جنگ تن به تن با کرونا

۲۳ مهر ۱۳۹۹، ۱۱:۳۳
کد خبر: 84073846
جنگ تن به تن با کرونا

کرمان - ایرنا - شیوع بیماری کرونا در اغلب استان های کشور از جمله کرمان طی روزهای اخیر به اوج خود رسیده و با شروع پیک سوم بیماری و افزایش مبتلایان و تلفات این ویروس سرسخت و سمج، می‌توان گفت که مبارزه با کرونا وارد مرحله جنگ تن به تن شده است.

حدود هشت ماه از بحران بیماری مرموز و مرگبار کرونا در دنیا و ایران می گذرد و کشورهای جهان هر روز با ظهور ابعاد ناشناخته و جدیدی از این بیماری مواجه و غافلگیر می شوند.

بنا به اذعان دانشمندان، کارشناسان و متخصصان حوزه پزشکی و بهداشت، در حال حاضر دستیابی دارو و واکسن قطعی برای بیماری کرونا درونمای قطعی و روشنی ندارد و در شرایط فعلی فاصله گذاری و رعایت بهداشت جمعی و فردی بهترین راه حل برای پیشگیری از گسترش ویروس است.

در ایران با وجود کمبودها و مسائلی نظیر تحریم، تمامی توان دولت و نهادها، سازمان ها و مردم از ابتدای اپیدمی ویروس کرونا برای مقابله با آن بسیج شده و موفقیت ها و تجارب خوبی در کنار تلخی های ناشی از عوارض ویروس بدست آمده است.

استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده نخستین و موثرترین مرحله مبارزه با ویروس کوید ۱۹ است، اما با وجود تمام توصیه ها و تاکیدات هنوز تعداد زیادی از افراد سهل انگاری در استفاده از این وسائل حفاظتی دارند که تلاش های سایر بخش ها و مردم را کم اثر ساخته است.

آخرین وضعیت آمار کرونا در کرمان  

در این روزهای سخت که آمار مبتلایان و جانباختگان بیماری کرونا اوج گیری دوباره داشته است، استان کرمان نیز در وضعیت متاسبی قرار ندارد و آمارها سیر صعودی پیدا کرده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اخرین آمار مجموع موارد بستری دارای تست مثبت کرونا در بیمارستان‌های کرمان از ابتدای اپیدمی تا روز سه شنبه ۲۴ مهر هفت هزار و ۶۹۲ نفر اعلام کرد که ۱۰۳ نفر از آنها مبتلایان جدید بوده اند.

مهدی شفیعی افزود: تعداد فوتی‌های مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در کرمان هفت نفر است که با احتساب این آمار مجموع جان‌باختگان بیماران مبتلا به کرونا در کرمان به ۹۴۴ نفر رسید.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۳۷۵ نفر مبتلای قطعی به کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان بستری هستند.

تاکید مسئولان کرمان بر تشدید نظارت ها

تلاش های مسئولان استان کرمان به ویژه نهادهای درگیر با کرونا در ماه های گذشته به صورت مستمر ادامه داشته است تا ضمن کاهش خسارات و آلام ناشی از بیماری، گسترش آن نیز به کمترین حد ممکن برسد.

در روزهای کنونی ملتهب ناشی از پیک سوم شیوع کرونا، مسئولان و مدیران استان بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی و  تشدید نظارت بر اجرای آن در جامعه تاکید می کنند.

استاندار کرمان در ستاد کرونا استان با اشاره به افزایش تعداد بیماران کرونایی در بیمارستان های استان گفت: سخت گیری بیشتری برای نظارت بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی کرونا اعمال می‌شود.

محمد جواد فدایی افزود: رعایت نکات بهداشتی و نظارت بیشتر راه حل جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری است و اگر این روند کنترل نشود، نگران هستیم امکانات کافی نداشته باشیم و نتوانیم برای بستری ها اقدامات خوب و لازم انجام بدهیم و در نتیجه دچار افزایش آمار فوتی ها بشویم.

وی بیان کرد: در هفته گذشته ۶۷۰ مورد بستری به دلیل ابتلا به کرونا داشتیم که این هفته به ۸۰۸ نفر رسیده و آمار بستری ها در آی سی یو نیز افزوده شده است.

استاندار کرمان اظهار داشت: شیوع  بیماری  کرونا به سمت خانواده ها رفته و وقتی در یک خانه فردی مبتلا می‌شود سایر افراد خانواده نیز مبتلا خواهند شد و آمارها رو به افزایش است.

وی تاکید کرد: رعایت نکات بهداشتی و نظارت بیشتر راه حل جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری است و اگر این روند کنترل نشود، نگران هستیم امکانات کافی نداشته باشیم و نتوانیم برای بستری ها اقدامات خوب و لازم انجام بدهیم و در نتیجه دچار افزایش آمار فوتی ها بشویم.

فدایی با تاکید بر برخورد با کسانی که دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نمی کنند افزود: باید از هرگونه تجمعات جلوگیری شود تا بیماری را کنترل کنیم و بازرسی از مدارس حضوری در استان تشدید می شود و چنانچه مدرسه‌ای رعایت پروتکل‌های بهداشتی را انجام ندهد باید تعطیل و متخلفین نیز به هیات رسیدگی به تخلفات معرفی می شوند.

تمام ظرفیت بیمارستانی کرمان در آماده باش است

تلاش مسئولان و پرسنل بهداشت و درمان استان کرمان برای مبارزه با کرونا همچنان ادامه دارد و به رغم کمبودها و خستگی و فرسودگی، از میدان مبارزه با این بیماری پا عقب نگذاشته اند و جانانه مبارزه می کنند.

اما با وجود زحمات زیاد بخش پزشکی و درمان، طغیان بیماری امکانات و نیروی انسانی محدود را به چالش کشیده است که این مسئله بر پیچیدگی درمان و کنترل کرونا می افزاید.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: آمار بیمارانی که تخت های بیمارستانی را به دلیل بیماری های تنفسی مانند بیماری کرونا اشغال کرده اند، نسبت به سه هفته قبل تا ۸۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

 حمید رضا رشیدی نژاد  افزود: بیماری کرونا در استان و کشور خانوادگی شده و رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی جامعه را درگیر کرده است.

وی با بیان اینکه در پیک سوم بیماری شیوع ویروس کرونا افزایش پیدا کرده است تصریح کرد: روند صعودی ابتلای به کرونا را به طور قابل توجهی با شیب تندتر نسبت به قبل داریم و هرچند مرگ و میر در خط ثابت و حفظ شده قرار دارد، اما نمی دانیم ۲ هفته آینده مرگ و میر چقدر خواهد بود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار داشت: اعلام اصول بهداشتی، نظارت و کنترل و ارائه خدمات درمانی وظیفه دانشگاه و کار حرفه ای ما درمان است که وابسته به زیرساخت ها از جمله تخت بیمارستانی، پرسنل، امکانات تشخیصی و درمان هستند.

وی ادامه داد: پرسنل تاکنون زحمت کشیده و قدردانشان هستیم، اما ظرفیت تخت ها محدود است و اگر بیماران زیاد شوند، ممکن است تخت بستری نداشته باشیم وتخت های اضافی با کیفیت خدمات ارائه نمی توانند بکنند.

رشیدی نژاد تاکید کرد: به لحاظ دارویی مشکلی فعلا در استان نداریم، اما اگر بیماران زیاد شوند، قطعا مشکل ساز خواهد شد و داروهایی که برای کرونا استفاده می شود هیچکدام داروی قطعی نیست.

وی بیان کرد: از امروز در بیمارستان ها پذیرش بیماران غیراورژانسی محدود و تقریبا ممنوع شده و اولویت تخت بستری با بیماران کرونایی است و از ظرفیت تمام بیمارستان ها در بخش خصوصی، دولتی و نظامی برای بیماران کووید ۱۹ استفاده خواهیم کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: عمل های جراحی غیر ضروری نیز انجام نمی شود و پرسنل با مهارت در بیمارستان ها محدود است و نگران هستیم در مسیری قرار بگیریم که با بحران عجیب و غیرقابل کنترل مواجه شویم.

وی با اشاره وضعیت قرمز کرونا در کل استان کرمان تاکید کرد: در شهرستان های کرمان، سیرجان و رفسنجان آمار مبتلایان به کرونا  به طور چشمگیری نزدیک به دو برابر افزایش داشته که این هشدار است و چاره ای جز رعایت نداریم.

رشیدی نژاد تاکید کرد: از مراجعه غیرضروری به بیمارستان‌ها خودداری شود، زیرا رسیدگی به بیماران کرونایی سخت و اولویت اشغال تخت‌های بیمارستانی با بیماران کرونایی است.

توصیه ها برای کنترل پیک سوم بیماری کرونا

توصیه ها و آموزش ها در رابطه با ویروس کرونا در مقابله با این بیماری نتایج خوبی داشته است و مشاهدات نشان می دهد که هر زمان این سفارشات جدی گرفته شده و بطور کامل رعایت شده است، با کاهش چشمگیر مبتلایان روبرو بوده ایم.

در روزهای پیک سوم کرونا، شنیدن و عمل کردن به نکات بهداشتی ساده ای همچون فاصله گذاری و زدن ماسک می توان زنجیره ابتلا به ویروس و بیماری کرونا را با کمترین هزینه قطع کند.

مشاور ارشد رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با بیان اینکه تا هفته‌ سوم مهر وضعیت کشور نشان می‌دهد که سه پیک کرونا رخ داده است گفت: پیک اول، اسفندماه و فروردین‌ماه بود، بعدی از خرداد تا تیر و پیک سوم از اواسط شهریور شروع شده و همچنان هم ادامه دارد.

نوذر نخعی افزود: در استان کرمان برخلاف کشور، یک پیک را بیش‌تر تجربه نکرده بودیم چون در اسفند و فروردین اقدامات کنترلی و پیشگیری خیلی قوی بود اما وقتی مباحث اقتصادی مطرح شد، در پیک بعدی محدودیت‌ها کمرنگ‌تر بود.

وی تاکید کرد: در حال حاضر شیب نمودار  ابتلا مرگ‌ومیرها در استان نسبت به پیک‌های قبلی تندتر شده است و با ادامه‌ این وضعیت به احتمال خیلی زیاد بیمارستان‌ها شلوغ‌تر و تعداد بیماران سرپایی بیش‌تر و مرگ‌ها نیز افزایش می‌یابد مگر اینکه رفتارهای مردم تغییر کند.

مشاور ارشد رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان تصریح کرد: شیوع کم یا زیاد  ویروس کرونا در هیچ منطقه‌ای اتفاقی و تصادفی نیست،  بلکه همه‌چیز به رفتارهای مردم و البته شیوه‌ مدیریت بیماری در هر منطقه بستگی دارد.

وی اظهار داشت: رفتارها اگر درست باشد که بخشی از آن آموزشی و بخشی ایجابی است تا ۹۵ درصد پیک را می‌توان پایین آورد و نباید بگوییم رعایت کنیم و نکنیم قرار باشد بگیریم، می‌گیریم. اصلا این‌طور نیست.  

نخعی افزود: شعار در خانه بمانیم، اگر مقدور است دوباره باید احیا شود و اینکه می‌گوییم در ازدحام شرکت نکنید باید جدی گرفته بشود و تماس خود را با کسانی خارج از منزل هستند کمتر شود.

وی با اشاره به ارتباط مستقیم کاهش پیک بیماری با رعایت دستورالعمل های بهداشتی گفت: همچنان رعایت فاصله‌گذاری، حضور نیافتن در محل‌های شلوغ، شتن دست ها و  ماسک زدن، بهترین راهکارها برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا است.

مشاور دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: ویروس کرونا بسیار موذی است و در هر مرحله علایم جدیدی از خود بروز می دهد و تب و لرز،  اسهال و شکم‌درد و تهوع و گلودرد و سردرد می‌تواند علائم کرونا باشد که براحتی توسط پزشکان تشخیص داده می شود.

وی با اشاره به فرا رسیدن فصل سرما و خطر در محیط های بسته تصریح کرد: ویروس در هوای سرد جان‌دارتر می‌شود. افراد باید لباس بیش‌تر بپوشند و تا جایی که امکان دارد، هوای آزاد در فضاهای بسته برقرار باشد.  

سخنگوی وزارت بهداشت روز سه شنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۲ مهر ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، چهار هزار و ۱۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۹۴۹ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۰۸ هزار و ۳۸۹ نفر رسید.

سیما سادات لاری افزود:  با فوت ۲۵۴ بیمار دیگر مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان بیماری کووید۱۹ در کشور به ۲۹ هزار و ۷۰ نفر رسید و ۳۰ استان همچنان در وضعیت قرمز یا هشدار کرونا هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha