شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در این اطلاعیه که نسخهای از آن روز پنجشنبه به ایرنا نمابر شد، اعلام کرد: متاسفانه چاه آب آشامیدنی این منطقه به دلیل عمر طولانی و تخریب لوله جداره دچار ریزش شد و تأسیسات آبرسانی را از مدار خارج کرد.
در راستای حل این مشکل، با رعایت ملاحظات فنی و به منظور تأمین آب پایدار روستاهای این منطقه تصمیم بر جانمایی چاه مناسب دیگر شد.
این اطلاعیه می افزاید: متأسفانه پیمانکار مورد نظر از انجام کار انصراف و پس از آن پیمانکار دوم نیز در حین حمل دستگاه حفاری دچار سانحه تصادف شد که در نهایت پیمانکار سوم انتخاب و در محل مستقر شده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در این اطلاعیه از بابت تاخیر به وجود آمده و قرار گرفتن اهالی روستاهای این منطقه در شرایط سخت بی آبی عذرخواهی کرده است.
علیرضا قاسمی با اشاره به وضعیت آب آشامیدنی شهرستان دلگان گفت: از مجموع ۱۹۶ روستای این شهرستان، ۱۴۲ روستا دارای تأسیسات آبرسانی بوده و از ۵۷ هزار و ۲۰۱ نفر، ۵۲ هزار و ۳۵۱ نفر از جمعیت روستایی شهرستان از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردار هستند.
وی خاطر نشان کرد: شاخص بهره مندی از آب آشامیدنی روستایی شهرستان، ۸۰ درصد که از متوسط استان ۱۱ درصد بیشتر است.
مدیرعامل آبفا استان تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان به صورت شبانه روزی تمام تلاش خود را انجام می دهد تا این اعداد به مطلوب ترین حالت خود برسند.
وی به قدمت بالای شبکه های توزیع برخی روستاها از جمله روستاهای چاه شور اشاره کرد و افزود: مطالعات کامل این منطقه انجام و نیاز به ۶۲ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع دارد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: بر اساس اسناد مناقصه تنظیمی هشت میلیارد تومان برای اجرا و ۱۰ میلیارد تومان نیز برای خرید لوله این روستا اعتبار نیاز است.
وی بیان کرد: طی سال ۹۸ مطالعات آبرسانی به مجتمع روستاهای جنوب دلگان با ۱۱۴ روستای زیرپوشش و مجتمع روستاهای شمال دلگان با ۵۵ روستای زیرپوشش به منظور اصلاح و بازسازی کامل شبکه و تأمین آب از منابع پایدار صورت پذیرفته است.
قاسمی ادامه داد: سال جاری نیز ۱۶ طرح آبرسانی با اعتباری معادل ۲۸ میلیارد و ۲۲۹ میلیون ریال به شرکت آب و فاضلاب این استان جهت آبرسانی به این منطقه ابلاغ شده که با توجه به پروژه های تعریف شده و در دست اجرا این میزان اعتبار مناسب نیست.
وی تصریح کرد: در حوزه آبرسانی به روستاهای چاهکیچی، چاه جلال و عاشقان حسینی، بخش اعظم لوله های مورد نیاز خریداری شده و مناقصه اجرای خطوط انتقال و شبکه توزیع در یک مرحله تجدید و به زودی انجام خواهد شد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: علی رغم اینکه اعتبار ابلاغ شده به پروژه ۱۸۶ میلیون تومان و اعتبار مورد نیاز برای این طرح به مبلغ ۴۲ میلیارد ریال درخواست شده، پیگیری خواهیم کرد که این طرح سالجاری اجرا شود.
وی اظهار داشت: شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان طی چند ماه اخیر یکی از طرحهای بزرگ شهرستان دلگان که آبرسانی به شهر تازه تاسیس چگردک بود را راهاندازی کرد و جمعیتی بالغ بر ۲ هزار و ۷۴۲ نفر از آب آشامیدنی سالم بهرهمند شدند.
قاسمی مشکل کمبود اعتبار پروژه ها را بیان کرد و افزود: این شرکت با تمام امکانات پیگیری خواهد کرد تا از محل اعتبارات ملی هزینه ای برای آبرسانی به شهرستان دلگان اختصاص پیدا کند.
وی ادامه داد: همچنین نیاز است در ابلاغ و تخصیص اعتبارات مورد نیاز پروژههای نیمه تمام شهرستان، سازمان مدیریت و برنامه ریزی نگاه ویژهای به این امر داشته تا این شرکت بتواند در حداقل زمان ممکن پروژه های اجرایی نیمه تمام را به اتمام برساند.
نظر شما