مهم‌ترین اخبار کرونایی هفته گذشته قم

۱۹ مهر ۱۳۹۹، ۱۱:۲۷
کد خبر: 84070564
مهم‌ترین اخبار کرونایی هفته گذشته قم

قم- ایرنا- درخواست امام جمعه قم از مردم و خیران برای یاری کادر درمان، تشدید بازرسی‌های کرونایی، شکسته شدن رکورد تلفات کرونا در قم، کاهش قابل‌توجه فاصله‌گذاری اجتماعی و تمدید محدودیت‌های کرونایی، از جمله مهم‌ترین اخبار کرونایی یک هفته گذشته در این استان است.

امام‌جمعه قم با اشاره به وضعیت بغرنج بیماران کرونایی گفت: از کادر درمان کشور به‌ویژه قم در این شرایط صمیمانه قدردانی می‌کنیم و از مردم و خیرین می‌خواهیم کادر خسته درمان را یاری کنند.

آیت‌الله سید محمد سعیدی در یک خطبه مجازی به دلیل قرار داشتن قم در وضعیت قرمز کرونایی و تعطیلی نماز جمعه، بیان کرد: مردم ازنظر معیشتی در رنج و سختی هستند و از مسوولان ملی و استانی می‌خواهیم توجه بیشتری برای کاستن از دردهای این قشر داشته باشند.

تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) ابراز داشت: هیات‌های مذهبی و مردم قم در طول ایام محرم و صفر با مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا همکاری مطلوبی داشتند.

تشدید بازرسی‌های کرونایی در قم

هم‌زمان با تشدید بازرسی‌های بهداشتی در روز اربعین در قم ۲ واحد قهوه‌خانه، یک واحد آرایشگاه و همچنین یک واحد آموزشی پلمب و بیش از ۴۶۰ کیلوگرم نمک تصفیه نشده نیز توقیف شد.

به گزارش روابط عمومی علوم پزشکی قم این میزان نمک غیراستاندارد و فاقد مشخصات و سنگ نمک از یک واحد تهیه و توزیع مواد غذایی و یک واحد تهیه غذا کشف شده است.

در ادامه نظارت‌های بازرسان مرکز بهداشت استان یک واحد آموزشی در زیرزمین نیز که به‌رغم اعلام محدودیت‌ها هنوز در حال فعالیت بود پس از مهلت یک ساعته جهت خروج نوجوانان و معلم مربوطه غیرفعال شد.

رکورد تلفات کرونایی در قم این بار با فوت ۲۰ بیمار شکسته شد

در شبانه‌روز منتهی به شانزدهم مهرماه ماه، ۲۰ بیمار کرونایی که نتیجه آزمایش کرونای آن‌ها مثبت بود جان خود را در قم از دست دادند و این بالاترین آمار مرگ‌ومیر کرونایی در این استان طی یک شبانه‌روز به شمار می‌آید.

رییس علوم پزشکی قم با اشاره به آخرین وضعیت مبتلایان به کووید ۱۹ در این استان، افزود: ۱۳۷ تَن با تشخیص احتمالی و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی قم مورد پذیرش قرار گرفتند.

محمدرضا قدیر بستری شدن ۹۰ بیمار جدید در بخش‌ها و تحت نظر اورژانس بیمارستان را مورد توجه قرار داد و گفت: ۱۱۷ تَن از کل بیمارانی که طی روزهای گذشته بستری بودند نیز ترخیص شدند.

وی افزود: در حال حاضر ۷۲۸ تَن مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های قم بستری می‌باشند که حال ۱۴۲ تَن از آن‌ها وخیم است.

فاصله‌گذاری اجتماعی در قم کاهش قابل‌توجه یافت

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با ارایه گزارشی از آخرین وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این استان، گفت: طی یک هفته گذشته در رابطه با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی توسط شهروندان کاهش قابل‌توجهی داشتیم و نتوانستیم ارتقا زیادی در این زمینه پیدا کنیم.

سیامک محبی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در تالار کرامت استانداری قم اظهار داشت: در این مدت نرخ رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حوزه صنایع و معادن از ۷۶ درصد به ۷۸ درصد و در حوزه اداره‌ها و دستگاه‌های اجرایی نیز از ۸۰ درصد به ۷۹ درصد رسیده است.

وی همچنین کاهش هشت درصدی رعایت پروتکل‌های بهداشتی در دفاتر پیشخوان استان را مورد توجه قرار داد و گفت: رعایت پروتکل‌ها در دفاتر پیشخوان قم از ۷۳ درصد به ۶۵ درصد تنزل یافته است.

وی با بیان اینکه نرخ رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بانک‌های قم نیز به ۸۴ درصد کاهش پیدا کرده است گفت: طی هفته گذشته این نرخ در جایگاه‌های سوخت نیز از ۸۰ درصد به ۷۴ درصد، پایانه‌های مسافری برون‌شهری به ۴۲ درصد، دفاتر بیمه و اسناد رسمی از ۷۵ درصد به ۷۱ درصد، فروشگاه‌های زنجیره‌ای از ۸۱ درصد به ۶۸ درصد، کافی‌نتت از ۶۹ درصد  به ۸۵ درصد کاهش یافت.

محدودیت‌های کرونایی قم یک هفته دیگر تمدید شد

استاندار قم با اشاره به شیوع موج جدید کرونا در این استان و افرایش تعداد مبتلایان، بستری‌شده‌ها و فوتی‌های این بیماری گفت: با توجه به صعودی بودن وضعیت کرونا در قم بنا به درخواست دانشگاه علوم پزشکی کلیه محدودیت‌هایی که طی یک هفته گذشته جاری و ساری بوده تا یک هفته دیگر نیز ادامه خواهد داشت.

بهرام سرمست در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در تالار کرامت استانداری، اظهار داشت: طبق گزارش علوم پزشکی و همچنین سازمان‌های دیگر استان محدودیت‌های اعمال شده طی یک هفته گذشته در قم باید در هفته پیش‌رو نیز به اجرا گذاشته شود.

وی با بیان اینکه موج تازه کرونا در این استان در حال کنترل می‌باشد، گفت: در صورت تداوم محدودیت‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم می‌توانیم از این موج نیز عبور کنیم.

وی ضرورت انجام نظارت‌های لازم توسط دستگاه‌های اجرایی و اتحادیه‌های صنفی را مورد توجه قرار داد و افزود: همراهی مردم مهم‌ترین رکن در امر مبارزه با کرونا به شمار می‌آید و از جامعه در این خصوص انتظارهای زیادی وجود دارد.

مخفی نگه‌داشتن کرونا جایز نیست

آیت‌الله سید موسی شبیری زنجانی از مراجع تقلید در پاسخ به استفتایی در خصوص حکم شرعی مخفی نگه ‌داشتن علت فوت میتی که به علت کرونا جان خود را از دست ‌داده است، گفت: این کار چون باعث ضرر رساندن به دیگران می‌شود جایز نیست.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله شبیری زنجانی، در استفتایی که از این مرجع تقلید صورت گرفته آمده است: برخی از وابستگان کسانی که به بیماری کرونا از دنیا رفته‌اند، علت فوت میت را پنهان می‌کنند تا از بررسی‌ها و اقدام‌های پزشکی و بهداشتی جلوگیری کنند و بتوانند میت را در محلی که در نظر گرفته‌اند دفن نمایند، آیا این کار جایز است؟

آیت‌الله شبیری زنجانی در جواب به این استفتا تصریح کرده است: اگر این کار از جهت انتقال ویروس، موجب ضرر به دیگران باشد، جایز نیست.

برای قطع زنجیره انتقال ویروس از بازرسان بهداشت حمایت می‌کنیم

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: ما از بازرسان در بخش نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و انجام پلمب کاملا حمایت می‌کنیم تا بتوانیم زنجیره انتقال و چرخش ویروس را کنترل کنیم، زیرا در صورت کنترل نکردن شرایط، اوضاع بیماری در استان وخیم‌تر خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم محمدرضا قدیر در جلسه بررسی مشکل‌ها و قدردانی از بازرسان بهداشت محیط و کار تاکید کرد: بهترین درمان کرونا، پیشگیری و کنترل بیماری است.

وی با بیان اینکه قدردان تلاش‌های بازرسان در خط مقدم مبارزه با کرونا هستیم گفت: با توجه به اینکه استان همچنان در شرایط قرمز کرونایی قرار دارد و بیماری در حال اوج‌گیری است به کمک بازرسان بهداشت برای کاهش و کنترل بیماری نیاز داریم.

وی تصریح کرد: در کنترل بیماری علاوه بر آگاهی بخشی و حساس سازی مردم، نیاز به انجام اقدام‌های بازدارنده برای افرادی که دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، نیز وجود دارد.

مقابله با کرونا نیازمند بسیج همگانی است

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای مقابله با کرونا نیازمند یک بسیج همگانی هستیم، گفت: اگر بگوییم که فقط دانشگاه علوم پزشکی و کادر بهداشت و درمان در برابر این ویروس وظیفه‌ دارند بی‌انصافی است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم علیرضا زاکانی در جلسه ستاد پیشگیری، کنترل و مبارزه با کرونا ویروس علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان، اظهار داشت: تحلیل واقع‌ بینانه باید از کرونا داشت و این موضوع را باید بدانیم که امروز در مقایسه با گذشته از بیماری شناخت کامل‌تری داشته و تجربه‌های بیشتری پیدا کردیم و از سوی دیگر آمادگی‌ها نیز در برابر ویروس بیشتر شده و ابعاد آن را شناخته و طبق آن عمل می‌کنیم.

وی ادامه داد: در مقابل نیز این را باید بگوییم که نسبت به بیماری عادی‌سازی شکل‌گرفته و کاهش انگیزه‌ها را داریم و همچنین با خستگی خدمت دهندگان به مردم مواجه هستیم و شرایط به سمتی در حال پیش روی است که آسیب‌پذیری‌ها در حال گسترش است.

زاکانی خاطرنشان کرد: اگر زنجیره انتقال ویروس را از بین نبرده و در برابر آن ایستادگی نکنیم، به‌طور حتم زمین خواهیم خورد و از این‌رو باید برنامه‌ریزی‌ها در این راستا باشد.

ستاد مردمی کرونا در قم تشکیل شود

نماینده قم در مجلس شورای نیز در این جلسه اظهار داشت: ستاد مردمی کرونا را مثل گذشته دایر کنیم تا به‌عنوان پشتیبان بخش بهداشت و درمان فعالیت کرده و در خدمت مردم باشند.

احمد امیرآبادی فراهانی افزود: مجموعه کادر بهداشت و درمان استان هشت ماه است که با تمام توان در راستای خدمات‌رسانی به مردم در حال تلاش هستند که صمیمانه از آن‌ها قدردانی می‌کنم.

وی تصریح کرد: حضور نیروهای جهادی بسیار موثر بوده و اثربخشی فراوانی نیز دارد و موجب می‌شود که همراه در بیمارستان نبوده و از این طریق شاهد  انتقال پیدا نکردن ویروس به بیرون از بیمارستان باشیم.

۹۰ درصد مردم از تمامی دستورهای بهداشتی اطلاع کافی دارند

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه گفت: ۹۰ درصد مردم از تمامی دستورهای بهداشتی اطلاع کافی دارند، اما کلافگی و خستگی و عادی انگاری آن‌ها موجب شده که کمتر رعایت کنند.

محمدرضا قدیر افزود: همچنان در پیک هستیم باید در راستای مقابله با این ویروس محکم‌تر وجدی‌تر همگان وارد عمل شده و بدانیم که فقط دانشگاه علوم پزشکی وظیفه ندارد و همه دستگاه‌ها و نهادها باید وظایف خود را عملی کنند.

وی گفت: باید به یک درک مشترک از یک خطر مشترک ایجاد شود و اگر به درک مشترک نرسیم نمی‌توانیم کار را پیش برده و اگر اقناع‌سازی انجام نشود، کنترل پیک دشوار است.

قدیر با بیان اینکه باید کارهای فرهنگی و اطلاع‌رسانی انجام شود گفت: ۲۰ تا ۳۰ درصد مردم در اوج بحران نیز دستورهای بهداشتی را رعایت نمی‌کنند که در این خصوص نیازمند اقدام‌های بازدارنده هستیم.

دوره‌های آموزشی استرس در دوران کرونا در قم برگزار می‌شود

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: به‌منظور کمک به جامعه در راستای کاهش استرس‌ها و بار فشارهای روانی در ایام کرونا، دوره‌های استرس، خود بیمارانگاری و وسواس در دوران کرونا را به همت حوزه فرهنگی علوم پزشکی قم برگزار می‌کنیم.

سمیرا حاجی صادقی در جلسه شورای فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین خاطرنشان کرد: در ایام کرونا برنامه‌های فرهنگی دانشگاه را تعطیل نکرده و تنها روش برنامه‌ها تغییر و به فضای مجازی منتقل شد.

حاجی صادقی افزود: از ظرفیت تمامی دانشجویان برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و همچنین گسترش موضوع‌های مختلف در این عرصه استفاده‌های لازم صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: این برنامه‌ها مختص دانشجویان بوده ولی در فضای مجازی نیز قرار گرفته تا دیگران هم بتوانند از آن استفاده کرده و دچار مشکل نشوند.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برخی اصناف قم کمتر از ۲۰ درصد است

فرماندار قم با انتقاد از وضعیت فعالیت اصناف و اتحادیه‌های صنفی استان گفت: میزان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در سطح برخی اصناف کمتر از ۲۰ درصد است.

مرتضی حیدری در نشست با برخی از اصناف پرخطر کرونایی در سالن جلسات فرمانداری، افزود: وضعیت کنونی کرونا در قم بالاتر از خط قرمز است و هرروز تعداد زیادی از مردم قم مبتلا می‌شوند و تعداد مرگ‌ومیرها بشدت افزایش‌یافته است.

به گفته حیدری، درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی در قم در حد ۵۰ درصد است که نسبت به استان‌های دیگر شرایط بغرنج‌ است.

وی یادآور شد: شرایط کنونی اصناف و اتحادیه‌های قم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی این استان را هرروز یک گام بیشتر به‌سوی فاجعه پیش می‌برد.

وی خاطرنشان کرد: طی هفت ماه گذشته در یک مقطع خاص با همکاری مردم در عید نوروز، نیمه شعبان و ماه رمضان، قم تا سطح مهار کامل کرونا پیش رفته بود، اما به‌یک‌باره این ویروس مجددا در قم اوج گرفت.

شاخص مرگ‌ومیر کرونا در قم نصف میانگین کشوری است

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: شاخص مرگ‌ومیر در قم با در نظر گرفتن میزان مرگ‌ومیر کرونا به نسبت بروز و تعداد افراد مبتلای قطعی (تست کرونا مثبت)، عدد ۲.۵۴ درصد است که در مقایسه با شاخص متوسط مرگ‌ومیر کشوری این بیماری که ۵.۷۱ درصد است، نزدیک به نصف می‌باشد.

به گزارش روابط عمومی علوم پزشکی قم احسان شریفی پور با اشاره به برخی مطالب درج‌شده در خصوص مقایسه آمار مرگ‌ومیر کرونایی در قم و کشور، اظهار داشت: شاخص‌های اپیدمیولوژیک مانند شیوع، بروز، مرگ‌ومیر و غیره تعریف مخصوص به خود را دارند و وقتی این شاخص‌ها جهت تصمیم‌گیری مورد استفاده قرار می‌گیرند که در یک بازه زمانی مشخص و با در نظر گرفتن کلیه عوامل تاثیرگذار بررسی و تفسیر شوند.

وی افزود: در همین مورد مرگ‌ومیر، با توجه به شروع فعلی پیک شدید بروز بیماری در قم و به‌ تبع آن با فاصله زمانی در سایر استان‌ها و اینکه در قم از نظر اپیدمیولوژی منحنی بروز در نزدیک به پیک خود و بسیار بالاتر از سایر استان‌ها است، یعنی سطح مواجهه برای بروز پیامد بسیار بالاتر می‌باشد.

وی ادامه داد: از این‌رو امکان بروز پیامد مرگ‌ومیر نیز بالاتر خواهد بود، چون بروز نسبت به جمعیت و سطح مواجهه با خطر به ازای جمعیت پایه از متوسط کشوری بسیار بالاتر است، لذا انتظار مرگ‌ومیر بیشتری هم وجود دارد.

وضعیت کرونا در قم از روز بیستم شهریورماه و به دنبال افزایش قابل‌توجه بیماران و مبتلایان این بیماری فوق قرمز شده است و گزارش‌ها حاکی از کاهش التزام به پروتکل‌های بهداشتی مرتبط با کروناست.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha