علیرضا عرفانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال زراعی کنونی سطح زیر کشت این محصول در این شهرستان دو هزار و ۲۱۰ هکتار است که این میزان نسبت به سال زراعی گذشته ۵۵ درصد افزایش نشان میدهد.
وی ادامه داد: میانگین تولید چغندرقند در اراضی مستعد این منطقه در هر هکتار افزون بر ۵۰ تن است.
مدیر جهاد کشاورزی تربت جام با بیان این که از مرحله کاشت تا برداشت این محصول افزون بر ۵۰ نفر روز در هر هکتار مشغول به کار می شوند ادامه داد: عمده کشت محصول چغندرقند تربت جام در اراضی کشاورزی بخش مرکزی و بخش نصرآباد این شهرستان کشت می شود.
عرفانی گفت: با هدف صرفه جویی در منابع آبی پنج درصد از چغندرقند بهاره در این شهرستان با روشهای نوین آبیاری، کشت می شود.
وی افزود: سال گذشته افزون بر ۶۰ هزار تن چغندر قند بهاره در این شهرستان تولید شد و امسال نیز پیشبینی می شود بیش از ۱۱۱ هزار تن از این محصول در این منطقه تولید شود که در صورت تحقق این پیشبینی نسبت به سال گذشته ۵۵ درصد افزایش خواهد داشت.
مدیر جهاد کشاورزی تربت جام به تعطیلی تنها کارخانه قند تربت جام اشاره کرد و گفت: تنها کارخانه قند این شهرستان تعطیل شده است و کشاورزان مجبور به ارسال چغندر قند تولیدی خود به شهرستانهای فریمان، نیشابور و تربت حیدریه هستند.
به گفته عرفانی هم اکنون قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم چغندر قند ۶۰ هزار و ۲۴ ریال است.
۶۵ درصد جمعیت شهرستان تربتجام به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و این شهرستان ۱۱ هزار بهره بردار بخش کشاورزی دارد. سالانه ۳۰ نوع محصول زراعی و ۲۵ نوع محصول باغی در تربتجام تولید میشود.
مرکز شهرستان ۲۴۰ هزار نفری تربتجام در ۱۶۷ کیلومتری جنوب شرق مشهد واقع است.
نظر شما