به گزارش ایرنا، جلال ریزانه پنجشنبه شب در بازدید از خانه جوان اصفهان و نشست با اعضای مجمع سازمانهای مردم نهاد جوانان اصفهان افزود: توانایی و ظرفیتهای زیادی در بین فعالان و عرصه فرهنگی کشور وجود دارد اما کمترین میزان خلاقیت و تلاش برای بهرهگیری از این منابع برای تولید ثروت و یا رفع معضلات از دریچه فرهنگی و اجتماعی صورت گرفته است.
وی بیان کرد: موازی کاری و فعالیت جزیرهای در حوزه فرهنگی و نبود همافزایی برای ایجاد گفتمانهای مشترک در حوزههای مختلف مانع از تحقق حداکثری دستاوردهای مهم در جامعه شده که باید در بین نهادهای مدنی و دستگاههای دولتی این تعامل و هماهنگی ایجاد شود.
به گفته وی تشکیل قرارگاه فرهنگی در استانداری اصفهان در دولت دهم یک فرصت برای هم افزایی بین ۴۰ نهاد فرهنگی این استان بود که با این مدل در سطح ملی با ادغام برخی از دستگاههای اداری و ایجاد بستر کار مشترک به افزایش بهرهوری در این حوزه کمک شود.
معاون پشتیبانی و توسعه منابع ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور با بیان اینکه باید متناسب با شرایط روز جامعه تحولاتی در حوزه فرهنگی ایجاد شود، تصریح کرد: بهره گیری از فضای مجازی برای توسعه فعالیتها و فراگیری آن لازم است که کانون های فرهنگی و هنری مساجد عمده فعالیتهای سازمانی و اطلاع رسانی خود را بر بستر زیست بوم مجازی بچه های مسجد انجام میدهند.
ریزانه ایجاد تغییرات در ساختار ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد را به هدفمندسازی و شناسایی ظرفیتهای خاص در این حوزه مهم بیان کرد و گفت: در مدت بیش از ۲ سال گذشته با تعریف رویداد ملی فهما(فرهنگ و هنر مساجد ایران)، ایجاد زیست بوم مجازی بچه های مسجد، تغییر در ساختار و جشنوارههای کانون های مساجد و اقدامات نظارتی و ساماندهی فعالیتهای حقوقی به اقدامات این حوزه انسجام داده شده است.
ریزانه با بیان اینکه باید فعالیتهای این کانونها در سطح ملی دارای نشانه ملی و شناسه باشد، خاطرنشان کرد: با توجه به تعاملهای صورت گرفته با واحد ثبت شرکتهای سازمان ثبت احوال، سالانه باید ۱۰ درصد از کانونهای مساجد برای تداوم فعالیت خود و کسب جایگاه حقوقی، شناسه ملی دریافت کنند.
وی هدفگذاری در فعالیتها را مهم برشمرد و گفت: در فعالیتهای فرهنگی و هنری کانون های مساجد، انجام فعالیتهای کاربردی با خلاقیت و نوآوری نسل جوان از اهمیت خاصی برخوردار است که یکی از کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان فارس بر کاربردی سازی مفاهیم قرآنی در بین مردم فعالیتهای شاخصی را انجام داده که البته چنین برنامههایی در بسیاری از کانونها توسعه یافته است.
به اعتقاد این مقام مسئول انجام تعامل و همکاری بین نهادهای فرهنگی لازم است و ستاد کانونهای مساجد آمادگی و رغبت برای چنین فعالیتهایی را داشته و مدیران مسئول این کانونها نیز با تعامل و همکاری بین سایر نهادهای فرهنگی در راستای تحقق سیاست های کلان فرهنگی و هنری گام بردارند.
۲۵ هزار و ۵۴۲ کانون فرهنگی و هنری و ۱۰ هزار و ۱۳۶ کتابخانه در مساجد کشور فعالیت دارند که جمعیت خانواده کانونهای مساجد به ۲ میلیون و ۳۴۶ هزار و ۷۴۲ نفر می رسد.
سهم استان اصفهان از این مراکز فرهنگی و هنری به ۲ هزار باب میرسد.
کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور از مجموعه تشکلهای مردم نهاد و مدنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شمار می روند.
هر سال یک استان را با توجه به نوع فعالیتهای کانونهایش به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی انتخاب میشود که امسال شهر مقدس قم تا پایان سال ۱۴۰۰ به عنوان پایتخت انتخاب شد و علت این انتخاب سرآمد بودن قم در همه فعالیتهای رویداد ملی فهما بود.
نشست یادشده در خانه جوان اصفهان برگزار شد.
نظر شما