به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری فرانسه نوشت: بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که مهر تاییدی بر توافق بین المللی هسته ای ایران (برجام) ژوئیه ۲۰۱۵ است؛ تحریم ایران در خصوص ممنوعیت فروش سلاح و تجهیزات نظامی سنگین؛ در ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر) لغو خواهد شد.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز روز دوشنبه هفته جاری از پایان نظام مجوز خواهی صادرات و واردات اقلام تسلیحاتی ایران در بامداد ۲۷ مهرماه جاری خبر داد و گفت: ۲۷ مهر، روز شکست آمریکاست که علیرغم گردنکشی و حیله گریها نتوانست کار خود را جلو ببرد.
وی تصریح کرد: پنج سال بعد از تصویب برجام این اتفاق میافتد و هفته بعد، پنجمین سالگرد تصویب برجام است. در ۲۷ مهر، هم مجوزخواهی صادرات و واردات تسلیحاتی ملغی شده و هم محدودیت سفر ۲۳ شخصیت حقوقی هم رفع میشود.
خطیب زاده یادآورشد: مهمترین بعد لغو تحریم های تسلیحاتی ایران، باور شکست تاریخی ایالات متحده است که به رغم تمام گردنکشی ها و حیله گریها و اقدامات فراقانونی نتوانست در دنیای متنوع شده کار خود را جلو ببرد و جمهوری اسلامی ایران بار دیگر نشان داد که آمریکا آنقدرها هم که اعلام میکند قدر قدرت نیست.
میخاییل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمانهای بین المللی در وین نیز اعلام کرد: تمام تلاشهای آمریکا برای ادامه تحریم تسلیحاتی ایران شکست خورده است و در آینده نیز بینتیجه خواهد ماند.
اولیانوف اخیرا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مسکو در پاسخ به این سوال که آیا ایالات متحده با توجه لغو محدودیت تسلیحاتی ایران روز ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر) می تواند از آن ممانعت کند، اظهار داشت: تلاش های اخیر آمریکا در شورای امنیت برای این اقدام (ادامه تحریم تسلیحاتی ایران) ناتوانی این کشور را نشان داد.
«ایگور کوروتچنکو» سردبیر نشریه دفاع ملی روسیه هم معتقد است که هیچ محدودیت حقوقی برای فروش تسلیحات به ایران باتوجه به این واقعیت که محدودیت تسلیحاتی در مورد تهران تمدید نشده، وجود ندارد.
کوروتچنکو که از کارشناسان نظامی مطرح در روسیه است روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا تصریح کرد: براساس قوانین بین المللی هیچ ممنوعیتی در مورد همکاری تسلیحاتی با ایران وجود ندارد و روسیه بر این امر مهم تاکید دارد.
وی ادامه داد: ایران و روسیه می توانند همکاری بلند مدت در حوزه فنی -نظامی داشته باشند.
کارشناس ارشد روس ادامه داد: روسیه می تواند هر چیزی که ممنوع نیست بفروشد و ایران هم هر چیزی که لازم دارد می تواند برای خرید به روسیه پیشنهاد بدهد.
«ایگور کوروتچنکو» که سابق عضو شورای اجتماعی وزارت دفاع روسیه بود در مورد ناکامی آمریکا در تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل اظهار داشت: این وضعیت نشان داد که سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران ناموفق و بی اثر است.
خبرگزاری فرانسه نوشت: در ماه اوت گذشته، تلاش ایالات متحده برای تحت فشار قرار دادن شورای امنیت به منظور تمدید تحریم تسلیحاتی ایران و بازگرداندن تحریم های بین المللی ضد ایرانی که طبق قطعنامه ۲۲۳۱ لغو شده بودند، ناکام ماند.
مسکو در ماه سپتامبر از تمایل خود به توسعه همکاری های نظامی با ایران پس از رفع تحریم تسلیحاتی خبر داد و چین نیز اعلام کرد قصد دارد پس از ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر) به ایران سلاح بفروشد.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا، پیش تر با صدور بیانیه ای و به رغم مخالفت جهانی، در اقدامی یکجانبه مدعی شده بود که تمام تحریم های سازمان ملل از جمله تحریم های تسلیحاتی علیه ایران از سر گرفته می شود در حالی که هیچ کشوری حاضر به شنیدن استدلال های غیرقانونی وی نشد.
پیشتر نیز همه اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد بهجز دومینیکن با رد قاطعانه پیشنویس قطعنامه آمریکا، به همراه ریاست این شورا اعلام کردهاند که آمریکا به دلیل خروج از برجام در جایگاهی نیست که بتواند مکانیسم ماشه را فعال کند و شورای امنیت هیچ اقدامی در این خصوص نخواهد کرد.
این ادعای واهی دولت ترامپ مبنی بر بازگرداندن تحریم های سازمان ملل علیه ایران که به اذعان رسانه های آمریکایی با اهداف تبلیغات انتخاباتی در آستانه انتخابات سوم نوامبر /۱۳ آبان/ آمریکا اعلام شده، همچنین موجی از انتقادات جهانی را به دنبال داشته است.
این رسانه فرانسوی در ادامه یادآور شد: دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در مه ۲۰۱۸ به طور یکجانبه از از توافق هسته ای ایران ۲۰۱۵ (برجام) خارج شد.
دونالد ترامپ در مقابل دیگر کشورهای عضو این توافق با ایران (آلمان، چین، فرانسه، انگلیس و روسیه) ادعا می کند که متن توافق هسته ای ایران تضمین های کافی برای جلوگیری از دستیابی تهران به بمب اتمی را ارائه نمی دهد. این ادعا اما مورد توافق هیچ یک از این پنج کشور امضا کننده برجام نیست و همه آنها سعی بر حفظ این توافق بین المللی و بهره مندی از فایده ها و امتیازهای آن دارند.
ترامپ پس از خروج از برجام، تمام تحریم های ضد ایرانی را که واشنگتن خود در توافق وین درباره لغو آن ها موافقت کرده بود؛ در قالب سیاستی با عنوان فشار حدکثری علیه ایران، دوباره احیا و حتی تشدید کرد و ایران را از مزایای مورد انتظار در توافق وین محروم ساخت.
تهران نیز در اقدام متقابل و مبتنی بر توافق برجام، از سال ۲۰۱۹ تصمیم به کاهش تدریجی و گام به گام تعهدات خود در قبال این توافق گرفت و در پنج گام، این تعهدات را کاهش داد اما اعلام کرد هر زمان طرف های مقابل برجام به تعهدات خود عمل کنند به گونه ای ایران از امتیازهای این توافق برخورد شود، همه گام های برداشته شده از سوی تهران در مسیر کاهش تعهدات، در مدت بسیار کوتاهی قابل برگشت خواهد بود.
شبکه رادیو و تلویزیونی 'آر. تی. بی. اف ' بلژیک نیز با اعلام پایان تحریم های تسلیحاتی ایران در ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر) گزارش داد: ایران همیشه اعلام کرده که به دنبال دستیابی به سلاح هسته ای نیست؛ توافق نامه وین، لغو تحریم های بین المللی را که اقتصاد این کشور را تحت فشار قرار داده بود در ازای تضمین های تأیید شده از سوی سازمان ملل متحد در ارتباط با ماهیت صرفا صلح آمیز فعالیت های هسته ای ایران پیش بینی کرده است.
همچنین نشریه فرانسوی «لوریان لوژور» در بخشی از گزارش خود با عنوان «روسیاهی حداکثری» نوشت رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، با اشاره به تحریم های اعلام شده از سوی واشنگتن علیه بانک های ایرانی در سخنرانی خود تاکید کرد "این تحریم های خباثتآمیز [آمریکا]، جنایت است به معنای واقعی کلمه؛ حالا ما مقاومت می کنیم، ما میایستیم و انشاءالله این فشار حدّاکثری او به روسیاهی حدّاکثری آمریکا منتهی خواهد شد؛ این کار را ما خواهیم کرد به توفیق الهی و او را پشیمان می کنیم. "
نظر شما