پیوستن به باشکوه‌ترین پدیده عصر از دل خانه‌ها

تهران- ایرنا- فرهنگ اربعین بی‌شک باشکوه‌ترین پدیده عصر حاضر و یکی از قدرتمندترین نمادهای همبستگی مسلمانان به شمار می‌رود؛ حتی اگر پیاده‌روی میلیونی آن به دلیل شرایط ناشی از شیوع کرونا، جای خود را به عزاداری در دل میلیون‌ها خانه در سراسر جهان داده باشد.

به عقیده بسیاری از کارشناسان دینی و پژوهشگران، اقامه عزا، خواندن دعا و به جا آوردن برخی دیگر از اعمال همچون پیاده‌روی روز اربعین از زمان امامان شیعه رایج بوده و اربعین در حقیقت تکمیل‌کننده قیام عاشورا و فرهنگ آن عامل زنده نگاه داشتن اسلام است.

این فرهنگ طی سال‌های اخیر همواره در حال ریشه دواندن بوده و روز به روز بر شکوه و عظمت آن اضافه شده است تا خاری باشد بر چشم دشمنان اسلام.

باشکوه‌ترین پدیده عصر

امام جمعه پیشوا می‌گوید: هرچند که امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان حضور مردم در کربلا سلب شده ولی بی‌شک اربعین حسینی باشکوه‌ترین پدیده عصر حاضر است که باید از آن به عنوان امانت الهی حراست کرد و آن را همواره زنده نگاه داشت.
حجت‌الاسلام روح‌الله باقری معتقد است که اربعین نه تنها برای شیعیان جهان از اهمیت ویژه برخوردار بوده بلکه در جریان پیاده‌روی اربعین سال‌های گذشته، ۶۶ قومیت و ملیت از شیعه، سنی و دیگر ادیان و مذاهب شرکت کردند.

وی تصریح کرد: امروز که به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان حضور در کربلا و برپایی موکب وجود ندارد، چه بهتر که ضمن قرائت زیارت اربعین، همچون ایام گذشته به یاری نیازمندان بشتابیم و اربعین حسینی را به دستگیری از آنان گره بزنیم.
اربعین، نقطه کمال قیام عاشورا 
امام جمعه موقت ورامین می‌گوید: زنده نگاه داشتن اربعین حسینی، موجب تقویت جهان اسلام و ارزش‌های دینی می‌شود و در حقیقت اربعین به عنوان نقطه کمال قیام عاشورا مطرح است.
به گفته حجت‌الاسلام سیدمحسن محمودی اربعین به عنوان یکی از نشانه‌های عظمت و حقانیت شیعه در طول تاریخ مورد اهتمام بزرگان جهان اسلام از ائمه طهار، علما و عرفا در زمان غیبت کبری بوده و طی‌ سال‌های اخیر موضوع پیاده‌روی و زیارت اربعین باعث احیای شعائر و ارزش‌های اسلامی و شیعه شده است.
وی تصریح کرد: امام حسین (ع) از شخصیتی جامع برخوردار است که نه تنها در جهان اسلام که در بین برادران و خواهران اهل تسنن و جهان غیر از اسلام از جمله مسیحیت نیز محبوبیت دارد و از این‌رو شاهدیم که طی سال‌های گذشته بسیاری از طرفداران ادیان الهی به غیر از اسلام، در پیاده‌روی اربعین حضور پیدا کردند و بسیاری از هموطنان مسیحی در ایام محرم نذورات خود را بین مردم توزیع می‌کنند.
ثبات قدم مهمترین درس اربعین
امام جمعه شهرستان قرچک نیز می‌گوید: یکی از درس‌های اجتماع اربعین، داشتن ثبات قدم در راه حق و اقامه عدل است و تنها در سایه حفظ سرمایه‌هایی نظیر غیرت، قدرت، عزت و معنویت دینی است که کشور از حوادث گوناگون حفظ می‌شود.
حجت‌الاسلام حجت‌الله اسماعیلی افزود: اربعین فرصتی برای تجدید پیمان با امام حسین (ع) در حرکت بر مسیر حق و عدالت است؛ مسیری که در آن باید ثبات قدم داشت تا بتوان از حق و عدالت دفاع کرد.
وی اظهار کرد: اربعین نمایشی از اقتدار مظلومان در برابر ظلم و ستم است؛ فرهنگی که جز با ایستادگی و استقامت در برابر ظلم زنده نمی‌ماند.

امسال اربعین به دلیل شیوع ویروس کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن حال و هوای دیگری دارد و تلالو شور و شعور حسینی از درون بسیاری از خانه‌های عزاداران حسینی به چشم می‌خورد و بازتاب آن را می توان در شبکه‌های اجتماعی دنبال کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha