به گزارش ایرنا، مهدی قرائیان روز شنبه به رسانه ها افزود: سه هزار و ۳۵۰ هکتار از اراضی مناطق شمالی و سرد سیری استان سمنان به کشت و پرورش گردو اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه مناطقی مانند شهمیرزاد به عنوان یکی از خاستگاه ها و موطن اصلی گردو در منابع علمی معرفی شده است افزود: ارقام بسیار متنوع و باکیفیت در سالیان متمادی به دست طبیعت انتخاب و به دست باغداران پرورش یافته است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: مجموعه بزرگ باغ گردوی کشت و صنعت شهمیرزاد با همت و مشارکت بی نظیر ۱۶ هزار نفر از اهالی منطقه به وجود آمده است.
قرائیان گفت: مجموعه بزرگ باغ گردوی کشت و صنعت شهمیرزاد دارای ارقام بومی مرغوب با ویژگی هایی مانند پوست نازک ، سفیدی مغز و روغن و طعم مطلوب است که منحصر به فرد است.
وی گفت: عرضه گردو های خارجی و کم کیفیت مربوط به سایر مناطق در سالهای اخیر دیده میشود که این امر اقدام به برندسازی و بسته بندی و عرضه محصولات شناخته شده را ضروری کرده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: با هدف افزایش بهره وری باغات گردو علاوه بر برنامه ریزی های تغذیه ای و هرس مناسب درختان، مدیریت آفات، آبیاری مناسب و همچنین حمایت از توسعه کشت ارقام پیوندی دیرگل و اصلاح رقم باغهای موجود از طریق پیوند در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت باغبانی استان قرار دارد.
استان سمنان ۱۹۸ هزار هکتار باغ و اراضی کشاورزی دارد.
نظر شما