کودکان در تیررس چالش مرگبار «مومو»

۲۷ مهر ۱۳۹۹، ۱۰:۵۸
کد خبر: 84078622
کودکان در تیررس چالش مرگبار «مومو»

تهران- ایرنا- روزنامه همدلی در مطلبی نوشت: اسمش «مومو» (Momo) است. عروسکی ترسناک با چشم‌های برآمده و لبخندی شیطانی و جوکرمانند که نماد چالشی است که‌ می‌گویند نوجوانان را به انجام کارهای خطرناک و خشونت‌آمیز سوق می‌دهد. درست مثل کاری که نهنگ آبی انجام داد و افراد شرکت کننده در چالش را با مسخ کردن به سمت خودکشی و مرگ هدایت‌ می‌کرد.

روزنامه همدلی ۲۷ مهر گزارشی منتشر کرد در گزیده‌ای از آن می خوانیم: بعد از فروکش کردن ماجرای نهنگ آبی که در چند سال گذشته نوجوانان را تحت تاثیری مرگبار قرار می‌داد، چالش جدیدی در فیس‌بوک و واتس‌آپ ایجاد شده به نام «مومو» که تصویری ترسناک از یک زن است. این چالش از طریق واتس‌آپ قابل انجام است. در واقع مومو یک اکانت واتس‌آپ است که در ابتدا کاربر یک لینک تماس از سوی مومو دریافت می‌کند و پس از شروع به گفت‌وگو از سوی حساب کاربری مومو پیام‌های تهدیدآمیز، خشونت‌بار و وحشتناک به کاربر ارسال می‌شود و فرد را به رفتارهای خطرناک دعوت می‌کند. عکس پروفایل مومو نیز عکسی به غایت ترسناک است. اما این عکس ترسناک فتوشاپ یا ویرایش شده نیست، بلکه عکس عروسکی ژاپنی از مجموعه آثار عروسک‌های نمایشگاه توکیو ژاپن است که قسمت‌هایی از آن بریده شده و تنها تصویر صورت زشت آن، در پروفایل قرار داده شده است. این عروسک در افسانه‌های ژاپنی، یک موجود وحشتناک و پرنده است که طبق افسانه‌ها، گاهی اوقات اقدام به دزدیدن بچه‌ها نیز می‌کرد.

تصویر مومو اولین بار در اینستاگرام فردی به نام ناناکو که یک عروسک‌ساز است منتشر شد و پس از آن به شهرت جهانی دست یافت و اکنون نماد چالشی شده که جان کودکان و نوجوانان را تهدید می‌کند. اما داستان خطرناک شدن «مومو» از فیس‌بوک آغاز شد. پس از معرفی و مشهور شدن این مجسمه، در یک گروه فیس‌بوک، کاربران برای ایجاد ارتباط با یک شماره ناشناس به چالش کشیده شدند. برخی از آن‌ها چنین بیان می‌کردند که اگر پیامی را برای مومو ارسال کنند، مومو پاسخ آن‌ها را با تصاویری وحشتناک، خشونت‌آمیز و حتی تهدید می‌دهد. در واقع‌ مومو تنها با یک پیام آغاز خواهد شد و فرستنده پیام نمی‌تواند پایانی برای آن در نظر بگیرد.

خشونت، ترس و اضطراب ارمغان مومو است

یک دکتر روان‌شناس‌ ایجاد ترس و اضطراب در میان کودکان و نوجوانان را مهم‌ترین تهدید مومو دانست. پریسا یاسمی‌نژاد به همدلی گفت: «ممکن است مومو باعث خودکشی کودکان و نوجوانان نشود، اما قطعا باعث ترس و وحشت آنان می‌شود.» این دکتر با اشاره به تجربه شخصی در برخورد با کودکانی که تحت تاثیر مومو دچار اختلال ترس و اضطراب شده بودند، ‌ افزود: «چند مورد بیمار در این زمینه به مطب بنده مراجعه کرده‌اند اما نه به خاطر دریافت پیام‌ از سوی مومو، ‌ بلکه به خاطر ترس، اضطراب و وحشت آنان از این چالش جدید و عکسی که به عنوان نماد این چالش استفاده می‌شود. یکی از نوجوانان مراجعه کننده به مطب هنگام قطع شدن برق در حد سکته ترسیده و جیغ کشیده بود. وقتی علت را پرسیدیم گفت قطعی برق را به مومو ‌نسبت داده و فکر کرده مومو آمده تا آنها را بکشد. همین ایجاد ترس و اضطراب آسیب است. مگر آسیب باید چگونه باشد؟»

وی ادامه داد: «بعضی از کودکان و نوجوانانی که مراجعه می‌کنند با وجود این که به این چالش هم دعوت نشده‌اند اما به دلیل این که عکس ترسناک مومو را دیده‌اند، ‌ یا به‌خاطر دعوت دوستان‌شان به این چالش، حتی با شنیدن اسم مومو از شدت ترس گریه و زاری می‌کنند به نحوی که این حجم ترس و اضطراب‌ درمان آنان را سخت کرده است. به همین دلیل من به خانواده‌ها توصیه می‌کنم اگر فرزندان آنان به این چالش دعوت نشده و عکس مومو را ندیده‌اند، به هیچ عنوان عکس مومو را به آنان نشان ندهند، چون ممکن است باعث کابوس‌های شبانه و ترس‌های روزانه آنان شود. فقط به فرزندانشان تاکید کنند که در صورت دریافت پیام و لینک از افراد و شماره‌های ناشناس آن را باز نکنند و بزرگ‌ترها را در جریان قرار بدهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha