عنایتالله رحیمی، پنجشنبه در آیین گرامیداشت روز استاندارد و تجلیل از واحدهای نمونه در زمینه رعایت استاندارد در شیراز افزود: استاندارد از جمله مقولههایی است که رعایت آن در زندگی بشر لازم و ضروری است و هرچه تولیدات یک واحد تولیدی مرغوبتر و با کیفیتتر باشد، استقبال از آن نیز بیشتر خواهد شد.
وی بیان داشت: در جامعهای که تولید کالا و خدمات بر مبنای اصول استاندارد انجام شود استقبال و تقاضای جهانی برای آن کالاهای استاندارد نیز بسیار فراگیرتر خواهد بود.
استاندارد فارس اضافه کرد: اگر امروز کالاهایی به یک برند (نشان) جهانی تبدیل شده و همه از آن کالاها به عنوان کالای مطلوب یاد میکنند و متقاضی و مصرف کننده زیادی هم دارند به علت استفاده از فناوریهای روز و علم و دانش در تولید آن و توجه به اصول و قواعد استاندارد است.
رحیمی گفت: شاید برخی تولید کنندگان، استاندارد را مانع فعالیت خود بدانند و رعایت استانداردها برای آنها دشوار باشد اما واقعیت این است که ما این قواعد را باید بپذیریم و این سختی را تحمل کنیم چرا که با رعایت استاندارد بی شک اعتماد مصرف کننده را جلب و بازار گستردهتری را تصاحب خواهیم کرد.
وی ادامه داد: استقبال مصرف کننده از کالای استاندارد نیز برای او مزایا و منافعی به دنبال خواهد داشت و آن کالا ضامن حفظ سلامت و سرمایه مصرف کننده خواهد بود.
در این آیین از تعدادی از واحدهای تولیدی نمونه استانی و ملی در زمینه رعایت استاندارد تقدیر شد.
استاندارد و استاندارد کردن، از پایههای علم و فناوری است که در پیشرفت صنعت و اقتصاد نقشی بسزا دارد. استاندارد به معنای نظمی مبتنی بر نتایج ثابت علوم، فنون و تجربههای بشری است که به صورت قواعد، مقررات و نظام هایی با هدف ایجاد هماهنگی و وحدت رویه، افزایش میزان تفاهم، تسهیل ارتباطات، توسعه صنعت، صرفهجویی در اقتصاد ملی، حفظ سلامت و ایمنی عمومی به کار میرود.
اندیشه تشکیل سازمان بینالمللی استاندارد در چهاردهم اکتبر سال ۱۹۴۷ میلادی در نشست روسای موسسههای استاندارد ۲۵ کشور در لندن (مرکز کشور انگلستان) شکل گرفت. هم اینک مقر این سازمان در شهر ژنو در کشور سوییس است و از سال ۱۹۷۰، چهاردهم اکتبر برابر با بیست و دوم مهرماه به عنوان روز جهانی استاندارد نامگذاری شد.
نظر شما