حجتالاسلام سید عباس موسوی، چهارشنبه در نشست خبری با اشاره به در پیش بودن دهه وقف که از بیست و پنجم مهرماه آغاز میشود و تا ششم آبانماه ادامه دارد، اظهار داشت: با وجود شیوع بیماری کرونا، به گونهای برنامهریزی شده که امسال نیز مراسم این دهه، در حد توان همچون سالیان گذشته اجرا و آمار و خدمات یک سال گذشته این نهاد بیان شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس با بیان اینکه باید فعالیتهایی که در حوزه وقف انجام میشود، تبیین شود و به طلاع مردم برسد تا این عمل خیر گسترش یابد، افزود: در حوزه حقوقی و ثبتی در یک سال گذشته، سند مالکیت تک برگ تعداد یک هزار و ۷۸۶ مورد از موقوفات این استان با مساحت بیش از چهار میلیون متر مربع اخذ شده است.
وی، رفع اختلاف اراضی بین اوقاف و سازمان جنگلها و مراتع را از دیگر اقدامات این ادارهکل عنوان کرد و گفت: ۹ میلیون و ۹۰۱ هزار و ۶۶۸ مترمربع از اراضی مورد اختلاف اوقاف در استان فارس ظرف یک سال گذشته تعیین تکلیف شده است.
موسوی، بیان کرد: همچنین با تشکیل ۴۴ نشست شورای حقوقی، ۱۱۰ پرونده در محاکم قضایی در خصوص موقوفات فارس بررسی و حل و فصل شده است، افزون بر این نیز در ۱۷ هزار و ۶۰۲ مترمربع از اراضی بقاع متبرکه این استان در یک سال گذشته، کار عمرانی انجام شده و توسعه و نوسازی پروژههای بقاع متبرکه در فضایی به مساحت ۱۱ هزار و ۶۶۸ متر مربع نیز به انجام رسیده است.
به گفته وی، هم اکنون ساخت ۴۰۰ واحد مسکونی با پیشرفت فیزیکی بیش از ۸۰ درصد از محل موقوفات عبدالحمید قصردشتی، بی بی خاور، مرحوم نمازی و ... در این استان در دست انجام است.
موسوی اضافه کرد: بهرهبرداری از پروژه بازار بزرگ لار و سرمایهگذاری از محل موقوفه مرحوم نظرعلی بیگ در زمینی به مساحت ۱۹ هزارمترمربع با اعتباری افزون بر ۴۰۰ میلیارد ریال که مشتمل بر ۲۰۰ واحد تجاری است و برای ۲۵۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کرده از دیگر فعالیتهای این اداره کل به شمار میآید.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس بیان داشت: با هدف احیای موقوفات تاریخی و گردشگری این استان، بهسازی کاروانسرای خرمبید با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی، کاروانسرای ایزدخواست با ۹۰ درصد پیشرفت و کاروانسرای مخک جهرم با ۷۰ درصد پیشرفت در حال انجام است و به زودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
موسوی گفت: بررسی و برنامهریزی برای موقوفات مستعد سرمایهگذاری برای طرح اقدام ملی مسکن با همکاری وزارت راه و شهرسازی نیز از دیگر طرحهای در حال پیگیری فارس است که در این زمینه تا امروز (بیست و سوم مهرماه ۹۹) ۱۷ موقوفه با ۷۶۰ هکتار زمین برای احداث مسکن انبوه و ارزان قیمت معرفی و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
این مقام مسوول در بخش دیگر از سخنان خود بیان کرد: از زمان شیوع کرونا تاکنون، بیش از ۲۰۰ هزار ماسک، ۱۳ هزار و ۳۳۰ لیتر ماده ضدعفونی در اماکن متبرکه فارس تهیه شده و به رایگان در اختیار پرسنل امامزادهها، نیازمندان و کادر درمانی بیمارستانها قرار گرفته است.
موسوی اظهار داشت: همچنین از ابتدای شیوع کرونا تا به حال، ۵۲ هزار و ۱۹۰ بسته معیشتی به ارزش ۲۰۰ میلیارد ریال بین نیازمندان این استان توزیع شده و در دهه وقف امسال نیز ۱۰ هزار بسته معیشتی دیگر نیز بین آنان توزیع خواهد شد.
وی اضافه کرد: در سال جاری، سه هزار و ۵۶۲ خانواده نیازمند که در مجاورت بقاع متبرکه فارس زندگی میکردند توسط مراکز افق شناسایی شدند و ۱۰ هزار و ۹۴۴ بسته معیشتی در اختیار این نیازمندان قرار گرفته است.
موسوی ادامه داد: تاسیس مراکز افق در بقاع متبرکه شاخص این استان در سال ۹۹ در دست اقدام است و تاکنون ۱۸ مرکز از این نوع برای انجام اقدامات اجتماعی تأسیس شده و تا پایان سال جاری نیز تاسیس ۳۰ مرکز افق در فارس هدفگذاری شده است.
حجتالاسلام سید مهدی خاموشی رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، بیست و سوم خردادماه ۹۸ هدف از راهاندازی مراکز افق در بقاع متبرکه شاخص کشور را، ارتقای عملکرد و توزیع مناسب خدمات اجتماعی، فرهنگی و قرآنی و همچنین استفاده بهینه از ظرفیتها اعم از بقاع متبرکه و موقوفات بیان کرد.
نظر شما