آمادگی پارس جنوبی برای برداشت حداکثری گاز غنی در زمستان

تهران - ایرنا - جانشین رییس تعمیرات عملیات تولید شرکت نفت و گاز پارس از پایان تعمیرات اساسی سکوهای گازی پارس جنوبی خبر داد و گفت: بخش فراساحل پارس جنوبی آماده برداشت حداکثری گاز غنی در فصل زمستان است.

به گزارش روز دوشنبه شرکت نفت و گاز پارس، «مهدی طیبی» با اشاره به آغاز برنامه تعمیرات سالانه سکوهای گازی پارس جنوبی از ۱۵ اردیبهشت‌ماه امسال، گفت: پس از بازرسی‌های انجام‌شده، برنامه‌ریزی به‌منظور تعمیرات اساسی ۲۲ سکو از مجموع سکوهای عملیاتی پارس جنوبی در دستور کار قرار گرفت و تعمیرات در بازه زمانی پنج‌ماهه، با صرف ۹۲ هزار و ۸۴۰ نفر ساعت کار ایمن پایان یافت.

وی ضمن تشریح فعالیت‌های تعمیراتی در بخش‌های مختلف سکوهای پارس جنوبی، اضافهکرد: بازرسی ظروف، کالیبراسیون شیرهای اطمینان، انجام تعمیرات دوره‌ای سیستم‌های کنترلی و F&G (که بعضاً در زمان تولید امکان‌پذیر نبوده) بررسی و انجام تعمیرات دوره‌ای سیستم‌های UPS، تعویض خطوط فرآیندی که در طول سال و به تشخیص بازرسی فنی نیاز به تعویض آنها گزارش شده، تعمیر شیرهای MOV و ESDV و سایر شیرهایی که به دلیل قرار گرفتن در مسیرهای پروسسی امکان تعمیر و یا تعویض آن‌ها در زمان تولید سکوها نیست، از مهم‌ترین فعالیت‌ها در بازه زمانی تعمیرات اساسی بوده است.

جانشین رییس تعمیرات عملیات تولید شرکت نفت و گاز پارس، اجرای تعمیرات اساسی ایمن در کوتاه‌ترین زمان ممکن را از مهم‌ترین رویکردهای عملیاتی به‌منظور کاهش زمان توقف تولید عنوان کرد و گفت: بهره‌گیری از کارکنان متخصص و زبده و فعال‌سازی کارگاه تعمیرات عملیات در سال‌های اخیر، در زمینه تعمیر، بازسازی و نوسازی قطعات و تجهیزات سکوهای عملیاتی، اقدام‌های بسیار اثربخشی صورت گرفته و بخش عمده‌ای از فعالیت‌های تعمیراتی امسال نیز در کارگاه خشکی یا روی سکوها اجرایی شد که افزون بر کاهش چشمگیر هزینه و حذف عوامل بیرونی، به کوتاهی زمان فعالیت‌های تعمیراتی انجامید.

طیبی برنامه تعمیرات اساسی سکوی فاز یک پارس جنوبی را از جمله پرحجم‌ترین برنامه‌های کاری تعمیرات اساسی امسال توصیف و افزود: انجام تعمیرات اساسی سکوی فاز یک تمامی خطوط فرآیندی که براساس بررسی و تحلیل‌های بازرسی فنی به عنوان نقاط بحرانی مشخص شده بودند، با صرف ۲۸ هزار و ۶۸۰ نفر ساعت کار ایمن و نظارت تیم‌های ایمنی، با موفقیت بازسازی و تعویض شدند.

وی ضمن یادآوری حادثه سکوی SPD9 پارس جنوبی، به بازسازی و تولیدی شدن مجدد این سکو در سال گذشته اشاره کرد و گفت: پس از این رویداد، تمامی نقاط حادثه‌خیز در این سکو و سکوهای مشابه SPD7 و SPD8 شناسایی و در قالب یک پروژه تعمیراتی، بازسازی شدند.

به گزارش ایرنا، مهرماه جاری معاون عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس از تحقق ۹۹ درصدی برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی بر اساس برنامه تکلیفی وزارت نفت خبر داد.

«یحیی رشیدی» افزود: پیش‌بینی تولید از چاه‌های میدان مشترک پارس جنوبی در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ و نیمه اول سال ۱۴۰۰ و نیز از تحقق ۹۹ درصدی برنامه تکلیفی وزارت نفت در برداشت گاز از سکوهای دریایی پارس جنوبی باوجود مشکلات و محدودیت‌های موجود خبر داد.

 معاون عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به سهم ۷۰ درصدی این شرکت در برداشت و تأمین گاز مورد نیاز کشور در بخش‌های مختلف خانگی، صنایع، نیروگاه‌ها و... عمده مشکلات و محدودیت‌های عملیاتی در ۶ ماهه گذشته را مربوط به بخش پایین‌دستی و پالایشگاه‌های گازی پارس جنوبی در دریافت گاز عنوان کرد و بر لزوم برنامه‌ریزی در سطح کلان شرکت ملی نفت و شرکت ملی گاز برای هماهنگی بیشتر با مجریان و مدیران پالایشگاه‌های گازی پارس جنوبی تأکید کرد.

بر اساس اعلام معاونت عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس، بهره وری کاری عملیات تولید در ۵ ماهه نخست امسال ۹۵ درصد بوده و بطور میانگین روزانه ۵۷۰ میلیون مترمکعب گاز از میدان مشترک پارس جنوبی برداشت شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha