بهار و تابستانی که انتظار می رفت کرونا ضعیف تر و واکسن آن نیز کشف شود، گذشت و کووید- ۱۹ تمامی پیشبینی ها را با قدرت نمایی و جهشی که در این مدت از خود نشان داد، بر هم زد؛ اما مسئولان نیز ساکت ننشسته و برای کنترل شیوع این ویروس گام های خوبی را برداشته اند.
محدودیت های کرونایی از ساعت ۲۴ چهارشنبه(۲۳ مهرماه) در شهرهای تهران، البرز، اصفهان، ارومیه و مشهد اعمال شد از برنامه های مهمی بود که در این زمینه اجرا شد بر این
بر این ساس افرادی که بومی شهرستان هستند، حق خروج ندارند و تنها برای پلاک غیربومی امکان خروج فراهم است و این بخشنامه، خودروهای حمل و نقل عمومی را شامل نمیشود.
در این طرح برای خودروهای امدادی، اورژانس، کامیونها، حمل و نقل عمومی و سایر خودروهایی که اقلام مورد نیاز مردم را جابه جا میکنند هیچ محدودیتی وجود نداشت.
این محدودیت ها که قرار بود تا از سفرهای غیرضرور جلوگیری کند ولی ترافیک جاده های شمالی کشور حاکی از این بود که در این شرایط نیز افراد زیادی مسافرت های غیر ضروری خود را آغاز کردند و بی خیال کرونا در سواحل شمالی و شهرهای مذهبی به مسافرت خود ادامه دادند.
با اینکه اعمال محدودیت ها برای پنج استان اعمال شد و در گیلان نیز مسیرها و تفرجگاهها بسته شد ولی به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان؛ در روز چهارشنبه ( ۲۳ مهرماه)، ۵۸ هزار و ۸۸۶ ورودی به استان ثبت شد که این میزان در مقایسه با آمار ۴۳ هزار و ۵۵۳ خودرو در روز قبل از آن ۶.۵ درصد افزایش داشته است که خود گواه افزایش
مسافرات ها به این استان قرمز کرونایی است.
به گفته وی؛ بیشترین ورودی به استان مربوط به محور آزادراه قزوین- رشت و بیشترین خروجی از محور چابکسر- رامسر بوده است.
وی با اشاره به شرایط استان بر لزوم پرهیز هموطنان از سفر به گیلان تأکید کرد و از آنان خواست که در این ایام بویژه به استان سفر نکنند.
اما از دیار ثامن الحجج(ع) خبرهای خوبی می رسد و بنا به گفته جانشین رییس پلیس راه خراسان رضوی، ترافیک و تردد در جادههای این استان طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۰ درصد کاهش یافت.
سرهنگ حسین میشمست افزود: مردم توصیههای کادر درمان و ستاد پیشگیری از کرونا مبنی بر عدم سفرهای درون و برون شهری را جدی گرفتهاند و از دیروز تاکنون ترافیک در جادههایاستان عادی و روان شده است.
اصفهان یکی از مناطقی است که با رشد چشمگیر مبتلایان به کرونا و تعداد بیماران بستری شده در بیمارستانها در هفتههای اخیر مواجه شد و مسوولان و پزشکان یکی از مهمترین دلایلآن را کاهش رعایت شیوهنامههای بهداشتی در سطح جامعه بویژه کمرنگ شدن استفاده از ماسک عنوان میکنند.
مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان در این باره اظهار داشت: شرایط کرونا در این استان قرمز است و بیشتر بیمارستانها پر از بیماران کرونایی است.
سید مهدی میرجهانیان افزود: هر چند که تعداد زیادی از مردم با اطلاع از محدودیت های کرونایی سفر خود را روز چهارشنبه و قبل از اعمال محدودیت ها آغاز کردند ولی شرایط بهتر از تعطیلات قبل بود.
خبرها از ایلام نیز حاکی از این است که بر اساس اعلام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، برای نخستین بار همه مناطق این استان در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفته و بر این
اساس به دستور استاندار محدودیت های کرونا برای سومین هفته متوالی تمدید شد.
دکتر جمیل صادقی فر افزود: وضعیت امروز ما به جایی رسیده که نباید کارها را از سر رفع تکلیف انجام دهیم و امروز بیش از هر زمان دیگری جان هموطنان ما در خطر است و باید برنامه
ریزی مناسبی در این زمینه انجام شود و نمونه آن نقش اصناف است که باید همانند روزهای نخست یکبار دیگر با تعطیلی و یا برنامه ریزی مناسب دیگری با این ویروس مقابله کرد.
استان اردبیل نیز همچنان در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارد و ابتلای روزانه ۴۰ تا ۵۰ بیمار به ویروس کرونا صعودی بودن روند شیوع این بیماری در استان اردبیل را افزایش داده است.
سه شهرستان اردبیل، مشگینشهر و خلخال در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و بالاترین آمار ثبت شده ابتلا به بیماری کرونا در استان اردبیل با ۷۶ بستری روزانه و بالاترین رقم فوتی
روزانه نیز ۱۷ مورد بوده است.
روزی نیست که نام استانهای با وضعیت قرمز در مواجهه با کرونا اعلام شود و نامی از تهران در میان آنها نباشد؛ تهران به عنوان پایتخت کشور و جمعیت ساکن بیش از ۹ میلیون نفره خود، وضعیتی بحرانی در برابر این ویروس منحوس دارد.
موضوعی که رییس پلیس پایتخت نیز بر آن تاکید و روزهای گذشته اذعان کرد: نظارت بر پروتکلهای بهداشتی در پایتخت باید تشدید شود و از روز پنجشنبه به کسانیکه ضوابط و پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکرده و از ماسک استفاده نمیکنند، تذکر داده خواهد شد.
به گفته رحیمی، پلیس اماکن در سطح اصناف و بازار، پاساژ و مالهای بزرگ حضور خواهد داشت و در چند روز ابتدایی طرح، تذکر شفاهی و بعد از آن برخورد سلبی و لازم (جریمه افرادی که ضوابط و پروتکلها را رعایت نمی کنند) اعمال خواهد شد.
چه در ایران و چه در جهان ثابت شده که هرچه رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک افزایش پیدا کند، میزان سرایت ویروس کرونا و ابتلای افراد کاهش مییابد. تقاضای وزارت
بهداشت از مردم این است که نهایت همکاری را در استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری داشته باشند.
با وجود این اطلاعرسانیها و هشدار مکرر از طریق رسانهها و شبکههای اجتماعی و تاکید بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی در همه بخشها و بین اقشار مختلف مردم، همچنان شاهد
بیتوجهی یا کم توجهی برخی از افراد به این مساله هستیم که خود را در تجمعات غیر ضروری یا استفاده نکردن از ماسک نشان میدهد.
تازه ترین تولیدات خبرنگاران ایرنا در ۲۴ ساعت گذشته تازه ترین وضعیت شیوع کرونا و مسائل مرتبط با آن را در استان ها نشان می دهد که برخی از آن در زیر می آید:
اهم اخبار و گزارش های کرونا
خزان عمر عزیزان در فصل ساده انگاری کرونا
جولان کرونا در جوانرود در سایه عدم استفاده از ماسک
جولان کرونا، حکایت سفرها و عادی انگاری مردمان
کج راهه حمل و نقل عمومی مسافر به مشهد در اوج کرونا
شیوع کرونا و خانهنشین شدن ورزشکاران جانبازان و معلولان
چرایی کاهش استفاده از ماسک در اصفهان و افزایش آمار بیماران کرونایی
مطالعه و ورزش راهکار پیشگیری از افسردگی در دوران کرونا است
خط جدید توسعه ماسک در بندرعباس به بهره برداری رسید
۷۰ درصد مبتلایان کرونا در ایلام ۲۰ تا ۵۰ ساله هستند
تردد در جادههای خراسان رضوی ۲۰ درصد کاهش یافت
امکانات بیمارستان نفت آبادان در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفت
تازه ترین مبتلایان و فوتی های کرونایی در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز جمعه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور گفت: تاکنون ۵۲۲ هزار و ۳۸۷ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۲۶۵ نفر از بیماران کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۲۹ هزار و ۸۷۰ نفر رسیده است.
«سیما سادات لاری» بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۵ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴ هزار و ۵۵۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۱۶ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۵۲۲ هزار و ۳۸۷ نفر رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۶۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۹ هزار و ۸۷۰ نفر رسید.
معاون وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۴۲۰ هزار و ۹۱۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین چهار هزار و ۶۸۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
لاری افزود: تاکنون چهار میلیون و ۴۵۴ هزار و ۵۷۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
وی بیان کرد: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
نظر شما