای اسلامی شهر تهران، «مجتبی دانشور» مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران، «قاسم حسنی» عضو هیات امنای انجمن حمایت از کودکان کار، «فرشید یزدانی» مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان در قالب پویش «چهارراه کودک» برگزار می‌شود.

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به انتشار فراخوان طراحی اتوبوس خدمات سیار برای کودکان در هفته آینده گفت: در بودجه مصوب، پنج میلیارد تومان برای راه‌انداری پنج مرکز خدمات سیار کودکان کار و در معرض آسیب تصویب و به سازمان خدمات تکلیف شد، قرار است این اتوبوس‌ها برای حضور پزشک و ارائه خدمات مددکاری و آموزش مناسب‌سازی شود تا به کودکانی که در سطح شهر و به خصوص مناطق حاشیه‌ای، امکان حضور در مراکز پرتو را ندارند، خدماتی ارائه شود.

وی، توزیع بیش از ۳هزار بسته لوازم‌التحریر در بین کودکان مراکز پرتو و راه‌اندازی سامانه‌ای برای کار داوطلبانه در حوزه کودکان را از دیگر برنامه‌های این سازمان عنوان کرد و افزود: هفته آینده طی آیینی از فعالان حوزه کودک به خصوص افرادی که در مراکز پرتو اقدامات شایسته‌ای انجام دادند، تجلیل و از یک تندیس و نشان هم رونمایی خواهد شد که امیدواریم این نشان در سال‌های آینده به یک جایزه ثابت برای همه افرادی که در حوزه کودکان خدمات ارائه می‌دهند، تبدیل شود.

«حسینی» با اشاره به افتتاح رسمی مرکز مهارت‌آموزی کودکان کار در منطقه ۱۱ پایتخت اظهارداشت: کودکان ۱۵ تا ۱۷ سال نباید کار سخت انجام دهند و اگر کار به شرایط تحصیل و حقوقشان آسیب وارد نکند، می‌توانند آن را انجام دهند، کودکان در این رده سنی برای اینکه از چرخه فقر خارج شوند باید مهارتی را بیاموزند که شهرداری چنین مرکزی را ایجاد کرد. در برگزاری برنامه‌های هفته ملی کودک تابع ستاد ملی کرونا هستیم اگر محدویت‌ها اعمال شود، زمان برگزاری بعضی از برنامه‌ها تغییر خواهد کرد.

پویش «چهارراه کودک»

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به پویش «چهارراه کودک» گفت: این پویش همزمان با ۲۳خرداد و روز جهانی مبارزه با کار کودکان در راستای افزایش اطلاع رسانی و آگاهی‌بخشی در خصوص حقوق کودکان با رویکرد آموزش و نظارت بر حسن اجرای حقوق آنان آغاز به کار کرد.

وی افزود: در قالب این پویش در تلاش هستیم ضمن ارتقای مسئولیت اجتماعی شهروندان، شرکت‌ها و مجموعه‌های حقوقی نسبت به کودکان، ظرفیتی را برای کمک‌های داوطلبانه در حوزه کوکان به خصوص کودکان کار و در معرض آسیب و ساماندهی آنها ایجاد کنیم.

منع زباله‌گردی کودکان

«حسینی» درباره منع زباله‌گردی کودکان اظهارداشت: سه ماه از صدور بخشنامه شهردار تهران در این باره گذشته، مجموعه معاونت اجتماعی و سازمان خدمات تکالیف مشخصی دارد که بخشی از آن جنبه حمایتی دارد، در فرایند ساماندهی و به حداقل رسیدن موضوع زباله‌گردی کودکان احتمالا کودکان در معرض آسیب‌هایی قرار می‌گیرد چون این کار برای آنان به عنوان یک شغل محسوب می‌شود و از دست دادن این شغل می‌تواند تبعاتی برای خود و خانواده‌هایشان داشته باشد.

وی گفت: سازمان خدمات طرحی را آماده کرد و با دانشگاهیان و انجمن‌های مردم نهاد به اشتراک گذاشت و پس از رفع ایرادات، آنها را اجرا می‌کند از جمله خدمات بهداشتی، درمانی، تغذیه‌ای را در گودهای زباله‌گردی ارائه می‌دهیم شاید بخشی از این خدمات به دلیل بیماری کرونا با محدودیت‌هایی همراه بود.

«حسینی» افزود: زیرمجموعه‌های شهرداری نیز اقداماتی را در حوزه آگاهی‌بخشی و تولید محتوا برای منع زباله‌گردی کودکان انجام می‌دهند، با این وجود تغییر محسوسی در کاهش این معضل دیده نمی‌شود، سازمان خدمات تکالیف خود را انجام می‌دهد اما در راستای مسئولیت جمعی است باید تلاش جدی‌تری داشته باشیم.

انجام تست کرونا از حدود ۲۰۰ کودک کار مراکز پرتو

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران درباره انجام تست کرونای کودکان کار مراکز پرتو گفت: با توجه به دغدغه ابتلای این کودکان به کرونا، شرایط و زیرساخت لازم فراهم نبود که با کمک یکی از پیمانکاران شهرداری در قالب مسئولیت اجتماعی با همکاری یک مرکز آزمایشگاهی تست کرونا از حدود ۲۰۰ کودک کار مرکز پرتو انجام شد و این روند به صورت مستمر ادامه دارد و خوشبختانه تاکنون آماری از ابتلای این ۲۰۰ کودک به بیماری کرونا گزارش نشده است.

مکاتبه با وزارت بهداشت برای واکسن آنفلوانزا

«حسینی» با اشاره به درخواست از وزارت بهداشت جهت دریافت واکسن آنفلوآنزا برای افراد تحت پوشش مراکز سازمان خدمات اجتماعی اظهارداشت: تاکنون دو مکاتبه با وزارت بهداشت داشتیم تا مددکاران، مددجویان، افراد ساکن گرمخانه‌ها و کودکان کار در مراکز پرتو واکسینه شوند که پاسخی دریافت نکردیم، اولویت باید با گروه‌های آسیب‌پذیر باشد عمده آنان هم مدارک هویتی ندارند و واکسن با این حجم زیاد درخواستی در بازار موجود نیست.

وی درباره فعالیت مراکز بهاران گفت: شهرداری در دوره مدیریت گذشته ۲۲ مرکز توانمندسازی و کارآفرینی بهاران را برای معتادان بهبودیافته فعال کرد و اکنون از این تعداد نیز تنها ۹ مرکز در اختیار سازمان خدمات اجتماعی است و بقیه مراکز یا در اختیار نهادهای دیگر است و یا تخریب شده‌اند.

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران افزود: طی جلسه‌ای با ستاد مبارزه با مواد مخدر، ‌ بهزیستی، نیروی انتظامی و علوم پزشکی، اعلام شد که در مراکز بهاران امکان پذیرش یکهزار نفر از معتادان بهبودیافته مراکز ماده ۱۶ بعد از منفی شدن تستشان به کرونا را داریم. همچنین تعهد کردیم که برای یکهزار نفر دیگر تا پایان سال امکانات زیرساختی فراهم کنیم.

«حسینی» درباره پذیرش زنان باردار در گرمخانه‌ها بیان کرد: این زنان و زنانی که سرپناهی نداشته باشد، بدون ممنوعیت و محدودیت در گرمخانه‌ها پذیرش می‌شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha