دکتر«شهلا نظری» روز دوشنبه به مناسبت هفته سلامت زنان در گفت و گو با ایرنا، افزود: با شیوع کووید ۱۹ سرویسدهی مادران نسبت به قبل انتشار بیماری در خانه اضافه شده و نیاز است که سطوح خودمراقبتی روانی برای آنان بهبود یافته تا سطح آرامش بیشتری در خانواده حاکم باشد.
وی اظهار داشت: مادران در روزهای کرونایی علاوه بر وظایف پخت و پز، نگهداری از فرزندان، خرید، شستشو و نظافت باید به خاطر تعطیلی مدارس و آموزش مجازی در امور تحصیلی کودکان هم مشارکت کنند و بیشترین سهم از مقوله نظافت و ضدعفونی خانه و ساماندهی و نظارت رعایت پروتکلهای بهداشتی در برنامه روزانه اعضای خانواده نیز با آنان است.
مدیرگروه سلامت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: اگر فردی در خانه به ویروس کرونا مبتلا شود، پرستاری و مراقبت از آن برعهده زنان است و این تکلیف سنگین در شرایطی است که باید آموزش لازم را برای به حداقل رسانی انتقال بیماری به این قشر داده شود.
دکترنظری افزود: کرونا اهمیت بهداشت روانی را در سطوح مختلف جامعه برجسته کرد و نیاز است که برنامه منسجمی در خودمراقبتی روانی زنان خانهدار تعریف شود تا این قشر بتوانند در سایه حمایت عاطفی و روزمره همسر خانواده بانشاط و سالم را مدیریت کنند.
وی اظهار داشت:سامانه ۴۰۳۰ در ایام کرونا برای تماس و مشاوره تغذیه، بارداری، سئوالات کرونا فعال است و زنان در استان مرکزی به ویژه زنان خانهدار میتوانند از این خدمات به صورت رایگان بهرهمند شوند.
۴۹ درصد از جمعیت یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفری استان مرکزی را زنان تشکیل میدهند.
نظر شما