به گزارش ایرنا، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در ادامه سفرهای منطقهای خود با هدف جلب حمایت مقامات ایران، صبح امروز وارد تهران شد.
به گزارش اداره کل اطلاعرسانی و سخنگویی وزارت امور خارجه، عبدالله عبدالله رییس شورایعالی مصالحه ملی افغانستان که در راس هیاتی برای دیدار و گفت وگو با مقامات کشورمان صبح امروز وارد تهران شده است، ظهر یکشنبه با حضور در وزارت امور خارجه با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه دیدار و گفت و گو کرد.
ایران همواره همسایهای مهم و مؤثر برای افغانستان بوده است. کشوری که ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد و اشتراکات زبانی، دینی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری این دو ملت را به هم پیوند زده، طی سالیان طولانی به یاری مردم این کشور شتافته است.
با توجه به این مسایل، سفر جاری عبدالله به تهران از اهمیت قابل توجهی برخوردار است و می تواند این فرصت ارزنده را بار دیگر در اختیار دو کشور قرار دهد که روابط دوجانبه خود را مستقل از سمپاشی های خصمانه دولت ترامپ و فرستادگان منطقه ای آن، بر اساس اهداف، منافع و اصول مشترک، سامان دهند.
با توجه به روابط فرهنگی، زبانی، تاریخی و اشتراکات تمدنی گذشته با صراحت می توان گفت که مردم افغانستان و ایران یک ملت بههم تنیده و در دو کشور دارای جغرافیای مشخص زندگی می کنند که تاریخ آن تفکیک ناپذیر است.
به همین دلیل تلاش بیگانگان و دشمنان دو کشور برای ایجاد رخنه و دوری ایران و افغانستان به دلیل نزدیکی و یکی بودن آنها همواره با شکست مواجه شده و نتیجه ای برای دشمنان دو کشور نداشته است.
از طرف دیگر دولتهای ایران و افغانستان طی دو دهه گذشته با وجود حضور نظامیان آمریکایی و همپیمانان غربی آنها در افغانستان از دسایس فراوان و اتهامهای بسیاری برای ایجاد دشمنی بین مردم افغانستان و ایران استفاده کردند اما هیچگاه موفق نشدند به اهداف شوم خود دست یابند.
دو ملت و دولت طی ۱۹ سال گذشته در بخشهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و تجارتی پیش رفتهای خوبی کرده اند که نشستهایی برگزار شده بین دو کشور نشانگر افق روشن روابط کابل و تهران است.
«محمدکبیر حسنی» از کارشناسان مسائل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی افغانستان در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت که ایران همسایه غربی و دارای صدها کیلومتر مرز مشترک با این کشور است که می تواند نسبت به هر کشوری دیگر زودتر و سریعتر به مردم و دولت این کشور یاری رساند.
به باور وی، نباید فراموش کنیم که بستر تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و مرزی به گونه ای به هم گره خورده است که توسعه روابط در بخش های مختلف بین دو کشور را اجتناب ناپذیر می سازد.
به گفته این کارشناس مسائل فرهنگی و سیاسی افغانستان، در حالی که هزاران دانش آموز و دانشجوی افغان در رشته های مختلف در جمهوری اسلامی ایران مشغول تحصیل هستند، دانشگاههای افغانستان در داخل این کشور نیازمند کتابهای ترجمه شده و یا تولید ایران هستند و در صورت عدم دسترسی به این منابع، با چالش بزرگی مواجه خواهند بود.
به باور این کارشناس افغان، در بخش های تجاری کالاهای تولید ایران نسبت به تولیدات دیگر کشورها از استاندارد بهتری برخوردارند و شهروندان افغان در نتیجه شناختی که نسبت به این کالاها دارند، با اطمینان از آنها استفاده می کنند.
حسنی می گوید که مرز مشترک هم باعث میشود کالای ایرانی سریعتر از کالاهای دیگر کشورها به افغانستان برسد و در دسترس مردم قرار گیرد.
«حمید الله فاروقی» رئیس سابق دانشگاه کابل هم در این رابطه گفت بیشترین تلاش مقامات دو کشور همسایه باید بر همکاریهای دوجانبه در سطح فرهنگی، هنری و اجتماعی متمرکز شود تا این بخشها به بهترین شکل آن عملی شود.
فاروقی تأکید کرد که دو ملت مشترکات بسیاری دارند که می توانند برای نزدیکی هر چه بیشتر بهویژه در امور فرهنگی از آن استفاده کنند.
فاروقی خاطرنشان ساخت که مقامات و مردم دو کشور در آینده نزدیک شاهد بزرگترین گفتوگوهای فرهنگی میان دانشمندان و پژوهشگران دانشگاههای دو کشور خواهند بود.
با توجه به وضعیت جغرافیایی و همکاری صادقانه جمهوری اسلامی ایران و افتتاح راه آهن هرات- خواف و توسعه روز افزون بندر چابهار و از طرف دیگر حضور میلیون ها افغان در ایران و ادامه آموزش و تحصیلات عالی و روابط فرهنگی و اجتماعی دو کشور؛افق همکاری های اقتصادی نیز روشن به نظر می رسد.
نظر شما