پای یونان به درگیری ارمنستان و جمهوری آذربایجان باز شد

تهران – ایرنا- یونان در واکنش به خبر خبرگزاری ترکیه‌ای آناتولی که به نقل از دستیار رئیس‌جمهوری آذربایجان مدعی تلاش ایروان برای استفاده از ارمنی تباران یونان در جنگ قره‌باغ شده بود، سفیر خود را برای مشورت از باکو فراخواند.

خبرگزاری رویترز نوشت که وزارت امور خارجه یونان امروز(چهارشنبه)  با "بی‌اساس و موهن" خواندن اظهارات حکمت حاجی اف، خبر داد که یادداشت اعتراضی را در این رابطه تسلیم سفیر جمهوری آذربایجان در آتن کرده است.

خبرگزاری آناتولی جمعه پیش (۱۱ مهر) به نقل از حاجی اف نوشته بود که ارمنستان مزدوران ارمنی تبار را از یونان برای نبرد به سرزمین‌های اشغال شده آذربایجان گسیل خواهد کرد.

وی افزود که مقام‌های آذربایجانی اطلاعاتی را دریافت کرده‌اند که نشان می‌دهد ارمنی تباران برخی از کشورهای غربی به شکل جنگجو یا مزدور در جنگ با آذربایجان شرکت خواهند کرد.

وی بدون نام بردن از کشور خاصی هشدار داد: اگر شهروندان این کشورها در عملیات نظامی شرکت کنند، هدف قرار خواهند گرفت.

ششم مهرماه، درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه‌ای، نیروهای ارمنستان را آغازگر تهاجم و نخست‌وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغازکننده حمله دانست.

پس از درگیری‌های نظامی چندروزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی نزد هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیش‌بینی کرده بود. دو کشور چندین دهه بر سر مالکیت منطقه ناگورنو - قره‌باغ دچار اختلاف هستند.

در سال ۱۹۹۴ میلادی، به دنبال درگیری‌های چهارساله نظامی دو کشور، برخی دولت‌های اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتش‌بس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما تلاش‌های بین‌المللی برای حل مسالمت‌آمیز این مناقشه تا به امروز نتیجه‌ای نداشته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha