با آنکه آمار دقیقی از تعداد معتادان فارس وجود ندارد، وجود معتادان آشکار یا متجاهر و قرارگیری فارس در بین پنج استان با بیشترین میزان مصرف مواد مخدر و کشفیات این کالای افیونی تدابیر تازهای را در این خصوص میطلبد.
بافت قدیم شهر شیراز که محل قرارگیری اغلب آثار فرهنگی، مذهبی و تاریخی این شهر است با شمار بیشتری از معتادان متجاهر نسبت به دیگر مکان های این کلانشهر مواجه است.
چرخه سودآور تجارت موادمخدر باعث شده این مسئله به راحتی قابل ساماندهی نباشد و نیاز است که برای رفع این معضل طرحهایی نو اندیشیده شود تا بتوان آن را تحت کنترل درآورد و مهار کرد، ایجاد این مرکز یکی از راههای تازه درراستای رفع معضل اعتیاد و درمان گرفتاران به این بیماری است.
محمدصادق کشفینژاد چهارشنبه در آیین افتتاح این مرکز جامع درمانی و بازتوانی عنوان کرد: این مجموعه در فضایی به مساحت ۳۶۰۰ مترمربع، تکمیلکننده حلقه درمانی پس از اعتیاد است و براساس آن، بیمار بعد از ورود به مرکز طی سه مرحله سمزدایی، بازتوانی اجتماعی، آموزش مهارتهای زندگی و مقابله با وسوسه های و بازگشت و پیشگیری تحت نظر خواهد بود.
وی افزود: سم زدایی فرد به مدت ۱۴ روز و بازتوانی اجتماعی به مدت سه و نیم ماه و آموزشهای پیشگیری و مهارتهای زندگی پس از ترخیص به مدت یکسال انجام میشود.
مدیرکل بهزیستی فارس انجام درمانهای دارویی، غیردارویی و آموزش را از مزیتهای این مرکز عنوان کرد و ابراز داشت: در هر دوره ۶۰ نفر در این مجموعه پذیرش میشوند که زیر نظر روانشناسان و مددکاران تحت درمان قرار می گیرند.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه هیچ آسیب اجتماعی به صورت جداگانه وجود ندارد، ابراز داشت: همه مشکلات اجتماعی یک منشأ دارند که با هدف گذاری میتوان تا حدودی آنها را کنترل کرد.
کیوان نیازی گفت: با هدف گذاری برای اعتیاد و تقسیم آن به دو نوع پیشگیری و درمان میتوان این آسیب را کاهش داد؛ بدین ترتیب پیشگیری باید از دوران کودکی آغاز شود و درمان نیز برای افراد مبتلا بهسرعت صورت گیرد.
نظر شما