به گزارش ایرنا، سردار غلامرضا جلالی در نشست خبری که صبح دوشنبه بمناسبت هفته پدافند غیرعامل اظهارداشت: در سال ۱۳۸۲ سازمان پدافند غیرعامل کشور بنابر تشخیص رهبر معظم انقلاب تشکیل شد که وظیفه آن ایجاد هماهنگی میان دستگاهها برای توسعه و ایمنی زیرساختها است.
رییس سازمان پدافند غیر عامل کشور افزود: پدافند غیرعامل مکمل اقدامات نیروهای مسلح است و ما امروز پدافند هوشمند و ترکیبی را دنبال میکنیم.
جلالی با اشاره به برنامههای هفته پدافند غیرعامل تصریح کرد: ۵ تا ۱۲ آبان به عنوان هفته پدافند غیرعامل نامگذاری شده و در این مدت برنامههایی را برای گرامیداشت و آشنایی مردم با اقدامات سازمان پدافند غیرعامل برگزار میکنیم.
وی در ادامه با اشاره به تهدیدات جدید گفت: تهدیدات انسان ساخت و مقابله با اثرات آن وظیفه سازمان پدافند غیرعامل کشور است، امروز تهدیدات با ۱۰ سال پیش بسیار تفاوت پیدا کرده است. این تهدیدات پویا و سیال هستند. تهدیدات در حوزه انسان ساخت روزانه تغییر پیدا میکند.
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور یادآور شد: قدرت کشور ما بسیار افزایش یافته به همین دلیل دیگر با تهدید نظامی روبرو نیستیم، ورود به لایه نظامی خط قرمز آمریکاییها است دلیل آن هم در زمانی که ما پایگاه عینالاسد را هدف قرار دادیم آنها به دلیل اینکه احتمال رفتن به سوی جنگ را میدادند پاسخ ندادند.
جلالی، تهدیدات هیبریدی یا ترکیبی را استراتژی جدید دشمن دانست و گفت: امروز دیگر تهدیدات تک بعدی نیست و ترکیبی از عوامل را در بر میگیرد این تهدیدات حوزههای اقتصادی، سایبری و سیاسی را در بر میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: امروز آمریکاییها از دلار که یک مولفه قدرت برای آنهاست به عنوان یک ابزار و عامل برای فشار آوردن به کشورها استفاده میکنند، پس ما باید از وابستگی اقتصادمان به دلار بکاهیم تا در این جنگ کمتر آسیب ببینیم.
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور هوشمندسازی را یکی دیگر از تهدیدات روز دانست و گفت: امروز با پدیده شهرهای هوشمند روبرو هستیم که همه چیز الکترونیک و سایبری شده که طبیعتا میتواند مورد نفوذ دشمنان قرار گیرد.
جلالی اضافه کرد: امروز میان پایداری زیرساختها و سطح کیفیت زندگی مردم ارتباط نزدیک قرار گرفته که اگر تحت تاثیر اقدام دشمن قرار گیرد رضایت و امنیت مردم را به خطر میافتد.
وی ادامه داد: امروز ما با جنگ زیرساختها روبرو هستیم زیرا دشمنان با زدن زیر ساختها تلاش میکنند مردم را به میدان آورده و علیه دولتها بهکار بگیرند، امروز اکثر تهدیدات دشمنان موثر بر مردم و مردم محور است تا از این طریق فشار بر مردم را فزایش دهند، به نوعی که قطع برق، اینترنت میتواند موجب نارضایتی مردم و تهدیدات امنیتی شود.
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره تحریمهای همه جانبه کشورمان گفت: دشمنان تلاش دارند با تحریم مردم را دچار مشکلات فراوانی کند تا از این طریق و نارضایتی مردم را افزایش و دولت را دچار مشکلات فراوانی کند، در این مسیر اشتباهات خودیها و پاس گلهای که توسط برخی داده میشود نیز بسیار موثر است که فشارها زیادتر شود بنابراین باید مواظب باشیم که پالس اشتباه ندهیم.
جلالی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور ما و جهان عنوان کرد: ۲۵ آزمایشگاه آمریکا در منطقه وجود دارد که آنها آزمایشهای مختلفی را انجام میدهد که به هیچ کی هم جوابگو نیست.
وی بیان کرد: آمریکا شیوع کرونا را با تحریم و مشکلات ارزی برای تهیه دارو و تجهیزات تبدیل به یک جنگ بیولوژیک کرده است، آنها با تحت فشار قرار دادند ایران میخواهد ایران را پای میز مذاکره بکشند اما به نظر میرسد که فشار حداکثری آمریکا در حال طی کردن روزهای آخر خود است و ما از این مرحله درحال عبور هستیم به شرط اینکه رویکرد و گفتمان مقاومت را حفظ و پالس ضعف را از داخل کشور ندهیم.
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهارداشت: شبکههای اجتماعی امروز به عنوان یک ابزار در جنگ دشمن استفاده میشود اما کشور ما یک تابآوری حیرتانگیز را داشته که مبتنی بر اعتقادات و مقاومت بینظیر مردم به دست آمده است.
جلالی درباره رویکرد اتخاذ شده گفت: ما رویکرد مردم پایه را اتخاذ و با رصد لحظهای شرایط و حفظ و تداوم کارکرد زیر ساختها را مدنظر قرار دادهایم و حفاظت از مردم را به عنوان اصلیترین استراتژی خود میدانیم از سوی دیگر حفاظت از افکار عمومی را بسیار مهم میدانیم که متاسفانه در این عرصه با مشکلاتی روبرو هستیم.
وی حفاظت از دارییها و سفر مردم و حفظ کارکرد زیرساختها و دفاع زیستی را از رویکردهای سازمان پدافند غیر عامل کشور دانست و افزود: برای تحقق اهداف خود آو برگزاری رزمایش را در دستور کار داریم و در سال گذشته حدود ۱۳۰ رزمایش سایبری در بخشهای مختلف گشور مثل بانکی، حمل و نقل و ... داشتهایم امسال نیز از ۱۰مهر به مدت سه ماه رزمایشهای متعددی را در دستور کار دارم، همچنین ۱۵ حوزه تست نفوذ سایبری داشتیم که آسیبها را پیشبینی و از بین ببریم.
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور در حوزه تهدیدات در حوزه انرژی تصریح کرد: برای جلوگیری از تهدیدات این حوزه برای اوایل بار با همکاری شرکتهای دانشبنیان توزیع کننده بومی تولید و بهکار گرفته شد، ما از همه ظرفیتهای بومی برای ارتقاع سطح ایمنی و امنیت زیر ساختها و حوزه سایبری را بهکار گرفتهایم.
جلالی در ادامه با اشاره به شرایط ویروس کرونایی گفت: با توجه به این شرایط تلاش کردیم برنامهها با توجه به این موضوع برگزار شود به همین دلیل همایشها بهشکل ویدئو کنفرانس برگزار می شود.
وی ادامه داد: مانند سالهای گذشته رزمایش قطع سیگنال برگزار میشود. همچنین بحث آموزش پدافند زیستی را با همکاری وزارت آموزش و پرورش دنبال میکنیم.
دشمنی آمریکا با ایران با تغییر رییس جمهوری عوض نمیشود
سردار جلالی در ادامه در پاسخ به این پرسش که با تغییر احتمالی رییس جمهوری آمریکا چه تاثیری بر روابط ایران با این کشور رخ میدهد، اظهار کرد: روشها و رویههای آمریکا در برابر ما ممکن است که تغییر کند اما دشمنی آمریکا با ما پایدار است و این با تغییر رییس جمهوری در آن کشور عوض نمیشود.
رییس سازمان پدافند غیرعامل در پاسخ به پرسشی دیگر درباره تاثیر برداشته شدن تحریمهای تسلیحاتی اظهار کرد: برداشته شدن تحریمهای تسلیحاتی میتواند برکات خوبی برای ما داشته باشد و ما میتوانیم بخشی از تجهیزاتی که لازم داریم را بخریم و نیز میتوانیم بخشی از مازاد تولید تسلیحاتی را به کشورهای همسایه بفروشیم ولی بدانیم که این برداشته شدن تحریمها خیلی گسترده نیست چرا که الان تحریمهای سازمان ملل برداشته شده اما تحریمهای آمریکا به جای خود باقی است و او از توان اقتصادی خود برای برخورد با کشورهایی که با ایران در این زمینه تجارت کنند استفاده کند، پس کسانی با ما تجارت خواهند داشت که بتوانند در برابر تهدید آمریکا مقاوم باشند.
جلالی درباره ارتباطات پدافندی میان ایران و کشورهای دیگر وجود دارد یا نه، گفت: در پی جذب استاد از برخی کشورها بودیم اما موفق نشدیم و تلاش میکنیم آنرا خودمان در کشور بازتولید کنیم. ما حدود ۱۷ رشته دانشگاهی را طراحی کردیم و در ۵ رشته دیگر را هم در حال طرح ریزی هستیم. ما الان در کشور مهندس شهر هوشمند نداریم و این یک چالش جدی است. اما در بازدیدی که از کشورهای دیگر در زمینه پدافند غیرعامل داشتهایم دیدیم که از آنان عقب نیستیم و این به دلیل مواجهه ما با جدیدترین تهدیدات پدافندی است.
وی در پاسخ به این پرسش که برابر تهدیدات آمریکا چه کاری باید از سوی کشور صورت گیرد، اظهار کرد: اگر بتوانیم در برنامهای منسجم ضعفهای خود را که مورد توجه آمریکا قرار میگیرد را برطرف کنیم میتوانیم این موضوع را در آن بخش منتفی کنیم. همچنین در زمینه اقتصادی نیز اگر بتوانیم از دهکهای اقتصادی آسیبپذیر حمایت کنیم میتوانیم فشار دشمن بر زندگی مردم را کم تاثیر کنیم اما این کار نیازمند یک سیستم توزیع مطمئن است که باید آن را راهاندازی کنیم.
نظر شما