۱۸ مهر ۱۳۹۹، ۷:۴۷
کد خبرنگار: 2169
کد خبر: 84068118
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 ۸۰ میلیارد ریال برای نوسازی مکانیزاسیون کشاورزی مهاباد پرداخت شد

مهاباد- ایرنا- مسوول واحد مکانیزاسیون مهاباد گفت: در نیمه نخست امسال در مجموع ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای نوسازی مکانیزاسیون کشاورزی این شهرستان پرداخت شده است.

خسرو حسن‌پور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال در مجموع ۷۰ دستگاه ادوات مختلف کشاورزی، پنج دستگاه کمباین و ۲ دستگاه تراکتور با معرفی به بانک کشاورزی، تسهیلات بانکی دریافت کردند.

وی با بیان اینکه این تسهیلات به متقاضیانی داده می‌شود که دارای زمین کشاورزی هستند و یا ادوات کشاورزی فرسوده در اختیار دارند اضافه کرد: متقاضیان این تسهیلات با تشکیل پرونده می‌توانند درخواست تسهیلات خرید ادوات کشاورزی را تحویل واحد مکانیزاسیون دهند.

مسوول واحد مکانیزاسیون مهاباد در خصوص شرایط درخواست برای دریافت تسهیلات بانکی گفت: کشاورزانی که بیش از ۱۰ هکتار زمین زراعی داشته باشند مشمول ئریافت تسهیلات خرید تراکتور و کشاورزانی که بیش از ۴۰ هکتار زمین زراعی داشته باشند مشمول دریافت تسهیلات خرید کمباین می‌شوند.

حسن‌پور افزود: هم‌اکنون ضریب مکانیزاسیون کشاورزی این شهرستان ۱.۱ اسب بخار در هر هکتار است که این ضریب با توجه به جایگزین شدن ادوات کشاورزی فرسوده، طی سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده و با میانگین ضریب مکانیزاسیون کشاورزی آذربایجان‌غربی برابر است. 

وی با اشاره به معاینه فنی ادوات کشاورزی در فصل پاییز نیز گفت: چهار هزار و ۳۵۰ دستگاه تراکتور و ردیف‌کار برای کشت مکانیزه غلات در این شهرستان معاینه فنی شدند که از این تعداد، چهار هزار دستگاه تراکتور و ۳۵۰ دستگاه ردیف‌کار بود.

وی اضافه کرد: امسال برای کشت پاییزه برای هر دستگاه تراکتور ۸۰۰ لیتر و برای هر دستگاه ردیف‌کار ۷۰۰ لیتر سوخت یارانه‌ای توزیع شده تا کشاورزان در این فصل مشکلی برای تامین سوخت نداشته باشند.

طبق پیش‌بینی کارشناسان جهاد کشاورزی مهاباد امسال بیش از ۵۶ هزار هکتار از اراضی آبی و دیم این شهرستان به کشت پاییزه غلات اختصاص پیدا می‌کند که در ۵۰ هزار هکتار از مزارع، گندم و در بیش از ۶ هزار هکتار نیز جو کشت می‌شود. 

 کشت پاییزه غلات (گندم و جو) هر سال از اوایل مهرماه شروع می‌شود که این کشت در مزارع دیم زودتر و در مزارع آبی پس از برداشت برخی محصولات از جمله ذرت و چغندرقند است.

در سال زراعی گذشته، ۵۱ هزار هکتار از مزارع دیم و آبی این شهرستان به کشت گندم پاییزه اختصاص یافت که ۴۷ هزار هکتار از این مقدار به صورت دیم و چهار هزار هکتار نیز به صورت آبی کشت شده‌است.

کشت پاییزه گندم در مهاباد هر سال از مهرماه آغاز و تا آخر آبان تداوم دارد، اما برخی از کشاورزان که منبع آبی مناسبی دارند، کشت پاییزه را قبل از شروع فصل بارش‌ها انجام داده و مزارع خود را با آبیاری سبز می‌کنند.

مهاباد در جنوب آذربایجان‌غربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha