۲۸ مهر ۱۳۹۹، ۱۰:۳۲
کد خبرنگار: 2534
کد خبر: 84080019
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سفیر صلح در ایران

۲۸ مهر ۱۳۹۹، ۱۰:۳۲
کد خبر: 84080019
سفیر صلح در ایران

تهران- ایرنا- در یادداشت روزنامه جهان صنعت آمده است: عبدالله عبدالله به عنوان رییس شورای صلح اول به پاکستان و هندوستان سفر کرد و حالا به ایران آمده است. هدف اصلی او این است که کشورهای صاحب نفوذ در افغانستان به شکلی در روند فعالیت‌هایی که برای صلح در این کشور جریان دارد اثرگذار شده و کمک کنند و به ویژه از سرسختی‌ای که طالبان از خود نشان می‌دهد بکاهند.

روزنامه جهان صنعت دوشنبه ۲۸ مهر یادداشتی را به قلم پیرمحمد ملازهی کارشناس مسایل شبه‌ قاره منتشر کرد که در گزیده ای از آن آمده است: واقعیت این است که فقط بخشی از مشکلات افغانستان ناشی از اختلافات درونی است و بخشی از آن به بازیگران منطقه‌ای برمی‌گردد. این بازیگران منطقه‌ای نیز در دو گروه قابل بررسی هستند؛ یک گروه کشورهایی که مثل ایران و پاکستان هستند که مرز مشترک با افغانستان دارند. گروه دیگری از کشورهای صاحب نفوذ در افغانستان اما مرز خاکی مشترکی با این کشور ندارند مثل هند، عربستان سعودی، ترکیه و قطر که هر یک منافعی در افغانستان دارند و با گروه‌هایی در ارتباط هستند.
بنابراین به نظر می‌رسد آقای عبدالله عبدالله به این کشورها سفر می‌کند تا آنان را قانع کند که از نفوذ خود در افغانستان در جهت پیشبرد روند صلح استفاده و به این کشور کمک کنند که به صلح و ثبات برسد چراکه امنیت افغانستان برای کشورهایی مثل ایران و پاکستان که بیشترین مرز مشترک را با آن دارند، بسیار حائزاهمیت است زیرا سرریز هر نوع ناامنی در افغانستان به مرزهای ایران و پاکستان می‌رسد. البته سیاستی که پاکستان در پیش گرفته است با ایران تفاوت دارد.
به نظر می‌رسد آقای عبدالله عبدالله می‌داند برخی شبهه‌افکنی درباره مناسبات ایران و طالبان صحت ندارد اما یکی از اهداف او این است که با توجه به برخی شایعات موجود درباره مناسبات ایران و طالبان از سطح این مساله مطلع شده و ببیند که آیا می‌توان از این راه در جهت قانع کردن طالبان به کاهش خشونت و کاهش نگاه تند آنها استفاده و صلح و ثبات برقرار کند یا خیر. سفر وی به ایران در همین چارچوب قابل تحلیل است و احتمالا در همین چارچوب با وزیر امور خارجه و سایر مقام‌های ایرانی ملاقات خواهد کرد.
درباره تغییر سیاست‌های ایران بعد از این ملاقات‌ها اما نمی‌توان امیدوار بود زیرا سیاست اعلامی ایران حمایت از صلح و ثبات در افغانستان است. بنابراین سیاست ایران حداقل درباره آن بخشی که اعلام شده تغییری نخواهد کرد. ممکن است مقامات ایران وعده‌هایی نیز در جهت کمک بدهند اما سیاست کلی ایران در قبال افغانستان همان است که بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha