آل‌کثیر نمی‌دانست، شما که می‌دانید!

تهران- ایرنا- روزنامه همدلی در مطلبی آورد: عیسی آل‌کثیر بعد از گل در بازی مقابل پاختاکور ازبکستان با انگشتانش چشم‌هایش را کشیده بود. هواداران او و بازیکنان پرسپولیس می‌گویند آل‌کثیر همیشه به یاد خواهرزاده‌اش بعد از هر گل برای او این شکلک را در می‌آورد و منظور نژادپرستانه نداشته است.

روزنامه همدلی در یادداشتی به قلم ستاره لطفی روزنامه‌نگار نوشت: قصه تلخ ماجرا اینجاست که برخی از هنرمندان که انتظار بیشتری از آنان‌ می‌رود در این جرگه وارد شده و حتی به نوعی محرک این حرکت نژادپرستانه در فضای مجازی بودند. سه ساعت مانده بود به بازی فوتبال پرسپولیس و النصر عربستان، در چارچوب مرحله یک چهارم نهایی رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا، کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرد عیسی آل‌کثیر، بازیکن پرسپولیس بابت شادی بعد از گل در بازی با پاختاکور ازبکستان تا چند ماه از فعالیت‌های ورزشی محروم شده است. این کنفدراسیون، حرکت شادی آل‌کثیر را بعد از گل او مقابل پاختاکور ازبکستان «نژادپرستانه» تشخیص داده بود. این خبر در آستانه بازی با النصر عربستان شوک بزرگی هم به تیم پرسپولیس و هم دوستداران این تیم وارد کرد.

عیسی آل‌کثیر بعد از گل در بازی مقابل پاختاکور ازبکستان با انگشتانش چشم‌هایش را کشیده بود. هواداران او و بازیکنان پرسپولیس می‌گویند آل‌کثیر همیشه به یاد خواهرزاده‌اش بعد از هر گل برای او این شکلک را در می‌آورد و منظور نژادپرستانه نداشته است. اما حرکت چشم کشیده یا Slant-eyed حرکتی است که معمولا برای توهین به ساکنان شرق آسیا به کار می‌رود و فیفا هم به طور صریح اعلام کرده که این حرکت را جزو رفتارهای نژادپرستانه می‌داند. با این حال، تیم پرسپولیس بدون استفاده از آل‌کثیر پیروز میدان شد.

بعد از این بازی بود که موجی در فضای مجازی از سوی دوستداران این تیم و برخی از علاقه‌مندان به فوتبال شکل گرفت که با تقلید از ژست آل‌کثیر عکس‌های خود را با نیت حمایت از وی و اعتراض به حکم فیفا منتشر کردند. این در حالی است که ژست چشم‌های کشیده یک ژست نژادپرستانه است و اگر آل‌کثیر به خاطر خواهرزاده‌اش و از روی عدم آگاهی آن را انجام داده و نیت نژادپرستانه نداشته، اما برخی از کاربران ایرانی با علم به نژادپرستانه بودن حرکت چشم کشیده، با این ژست عکس می‌گیرند و آن‌را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند. حرکتی که نشان می‌دهد هیچ حساسیتی در مورد نژادپرستی در کشور وجود ندارد و این نوع تفکر چقدر در میان اغلب مردم گسترده است.

چرا که بعد از توضیح در مورد حرکت آل‌کثیر که از عمد هم نبوده است، اصرار به انتشار عکس‌های با ژست وی به معنای دهن‌کجی به ارزش‌های جهانی در مورد مقابله با نژادپرستی است. این اقدام ضمن این‌که قبح نژادپرستی را می‌شکند نشان می‌دهد در این زمینه مردم ما نه تنها آموزش‌های لازم بلکه هیچ آموزشی ندیده و آگاهی چندانی ندارند؛ حتی قانونی هم برای برخورد با این گونه رفتارها وجود ندارد.

قصه تلخ ماجرا اینجاست که برخی از هنرمندان که انتظار بیشتری از آنان‌ می‌رود که به‌خاطر جایگاه‌شان مفاهیم اینچنینی را درک کنند، اما آنان نیز در این جرگه وارد شده و حتی به نوعی محرک این حرکت نژادپرستانه بودند. اگر خواهرزاده آل‌کثیر چشم بادامی است و وی به یاد او و نه از روی غرض این حرکت را انجام داده است، آیا افرادی که اقدام به انتشار عکس با ژست وی می‌کنند نیز فامیلی چشم بادامی دارند یا خصوصیات فیزیکی یک نژاد را به سخره می‌گیرند؟ آیا راهی دیگر برای حمایت از آل‌کثیر و اعتراض به حکم فیفا به غیر از انتشار عکس‌های نژادپرستانه وجود نداشت تا تبعات منفی برای فرهنگ کشور نداشته باشد و دنیا ما را به عنوان مردمانی نژادپرست نشناسد!؟ بی‌شک در زمینه نژادپرستی افغانستانی‌ها مقیم ایران می‌توانند واقع‌بینانه‌تر ما را قضاوت کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha