«محمود کلنگری» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تیرهای برق مستعمل به ارتفاع ۱۲ متر برای ترغیب لکلکهای مهاجر به زادآوری از سوی شرکت توزیع برق استان مرکزی در حاشیه تالاب میقان اراک نصب شد.
وی توضیح داد: این تیرها در حاشیه تالاب و با نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نصب شده و روند تکمیل این پروژه هم در دست اجرا است.
وی با بیان اینکه بازگشت لکلکها برای زادآوری در کشورهای مختلف بویژه اروپای غربی مشاهده شده و این پرندگان در استان کردستان ایران نیز منطقه زادآوری دارند، گفت: به طور قطع ایجاد پایههای بلند در تالاب میقان اراک که بدون کابل و سیم هستند و ریسک برق گرفتگی نیز ندارند، میتواند نقش درخت بلند را برای پرنده داشته باشند.
مدیرعامل موسسه زیست محیطی آوای درنای خاکستری استان مرکزی افزود: در شرایطی که باغات حاشیه تالاب میقان اراک در حال خشک شدن است، تیرهای برق بهترین جایگزین برای آشیانهسازی لکلکها هستند.
کلنگری یادآور شد: شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی، در چهار سال گذشته نیز در حرکتی ارزشمند، اقدام به ایمن سازی خطوط برق برای جلوگیری از برق گرفتگی پرندگان و ساخت آشیانههای مصنوعی در تالاب میقان اراک کرد.
وی اظهار داشت: در ۸۰ سال گذشته، نخستین بار یک پرنده شناس بلژیکی گزارشی مکتوبی از تالاب میقان اراک تهیه کرده که در آن زادآوری لکلک را دیده و آن را گزارش کرده که منبع خوبی است که بدانیم این امر گذشته در حاشیه تالاب رخ داده و به صورت شفاهی نیز اهالی روستاهای مجاور و بومیهای این منطقه نیز در این خصوص اطلاعاتی را ارائه کردهاند.
مدیرعامل موسسه زیست محیطی آوای درنای خاکستری استان مرکزی ادامه داد: به تدریج محیط حاشیه تالاب در سالهای اخیر بنا به دلایل مختلف برای لکلکها نامناسب شده و دیگری فعالیت زادآوری این پرنده دیده نشده و لکلکها در طول مهاجرت خود، روزها و هفتهها در تالاب میقان میمانند و به مهاجرت خود ادامه میدهند.
کلنگری اظها داشت: لکلکهای سفید برای زادآوری نیازمند مکان و غذای مناسب هستند که مهمترین غدای مورد علاقه آنها وزغها، مارها و تاحدودی جوجه سایر پرندگان است.
تالاب کویری میقان اراک در ۱۵ کیلومتری شمال شرق اراک واقع شده و به عنوان یکی از زیستگاههای مهم کشور است که دارای ۱۴۰ گونه پرنده است.
دریاچه فصلی آن علاوه بر نقش محوری در حوزه تنوع زیستی، اثرات مستقیم در مهار کانونهای تولید شن، نمک و آلایندگی هوای اراک دارد.
کنگر، خوتکا، اردک نوک پهن، فلامینگو، غاز خاکستری، هوبره، تنجه، حواصیل، اردک سبز از جمله پرندگان مهاجر استان مرکزی هستند.
درنای خاکستری از گونههای خاص و مهم تحت حمایت بینالمللی است که تالاب میقان هر ساله با آغاز فصل سرما میزبان کوچ موقت این گونه ارزشمند است.
تالاب کویری میقان اراک در مجموع ۲۵ هزار هکتار وسعت دارد که سطح آبگیر آن ۱۰ تا ۱۲ هکتار برآورد میشود.
نظر شما