آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری عصر جمعه در یک خطبه مجازی، اظهار داشت: مردم ما دست به گریبان ۲ مشکل جدی هستند، هم دست به گریبان بیماری مهلک کرونا هستند که متاسفانه این روزها شاهد از دنیا رفتن عده زیادی از هموطنان عزیزمان هستیم، البته این بلا جهانی است، اما شنیدن اینکه در یک روز حدود ۲۵۰ تن از دنیا می روند، غمی حقیقتا جانکاه است.
«وضعیت کرونا در قم از ۲۰ شهریورماه امسال و به دنبال افزایش قابل توجه بیماران و مبتلایان این بیماری «فوق قرمز» شده است.
وی افزود: مشکل دیگر که بر این مشکل افزوده شده، مشکلی است که مردم ما دچار سختی در معیشتشان هستند، گرانی و گرانفروشی در حقیقت امروز مشکل جدی جامعه ماست.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: مسئولان محترم، کسانی که مسئولیتی را عهده دار شده اید، چاره ای بیندشید.
وی گفت: گاهی اوقات انسان از تلویزیون برنامه هایی را مشاهده می کند، می بینیم هیچ کس حاضر نیست، مسئولیت گرانی و گرانفروشی را بپذیرد، هر فردی به فرد دیگر حواله می دهد.
وی افزود: یک جا تصمیم بگیرید و در نتیجه این مشکل را برطرف کنید، اینکه ارزش پول ملی ما روز به روز سقوط می کند، این ها باید افرادی که مسئولیت دارند، پاسخگو باشند.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: جلوی فسادها در جامعه گرفته شود تا مردم به آیندهشان امیدوار باشند.
وی با بیان اینکه دشمنان نسبت به ما بی رحم هستند، به کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری در آمریکا اشاره و بیان کرد: ممکن است، عده ای در داخل به رای آوردن یکی دلخوش کنند، یک جمله بیشتر نمی گویم و آن این است که؛ این ها با ماهیت و هویت انقلاب اسلامی ایران مشکل دارند.
وی تاکید کرد: باید به خود و ظرفیت های داخلی خود متکی باشیم و با توکل به خداوند متعال انشاءالله بر همه این مشکلات پیروز شویم.
وی در بخش دیگر سخنان خود، از مردم مومن و متدین به خاطر برگزاری آیینهای اربعین حسینی(ع) و ماههای محرم و صفر تقدیر کرد و گفت: گرچه امسال به خاطر بیماری مهلک کرونا، همه از پیادهروی اربعین و عرض ارادت به سالار شهیدان(ع) و عتبات عالیات محروم ماندیم؛ اما مردم دست از عزاداری برنداشتند و هر خانه را یک حسینیه کردند و ایران اسلامی تبدیل به یک حسینیه شد و در این رابطه از رسانهها و مبلغان که به این مساله پرداختند، تشکر میکنم.
حسینی بوشهری با بیان اینکه فضای مجازی هم فرصت و هم تهدید است، اظهار داشت: باید از فرصتهای فضای مجازی برای پیامرسانی و نشر معارف دین، حداکثر استفاده را ببریم.
وی به ۲۸ صفر سالروز رحلت پیامبر اسلام(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) اشاره و اضافه کرد: حضرت محمد مصطفی(ص) در طول ۲۳ سال تبلیغ و دعوت، به صورت خستگیناپذیر در تمام میدانها حضور داشتند.
وی با اشاره به سالروز شهادت امام حسن(ع) و با بیان اینکه درسهای بزرگی از پیامبر(ص) و امام حسن(ع) می آموزیم، گفت: اگر میبینیم که امام حسن(ع) با معاویه از سر ناچاری وارد صلح میشود، نباید تفسیر بدی راجع به این صلح داشته باشیم، به نظر برخی از مورخین، صلح امام حسن(ع) زمینهساز قیام امام حسین(ع) بود.
وی همچنین به شهادت امام رضا(ع) اشاره و بیان کرد: افتخار ما ایرانیان این است که مرقد مطهر امام رضا(ع) و خواهر گرامی ایشان حضرت فاطمه معصومه(س) و همچنین امامزادگان(ع) در ایران اسلامی قرار دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه، با اشاره به مناسبت های دیگر، سالگرد آیات سید مصطفی خمینی و محمدرضا مهدوی کنی و سرداران شهید اسلام را گرامی داشت.
وی در بخش دیگر سخنان خود، به «آسیبهای دینداری» اشاره و بیان کرد: دینداری در سه حوزه اعتقادات، احکام و اخلاق تعریف میشود و اگر به یکی از این حوزهها در رابطه با دینداری ما آسیب وارد شود، بنده واقعی خدای متعال نیستیم، اما اگر به همه این سه ویژگی پایبند باشیم، هم سعادت دنیا و هم سعادت اُخروی را توانستهایم به دست بیاوریم.
وی در این رابطه گفت: اگر خواص جامعه و کسانی که مدعی متولی بودن دین هستند، دچار انحراف شوند، هم دینداری آنها در معرض آسیب قرار میگیرد و هم دینداری پیروان آنان دچار آسیب سختی میشود.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: عدم شناخت صحیح دین و جهل و نادانی نسبت به دین؛ به انسان ضربه میزند.
وی یکی دیگر از آسیبهای دینداری را عدم استقلال فکری و پیروی کورکورانه از دیگران برشمرد و گفت: در اسلام تقلید داریم و رجوع غیرمتخصص به متخصص، عامل رشد و بالندگی انسان است، ولی اگر انسان دچار تقلید کورکورانه شود، این باعث میشود که دین او آسیب ببیند و راهی را در مسیر زندگی انتخاب کند که با راه دینداران فاصله فراوانی دارد.
وی برداشتهای نادرست از دین را نیز یکی دیگر از آسیبهای دینداری دانست و تصریح کرد: باید تبیین درست از اسلام داشته باشیم و تا آگاهی و اطلاعات لازم را از اسلام نداشته باشیم؛ مسائل اسلامی را تفسیر نکنیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین راستگویی، امانتداری و وفای به عهد را از ویژگیهای اهل تقوا برشمرد و همگان را به قرار گرفتن در این مسیر توصیه کرد.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.»/
نظر شما