زباله‌گردی کودکان خط قرمز شهرداری تهران است

تهران-ایرنا- معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران، خط قرمز این نهاد را استفاده سیستماتیک از کودکان در زباله‌گردی عنوان کرد و گفت: هر گونه برخورد با کودکان کار، از سوی پیمانکاران و مدیران شهری مرتبط نباید صورت گیرد بلکه با متخلفان و سوء‌استفاده‌کنندگان از آنان برخورد خواهد شد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، محمدرضا جوادی‌یگانه در نخستین نشست تبیین راهکارهای تحقق بخشنامه منع کار کودکان زباله‌گرد اظهارداشت: از مردم خواسته شده که ضمن مشاهده استفاده از این کودکان در سطح شهر مراتب را از طریق سامانه ۱۳۷ اعلام کنند.

وی گفت: ما پیمانکاران پسماند را جزئی از فرایند منع کار کودکان زباله‌گرد می‌دانیم و آنان هم به ضرورت موضوع پی برده و از جنبه انسانی و مسئولیت اجتماعی خود فارغ از اینکه در قراردادهای خود ملکف به عدم استفاده‌ای کودکان هستند با طرح همراهی کرده و به عدم بکارگیری کودکان در فرایند زباله‌گردی پایبند خواهند بود.

جوادی یگانه، زباله‌گردی کودکان را از سخت‌ترین و کثیف‌ترین نوع کار کودک دانست و افزود: اولین نقطه ورود ما جلوگیری از این شکل کار کودک است.

معاون شهردار تهران بیان کرد: در گام نخست، هدف منع کار زباله‌گردی کودک توسط مدیریت شهری است، چرا که کودک می‌تواند در محیطی سالم‌تر و بهتر از گودهای زباله‌گردی کار کند تا به معیشت او نیز آسیبی نرسد.

وی با اشاره به برنامه‌های جدی برای حمایت از کودکان زباله‌گرد در مسیر اجرای بخشنامه تاکید کرد: سرنوشت این کودکان برای ما اهمیت زیادی دارد و در معاونت اجتماعی برنامه‌های مدونی برای حمایت از آنان و کاهش آسیب‌های ناشی از پدیده زباله‌گردی برای کودکان داریم که با مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد و پژوهشگران این حوزه نهایی و اطلاع رسانی خواهیم کرد.

تاکید بر اراده جمعی برای پایان دادن به زباله‌گردی کودکان

معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهردار تهران نیز در این نشست با تاکید بر اینکه اگر اراده جمعی باشد پایان دادن به زباله‌گردی کودکان دور از دسترس نیست، گفت: پیمانکاران، سازمان مدیریت پسماند و همکاران در مناطق شهرداری، نقش مهم و به‌سزایی در حذف پدیده زباله‌گردی کودکان پای مخازن دارند.

مجتبی یزدانی افزود: ما در شهرداری تهران، پیمانکارانی داریم که می‌توانند به این موضوع خاتمه بدهند و دیگر شاهد حضور کودکان زباله‌گرد در پای مخزن‌ها نباشیم.

وی، مهم‌ترین هدف شهرداری تهران در حوزه پسماند را کاهش پسماند وارد شده به محل دفع دانست و اظهارداشت: خوشبختانه در یک سال و نیم گذشته، تولید پسماند بین ۸۵۰ تا ۱۰۰۰ تن کاهش یافته و با تمهیداتی که برای ساماندهی پسماندهای حجیم از جمله وسایل الکترونیک، لاستیک، شاخ و برگ درختان و... در این مدت صورت گرفت، میزان تولید پسماندهای حجیم کاهش محسوسی پیدا کرده است.

معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهردار تهران درباره حوزه تفکیک از مبدا زباله با اشاره به سال‌های گذشته که جمع‌آوری زباله‌های شهروندان در ۲ میلیون نقطه از پایتخت صورت می‌گرفت، افزود: در حال حاضر جمع‌آوری زباله از ۲ میلیون نقطه به حدود ۵۴ هزار مخزن زباله تغییر پیدا کرده اما گاهی در این فرایند نیز بی‌نظمی دیده می‌شود.

یزدانی، این بی‌نظمی را ناشی از فراهم نبودن زیرساخت‌های مناسب برای شهروندان دانست و اظهارداشت: امروزه در بسیاری از شهرهای مهم دنیا در هفته دو بار جمع‌آوری زباله صورت می‌گیرد، در حالی که در برخی نقاط تهران روزی سه بار زباله جمع‌آوری می‌شود که بخشی از این بی‌نظمی ناشی از نبود هماهنگی است.

وی با اشاره به جانمایی مخازن زباله در ساختمان‌ها گفت: امروزه ما با شهروندانی آگاه روبه رو هستیم که خودشان به بسیاری امور واقفند و تفکیک زباله را از خانه‌هایشان انجام می‌دهند اما وقتی این زباله‌های تفکیک شده همه در یک مخزن قرار می‌گیرند اینجا مشکل از زیرساخت است که هنوز فراهم نشده است.

معاون خدمات شهری شهردار تهران از انتخاب مناطق ۶، ۱۶، ۲۱، ۲۲ به عنوان نمونه اولیه تفکیک زباله در مرحله اول خبر داد و افزود: همکاران ما در سازمان پسماند در این مناطق کار را آغاز کرده‌اند و انتخاب آنها نیز کاملا هدفمند بوده است و منطقه و پیمانکاران در اجرای این طرح نقش به‌سزایی دارند و انتظار داریم اجرای این پروژه، با جدیت و حساسیت خاصی پیگیری شود.

یزدانی گفت: طی جلسه‌ای که با معاونت شهرسازی و سازمان پسماند در حال نهایی شدن است، به زودی جانمایی مخزن زباله در ساختمان‌ها از موارد الزامی صدور گواهی پایان کار ساختمان خواهد بود.

بازرسی و نقش کلیدی در اجرای بخشنامه

رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران در ادامه این نشست با تاکید بر عزم این نهاد برای اجرایی شدن بخشنامه ابلاغی شهردار مبنی بر منع بکارگیری کودک از سوی پیمانکاران گفت: نظارت جدی بازرسان مناطق بر عدم به کارگیری کودکان در سطح مناطق و ارائه گزارش هفتگی به صورت منظم در دستور کار بازرسان قرار دارد.

مسعود حمزه‌ای گفت: نظارت بر روند موضوع کاهش مخازن زباله در سطح مناطق که براساس آیین نامه ابلاغی تعداد این مخازن تا خرداد ۱۴۰۰ باید به نصف برسد از دیگر وظایف بازرسان سازمان بازرسی شهرداری تهران است.

وی، محور بعدی وظایف این سازمان در این حوزه را نظارت بر اقدامات حمایتی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی در خصوص کودکان زباله‌گرد و وضعیت معیشتی، بهداشتی، آموزشی و...آنان عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد: مجموعه این اقدامات بتواند در راستای عملیاتی شدن این طرح در سطح شهر تهران موثر باشد.

به گزارش ایرنا، پیروز حناچی شهردار تهران ۲۴خردادماه بخشنامه‌ای را با موضوع «منع بکارگیری کودک از سوی پیمانکاران شهرداری» به مسئولان سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه این نهاد ابلاغ کرد.

همچنین شهرداری تهران امسال همزمان با ۱۲ ژوئن برابر با ۲۳ خرداد، روز جهانی مبارزه با کار کودکان، پویش «چهارراه کودک» (@۴rahkoudak) را با شعار «#کودکی_تکرار_شدنی_نیست» در پایتخت راه‌اندازی کرد که تا پایان سال جاری ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha