ماندگاری شجریان به دلیل ارتباط مستمر با مردم بود

تهران- ایرنا- رهبر پیشین ارکستر ملی و چهره شناخته‌شده موسیقی ایران با اشاره به هنرمندبودن استاد شجریان به معنای اخص کلمه و سادگی و نوآوری به عنوان مهمترین ویژگی‌های شخصیت فردی و هنری او گفت: ماندگاری این استاد آواز به دلیل ارتباط مستمر با مردم بود.

لوریس چکناواریان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به باورپذیر نبودن گذشت یک هفته از فقدان صدای آواز موسیقی سنتی ایران گفت: شجریان، هنرمندی بزرگ، با شهامت، دوراندیش و افتخارآمیز برای ملت و موسیقی سنتی ایران بود.

رمز جاودانگی شجریان میان مردم

هنرمند بودن به معنای اخص کلمه، سادگی و نوآور بودن باعث شد تا شجریان با توجه به فعالیتش در عرصه موسیقی سنتی بتواند با تمامی اقشار مردم با هر طبقه، جایگاه، نگرش فکری و سلیقه‌ای با زبان هنر ارتباط برقرار کند.

رهبر ارکستر و چهره بین‌المللی هنر موسیقی ایران خاطرنشان کرد: هنرمند وقتی کیفیت خود را نگه دارد، نگاه و فکرش مردم باشد و مستمر مشغول فعالیت و کار باشد و در عین حال دست به خلاقیت و نوآوری بزند، با هنرش می‌تواند همواره ارتباط مستمر خود را با مردم حفظ کند و همین مسئله به رمز جاودانگی هنرمند در نگاه مردم به‌عنوان اصلی‌ترین مخاطبان هنر او تبدیل خواهد شد.

هنرمند خوب انتخاب‌شده خداوند است

چکناواریان در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به جریان هنر میان جوانان امروز می توان به تولد شجریان‌هایی دیگر در عرصه موسیقی ردیفی-دستگاهی ایران امید داشت یا زنده‌نام شجریان هنرمندی یکه و یگانه بود گفت: هر هنرمندی یکتاست و هیچ‌گاه تکرار نمی‌شود. زنده‌نام شجریان نیز با هنرش از ایران و فرهنگش در جهان سخن گفت و آثار او بخشی از شناسنامه فرهنگ و هنر ایران در جهان شناخته می‌شود.

وی افزود: استاد شجریان طی بیش از شش دهه فعالیت بسیاری را تحت تاثیر قرار داد، شاگران بسیاری آموزش داد که شاید خلف‌ترین آنها فرزندش همایون شجریان باشد. اعتقاد دارم شجریان‌های دیگر متولد خواهند شد آن‌گونه که شجریان در طول زمان متولد شد.

هنر مانند رودخانه‌ای است که همواره دائر است، جریان دارد و از حرکت نمی‌ایستد. هر زمانی هنرمند خود را به وجود می‌آورد. حال هنرمند است که می‌تواند در ارتباط مستقیم با مردم، کار مستمر، خلاقیت و نوآوری جای خود را میان آنها باز کند. هنرمند خوب انتخاب‌شده خداوند است برای مردم و شجریان نیز این‌گونه بوده است.

استاد محمدرضا شجریان پس از تحمل دوره طولانی بیماری روز پنجشنبه گذشته (۱۷ مهر) در بیمارستان جم تهران در ۸۰ سالگی درگذشت. مراسم اقامه نماز بر پیکر استاد محمدرضا شجریان صبح جمعه (۱۸ مهر ماه) در بهشت‌زهرا(س) با حضور شمار زیادی از اساتید موسیقی و علاقه‌مندان به خسرو آواز ایران برگزار شد. بنا به وصیت استاد پیکر وی به شهر توس منتقل و صبح شنبه (۱۹ مهر) در کنار مقبره‌ فردوسی بزرگ به خاک سپرده شد.

استاد شجریان حلقه‌ای از زنجیره گرانسنگ استادان موسیقی و آواز اصیل و سنتی بود که نامش در کنار اساتیدی نظیر عبدالله دوامی، اسماعیل مهرتاش و حسین طاهرزاده در تاریخ موسیقی ایران قرار گرفت، نامی که تا سال‌ها ظهور جانشینی برای او غیرممکن به نظر می‌رسد.

وی زاده اول مهر ۱۳۱۹ در مشهد، موسیقی‌دان، آهنگ‌ساز، خواننده و خوشنویس ایران زمین و نامزد دو جایزه گرمی بود که توسط سایت انجمن آسیا به‌عنوان پرآوازه‌ترین هنرمند موسیقی اصیل ایرانی معرفی شد. همچنین روزنامه ونکوورسان او را یکی از مهم‌ترین هنرمندان موسیقی در سال ۲۰۱۰ و یکی از ۵۰ صدای برتر جهان معرفی کرده‌ بود.

شجریان در طول فعالیت هنری خود موفق به تولید حدود ۶۰ آلبوم موسیقی، خوانندگی در تیتراژ فیلم‌هایی چون دلشدگان، ابجد و زمستان، و اجرای بیش از ده‌ها کنسرت داخلی و بین المللی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha