ابراهیم عباسپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اکنون در این شهرستان ۱۰ باب کتابخانه وجود دارد که از این تعداد پنج باب در شهرهای شیروان، زیارت و لوجلی و پنج باب در نواحی روستایی مستقر است که مجموع زیربنای آنها هزار و ۹۳۳ مترمربع است.
وی افزود: البته با افتتاح کتابخانه مرکزی شیروان، که در زیربنای ۲ هزار و ۷۵۰ مترمربع ساخته می شود و تاکنون ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، سرانه فضای کتابخانه ای این شهرستان به ۳۲ هزارم مترمربع به ازای هر نفر می رسد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی نیز گفت: با افتتاح کتابخانه مرکزی شیروان، به عنوان دومین کتابخانه بزرگ استان، سرانه کتابخانه ای شیروان از رتبه هفتم به رده پنجم استان ارتقا خواهد یافت.
حسین فرخنده به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اکنون سرانه فضای کتابخانه ای در استان به ازای هر نفر ۲۶ هزارم مترمربع است که با افتتاح کتابخانه مرکزی شیروان این عدد به ۳۰ هزارم مترمربع افزایش می یابد.
وی گستره کنونی کتابخانه های استان را ۲۲ هزار و ۷۲۲ مترمربع عنوان کرد که با افتتاح کتابخانه مرکزی شیروان، این رقم به ۲۵ هزار و ۶۹۴ متر مربع خواهد رسید.
کتابخانه مرکزی شیروان توسط شهرداری این شهر اجرا می شود.
معاون شهردار شیروان گفت: ۲۴ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز این طرح به سامانه گرمایشی و سرمایشی و سالن آمفی تئاتر مورد نیاز است که در صورت تخصیص این رقم، این کتابخانه در سه ماه تکمیل و آماده بهره برداری خواهد شد.
مسعود الهی با اشاره به بازدید ۱۰ روز قبل استاندار خراسان شمالی از این طرح و قول همکاری برای تکمیل طرح، گفت: تاکنون هیچ اعتباری برای تکمیل این طرح تخصیص نیافته است.
شهرستان شیروان به ازای هر ۲۵ هزار نفر جمعیت، ۱.۷ باب کتابخانه دارد که میانگین استاندارد آن، ۳ باب کتابخانه است.
همچنین به ازای هر ۱۰۰ نفر جمعیت شیروان، پنج نفر عضو کتابخانه ها هستند.
شیروان به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
نظر شما