بیش از ۲۰ هزار هکتار از مزارع سرپل‌ذهاب زیر پوشش سامانه گرمسیری است

قصرشیرین - ایرنا- مدیر جهادکشاورزی سرپل‌ذهاب گفت: طرح سامانه گرمسیری به عنوان یک طرح بزرگ آبی که رونق اقتصادی و پیشرفت این شهرستان را به دنبال دارد، ۲۰ هزار و ۶۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی منطقه را زیر پوشش قرار می‌دهد.

«مجتبی حسینی‌پور» روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع اراضی تحت پوشش سامانه گرمسیری چهار هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی دیم دهستان جگیران، پنج هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی دیم دشت ذهاب شمالی،  بهبود سه هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی دشت ذهاب شمالی و ۲هزار و ۵۲۶ هکتار از اراضی دهستان حومه و قراویز زیر پوشش طرح قرار گرفته و زمین‌های زیرپوشش آماده کشت‌های کلزا، گندم، ذرت و صیفی است.

وی اظهار داشت: از مجموع ۲۶ هزار هکتار زمین زیر پوشش سامانه ۱۸ هزار هکتار آن دیم بوده که به سامانه آبیاری مدرن و نوین تبدیل شده و بخشی از آن زیر کشت رفته و بخشی نیز آماده کشت پاییزه است.

مدیر جهاد کشاورزی سرپل‌ذهاب گفت: افزایش درآمد مردم با اجرای طرح به چهار برابر و فراهم کردن زمینه مهاجرت معکوس مردم شهر به روستا، حضور مرزنشینان در مناطق مرزی و افزایش امنیت پایدار از منافع طرح سامانه گرمسیری در این شهرستان است.

حسینی‌پور ادامه داد: هشت شرکت تعاونی تولید و آبیاری در رابطه با این طرح تشکیل شده و زمینه اشتغال بسیاری را نیز در منطقه ایجاد خواهد کرد.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از منافع این طرح برای شهرستان ایجاد باغات متعدد در اراضی غیرقابل کشت است که می‌توان با استفاده از این سامانه مشکل تامین آب آن را برطرف کرد.

شهرستان سرپل ذهاب با ۹۰ هزار تن جمعیت،  ۸۸ هزار هکتار مرتع و جنگل و ۳۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغ دارد.

طرح بزرگ سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح عمرانی کشور با ۱۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در دست اجرا است که آب رودخانه سیروان در استان کردستان را از طریق تونل نوسود از منطقه ازگله خارج و زمین‌های منطقه را تا دهلران و مهران در استان ایلام آبیاری می کند.

با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان‌های کرمانشاه و ایلام قرار می‌گیرد که در این طرح ۵۰ هزار هکتار از زمین‌های دیم شهرستان‌های سرپل‌ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می‌شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.

کرمانشاه قطب کشاورزی کشور

استان کرمانشاه ۲.۵ میلیون هکتار وسعت دارد که از این میزان ۹۴۰ هزار هکتار زمین زراعی است که سالانه بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی در آن تولید می‌شود.

داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش‌های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی کرمانشاه است.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان، ۳۴ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha