ابوالفضل زمانی روزیکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با گرامیداشت دهه وقف (۲۴ مهرتا سوم آبانماه)با تاکید بر اینکه واقفان خیراندیش برای وقف اموال خود نگاهشان به نیازهای روز جامعه باشد ، اظهار کرد: کمک به ازدواج و اشتغال جوانان ، کمک برای تهیه هزینه جهیزیه ، کمک به درمان بیماران خاص و سلامت و علم و فناوری از جمله نیازها و موضوع های روز جامعه است.
وی افزود: در ۶ ماهه نخست سال ۱۳۹۹، ۱۰۰ رقبه جدید در شهرستان شناسایی شده و تعداد موقوفه ها هم به ۳۳۰ مورد رسیده است.
وی با اشاره به افزایش موارد وقفهای جدید متناسب با نیازهای روز جامعه در چند سال اخیر، اظهار کرد: این موارد نشانگر بازگشت اعتماد مردم به وقف بهعنوان یک عنصر فعال و گرهگشا در حل بسیاری از مشکلات و چالش های اجتمتاعی است.
زمانی خاطرنشان کرد: نقش نمایندگانن خبرگزاری ها، مطبوعات و روحانیان در تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف که باعث ارتقاء جایگاه آن در جامعه شده بسیار تاثیرگذار است.
رییس اوقاف ابرکوه در ادامه از ثبت پنج مورد وقف جدید در نیمه نخست امسال در این شهرستان خبر داد و گفت: در راستای احیای این سنته حسنه طرح های توسعه مسجد ، خانه عالم ، مدرسه علمیه خواهران کوثر، مجتمع فرهنگی و مذهبی ، کمک هزینه جهیزیه، درمان نیازمندان و فقرا به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد ریال وقف شد که در سامانه جامع موقوفه های سازمان اوقاف کشور نیز به ثبت رسیده است.
زمانی در ادامه واقفان این طرح ها را حسین فلاح زاده ، ورثه مرحوم رضا زارع ، اسماعیل برزگر زاده ، محمد علیدوست و منصور عابدی ذکر کرد و خواستار مشارکت بیشتر علاقه مندان و افراد خیر به وقف بخشی از اموال و درآمدهای خود شد.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری اجاره و مال الاجاره درآمد موقوفه های شهرستان به روزرسانی شده است ، اضافه کرد: طرح بروز رسانی کارشناسی شده اجاره بها موجب شده که عواید موقوفه های شهرستان ۷۰ درصد رشد نسبت به سال گذشته داشته باشد.
زمانی ادامه داد: این درآمدها در اجرای نیات واقفان خیراندیش صرف مجالس روضه خوانی و تعزیه خوانی سید الشهداء (ع) ، امور قرآنی ، فرهنگ دینی و اجتماعی و خیریه می شود و ۵۰ درصد درآمد موقوفه ها هم برای مجالس روضه خوانی و عزاداری اختصاص دارد.
رییس اوقاف و امور خیریه ابرکوه یادآور شد: تاکنون با همکاری اداره ثبت اسناد و املاک این شهرستان برای بیش از پنج میلیون مترمربع از اراضی کشاورزی موقوفه های ین شهرستان سند مالکیت صادر شود.
زمانی از توزیع ۲۲۰ بسته معیشتی به ارزش ۵۵ میلیون تومان با عنوان احسان ماندگار بین اقشار نیازمند در دهه وقف خبر داد و افزود: ارزش هر یک از ین بسته ها ۲۵۰ هزار تومان است.
وی ، راه اندازی دفتر مشاوره وقف، دیدار کارکنان با امام جمعه شهرهای ابرکوه و مهردشت ، تجلیل از ۳۰ نفر از یاوران وقف ، غباروبی امامزادگان و بقاع متبرکه، ،بر پایی ایستگاه همه واقف باشیم ، تجلیل و تکریم از مدافعان جامعه سلامت، از جمله برنامه های این دهه بیان کرد.
شهرستان ابرکوه دارای پنج امامزاده به نامهای احمد(ع) و شهیدان(ع) در شهر ابرکوه ، حمیده خاتون دختر موسی بن جعفر (ع) در روستای اسفندآباد، عباس بن علی (ع) در روستای مریم آباد و سیداحمد و سیدمحمود(ع) در شهر مهردشت است و مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
همچنین حجتالاسلام حسین زارعزاده مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد ۱۲ مهر ماه امسال با اشاره به اینکه ۷۴ درصد موقوفه های استان کشاورزی است گفت: یزد ۳۰ هزار و ۱۰۰ رقبه متصرفی منفعتی دارد.
وی در حاشیه نشستی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه ۲۲ هزار و ۴۰۵ رقبه استان کاربری کشاورزی دارد، اظهار داشت: ۷۴ درصد موقوفه های استان مربوط به بخش کشاورزی، ۱۲ درصد مسکونی، ۱۱ درصد تجاری و سه درصد نیز سایر موقوفه هاست.
وی از جمله ویژگیهای موقوفه های استان را متراژ پایین ذکر کرد و افزود: این مساله باعث شده سرمایهگذاری بر روی موقوفه ها از صرفه اقتصادی خارج شود و اکنون ۹۲ درصد رقبه ها زیر پنج هزار متر،مربع ۸۶ درصد زیر دو هزار مترمربع، ۷۳ درصد زیر یک هزار مترمربع و ۵۱ درصد رقبه های زیر ۵۰۰ مترمربع مساحت دارد.
وی با اشاره به برگزاری هشتاد و دومین نشست کمیسیون املاک سازمان اوقاف به میزبانی یزد با حضور ۲ معاون و سه نفر از مدیران کل اقتصادی سازمان اوقاف و امورخیریه برای تعیین تکلیف موقوفه های استان گفت: در راستای مشکلاتی که در حوزه وقف در استان وجود داشته و همچنین تصرف غیرمجاز بر روی املاک وقفی، این نشست برگزار و موضوع در حال بررسی است.
زارعزاده اطهار امیدواری کرد که با توجه به مشکلات حوزه وقف و اختلاف با متصرفان و مستاجران وقف، بتوانیم به تدریج این موضوع ها را رفع کنیم و به نظر می رسد در حرکت کلی مجموعه اوقاف استان سرعت خوبی در رسیدگی به موقوفه ها شکل گرفته است.
نظر شما