علی امیری راد روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: پس از اعلام آتش بس در روزهای گذشته که در واقع تنها در روی کاغذ بود، هیچ اتفاق خاصی در این خصوص روی نداد و هر دو کشور به حملات راکتی و موشکی خود همچنان ادامه می دهند.
وی با بیان اینکه هم اکنون درگیری های قره باغ شدت بیشتری نسبت به روزهای گذشته گرفته است، اظهار داشت: در حالی که طی هفته گذشته این درگیری ها در خطوط مرزی و نزدیک به مرز جمهوری اسلامی ایران در جریان بود، اما در حال حاضر درگیری ها به سمت عمق خاک دو طرف سوق پیدا کرده است و مشاهده این شرایط با چشم معمولی در خطوط مرزی امکان پذیر نیست.
امیری راد ادامه داد: اما با این حال صدای انفجار و شلیک راکت و موشک های توپخانه دو طرف در شهرستان خداآفرین و روستاهای اطراف شنیده می شود.
امیری راد حضور مردم در مرز بین ایران و جمهوری آذربایجان برای تماشای جنگ قره باغ را از جمله چالش های فرمانداری خداآفرین دانست و از آحاد مردم و به خصوص جوانان منطقه در خواست کرد با توجه به مخاطرات احتمالی این جنگ از حضور در نوار مرزی به شدت خودداری کنند.
وی یادآور شد: با توجه به کشیده شدن جنگ به اعماق خاک دو طرف، امکان دید در جاده های شهرستان خداآفرین برای مردم وجود ندارد و بر همین اساس تقاضا می کنیم مردم از حضور در این شهرستان خودداری نمایند؛ در این راستا رسانه های گروهی می توانند با انتشار اخبار و گزارش های مختلف فرمانداری را در ممانعت از حضور مردم یاری رسانند.
امیری راد، هماهنگی با هنگ مرزبانی و پلیس راه برای ممانعت از حضور مردم در نوار مرزی را از جمله اقدامات فرمانداری خداآفرین برشمرد و گفت: البته در این راستا بیشتر با رویکرد ارشادی وارد عمل شده ایم و دهیاری و شوراهای اسلامی مناطق نیز در این زمینه کمک حال فرمانداری هستند.
وی با تاکید بر اینکه هیچ گونه آتش بس در جنگ قره باغ عملی نشده است، یادآوری کرد: بر همین اساس درگیری ها نه تنها متوقف و یا کاهش نیافته است، بلکه بر شدت حملات راکتی و توپخانه های طرفین نیز افزوده شده است که این مساله حضور تماشاگران در نوار مرزی را با مخاطرات عدیده احتمالی مواجه می کند.
فرماندار شهرستان خداآفرین اعلام کرد: طی دو روز اخیر هیچ راکتی از سوی طرف های درگیر در جنگ قره باغ به شهرستان خداآفرین اصابت نکرده است.
شهرستان مرزی خداآفرین با 35 هزار نفر جمعیت در فاصله ۲۱۰ کیلومتری شمال شرق تبریز در حاشیه رودخانه ارس و در ضلع جنوبی جبهه جنگ قره باغ بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان واقع شده است.
ششم مهرماه جاری برابر با 27 سپتامبر 2020 درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای، نیروهای ارمنستان را آغاز کننده عملیات و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغازکننده حمله دانستند.
پس از درگیریهای نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیشبینی کرده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قرهباغ با یکدیگر اختلاف دارند.
مناقشه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قرهباغ کوهستانی در سال ۱۹۸۸ میلادی آغاز و در سال ۱۹۹۲ میلادی به درگیریهای نظامی تبدیل شد.
بر اثر این مناقشه هفت شهرستان جمهوری آذربایجان به اشغال نیروهای ارمنستانی درآمد.
در سال ۱۹۹۴ میلادی با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا آتشبس میان طرفین مناقشه برقرار شد، ولی تلاشهای بینالمللی برای حل مسالمتآمیز این مناقشه تا به حال نتیجهای نداشته است.
نظر شما