هاتف ممیزی روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: در این سال ها تلاش کردیم با اجرای طرح های سامانه های خورشیدی در مناطق عشایری و همچنین تجهیز سیاهچادرهای عشایری به سیستم روشنایی مناسب، زندگی را برای این جامعه تولیدکننده آسان کنیم.
وی افزود: ایجاد درمانگاههای سیار و ثابت، احداث حمامهای خورشیدی، توزیع سیلندر گاز و آرد خوراکی و همچنین واکسیناسیون دام موجب شد که زندگی عشایری در استان تهران کم رنگ نشود و این جامعه تولیدکننده، همچون گذشته در مسیر تولید قرار دارند.
مدیر امور عشایر استان تهران با اشاره به افزایش قیمت نهادههای دامی نیز گفت: با همکاری دولت و اتحادیه تعاونیهای عشایری توزیع نهادههای دامی ارزان قیمت را در دستور کار قرار دادیم.
وی با بیان اینکه عشایر استان تهران از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز استان هستند، افزود: این جامعه تولید کننده ۷۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارد و تلاش داریم و با اعطای تسهیلات ارزان قیمت بانکی و توزیع نهادههای دامی با نرخ دولتی از تولید جامعه عشایری حمایت کنیم.
عشایر تهران با قدمتی ۴۰۰ ساله، ۴ ایل را شامل میشوند
ممیزی با بیان اینکه ایلات و طوایف عشایری استان تهران آلبومی از ایلات و طوایف استان های سراسر کشور است، گفت: عشایر استان قدمت ۴۰۰ ساله دارند که از ۴ ایل و ۲۷ طایفه تشکیل شده اند.
به گفته وی، تعداد ۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی میکنند.
مدیر امور عشایر استان تهران با بیان اینکه در سال گذشته این جامعه تولید کننده بیش از ۶۷ هزار تن محصول تولید کردند خاطرنشان کرد: پیش بینی میشود امسال نیز حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد به میزان تولیدات عشایر استان افزوده خواهد شد.
استان تهران حدود ۳ هزار خانوار عشایری دارد که هم اکنون این جامعه تولید کننده در مناطق گرمسیر استان از جمله شهرستانهای ری، پاکدشت، پیشوا، ورامین، شهریار و ملارد مشغول زندگی و تولید محصولات هستند.
عمده تولیدات عشایر استان تهران در تولید گوشت قرمز و محصولاتی همچون شیر و پنیر خلاصه می شود.
نظر شما