محمد حیدری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این افراد به دلیل نشت گاز مونوکسید کربن مسموم شدند که پس از انجام اقدامات درمانی توسط تکنسینهای اورژانس، به بیمارستان منتقل شدند.
وی گفت: مسمومیت با گاز مونوکسید کربن بر اثر بیتوجهی به اصول ایمنی در نصب و استفاده از دودکش برای آبگرمکن و بخاری، پکیج و شوفاژ و استفاده از اجاقهای خوراکپَز به جای وسایل گرمایشی استاندارد و همچنین استفاده از وسایل گرمایشی بدون دودکش رخ داده است.
حیدری، با اشاره به در پیش بودن ماههای سرد و سردسیر بودن استان که سرما زودتر از استانهای دیگر در آن شروع میشود، گفت: باید برای مقابله و پیشگیری از مسمومیت با گاز، مراقبتهای ویژه انجام و از وسایل گرمایشی مستعمل، فرسوده و بدون دودکش استفاده نشود.
به گفته وی، باید قبل از استفاده از وسایل گرمایشی، سیستم انتقال دهنده گاز و دودکش بررسی و مسیر دودکش ساختمانها مورد ارزیابی قرار گیرد و در صورت گرفتگی، این معضل رفع شود.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: باید وسایل گرمایشی به صورت مجزا دودکش داشته باشند و از وسایل گرمایشی استاندارد و همچنین رادیاتور برای گاز استفاده شود.
حیدری، با تاکید بر اینکه گاز مونوکسید کربن به دنبال احتراق ناقص سوخت تولید میشود، گفت: این گاز سمی و بدون بو و قاتل خاموش است و میزان سمی بودن این گاز برای گلبول قرمز خون ۲۰۰ برابر دی اکسید کربن است که عملیات تنفسی را دچار مشکل میکند.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی چهارمحال و بختیاری افزود: مسمومیت با گاز مونوکسید کربن دارای علایم شبیه آنفلوانزا از جمله سردرد، سرگیجه، کاهش سطح هوشیاری، افزایش تعداد نبض، خمیازه کشیدن همراه با درد قلبی، تشنج و بیهوشی و کاهش دید است.
وی اظهار داشت: در صورت مواجه با فرد مسموم شده توسط گاز مونوکسید کربن، فرد باید از محل آلودگی خارج شود و در هوای آزاد قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام پزشکی قانونی چهارمحال و بختیاری سال گذشته بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن ۱۱ نفر در استان فوت کردند و در سه ماهه نخست امسال نیز سه نفر فوت کردند.
نظر شما