سبزپوشان ناجا، حافظان امنیت

تهران - ایرنا - نیروی انتظامی جمهوری اسلامی طی سال‌های گذشته در ایجاد نظم و امنیت در کشور نقش موثری ایفا کرده اما این دستاورد بزرگ بدون جانفشانی و خودگذشتگی سبزپوشان میسر نمی‌شد.

به گزارش خبرنگار حوزه انتظامی ایرنا، هفته ناجا با هدف تکریم و پاسداشت اقدامات فداکارانه و خالصانه نیروهای خدوم ناجا از ۲۷ مهر تا دوم آبان ماه برگزار می شود، از این رو این هفته فرصتی است تا کارنامه عملکرد موفق نیروی انتظامی بار دیگر مرور شود.  

نیروی انتظامی تاکنون بیش از ۱۳ هزار شهید که بیش از ۲۰۰ نفر از آنها دهه هفتادی بودند، در راه حفظ نظم و امنیت به خصوص مبارزه با اشرار و قاچاقچیان مواد مخدر، تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کرده است.
در یک نگاه سطحی نیز می‌توان ارائه خدمات نیروی انتظامی را به بخش های پلیس های پیشگیری، راهنمایی و رانندگی، آگاهی، مبارزه با مواد مخدر، اطلاعات و امنیت عمومی، فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا)، مهاجرت و گذرنامه، دیپلماتیک، بین الملل، مرزبانی و غیره تقسیم کرد که هر یک از این مراکز دارای زیرمجموعه هایی برای حفظ امنیت و ارائه خدمات به مردم هستند، همچنین از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۲ پرسنل ناجا در راه ایجاد و حفظ امنیت به درجه رفیع شهادت نائل آمده اند که از این تعداد دو نفر در قالب مدافعان سلامت هستند.

جانبازان سروقامت
جانبازان سروقامت اصطلاحا در نیروی انتظامی به اشخاصی گفته می شود که در حین انجام ماموریت های محوله دچار آسیب دیدگی و مجروحیت شدید شده و با بیش از ۷۰ درصد آسیب دیدگی به درجه رفیع جانبازی نائل شده اند و تحت مراقبت های ویژه پزشکی نگهداری می شوند.
این نهاد انقلابی تاکنون توانسته به لحاظ تلاش شبانه روزی پرسنل خود علاوه بر موفقیت در ایجاد امنیت، به دلیل ارائه هر چه بیشتر خدمات به مردم، رضایت مندی رهبر معظم انقلاب را نیز کسب کند و بر اساس نظرسنجی ها در نیروی انتظامی جلب رضایت مردمی با بالاترین نمره قبولی را در کارنامه خود به ثبت برساند.

تشکیل و راه اندازی نیروی انتظامی
از سال ۱۳۷۰ پس از ادغام شهربانی، کمیته انقلاب اسلامی و ژاندارمری وقت، نیروی انتظامی تشکیل و راه اندازی شد که از آن زمان تاکنون این نیرو هفت فرمانده را در دوره های مختلف به خود دیده است؛ امیر سرتیپ محمد سهرابی اولین فرمانده نیروی انتظامی است که در دوران ادغام از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۱ عهده‌دار این مسئولیت بود.
سردار سرتیپ پاسدار رضا سیف اللهی نیز از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۵، سردار سرتیپ پاسدار هدایت لطفیان از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۹، سردار سرتیپ پاسدار خلبان محمدباقر قالیباف از ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۴، سردار سرتیپ پاسدار خلبان علی عبداللهی علی‌آبادی به عنوان سرپرست در سال ۱۳۸۴ به مدت بسیار کوتاه و سردار سرتیپ پاسدار اسماعیل احمدی مقدم از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۳ به ترتیب به عنوان فرمانده نیروی انتظامی ارائه خدمت کرده اند.
برهمین اساس در ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ نیز با صدور حکم فرمانده معظم کل قوا سردار سرتیپ پاسدار حسین اشتری با تاکید بر بهبود خدمات انتظامی و ابتکار عمل در برقراری امنیت و آرامش اخلاقی و اجتماعی به عنوان فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران منصوب و مشغول بکار شد که این خدمات همچنان ادامه دارد.

تقدیم ۲۷ هزار جانباز
سرهنگ «یونس عبدی» رئیس مرکز امور ایثارگران نیروی انتظامی در گفت وگو با خبرنگار انتظامی ایرنا تعداد جانبازان ناجا از ابتدای پیروزی انقلاب در عرصه شهربانی، ژاندارمری، کمیته انقلاب اسلامی و پس از آن در قالب شکل گیری «نیروی انتظامی» را تاکنون بیش از ۲۷ هزار جانباز عنوان کرد و گفت: ناجا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون ۱۳ هزار و ۵۰ شهید تقدیم انقلاب کرده است که بیش از پنج هزار نفر از این شهدای گرانقدر، مربوط به دوران بعد از دفاع مقدس تاکنون است.
وی تصریح کرد: از مجموع ۲۷ هزار جانباز عزیز تعداد ۱۲ هزار مربوط به ایام دفاع مقدس و مابقی دوران پس از دفاع مقدس است، همچنین در انجام ماموریت های محوله به تلاش گران عرصه نظم و امنیت تاکنون ۱۲۰۰ نفر به درجه رفیع جانبازی قطع عضو در قالب «جانباز سرو قامت» بالای ۷۰ درصد نائل شده اند که از این میان سه نفر از ناحیه گردن به پایین قطع نخاع کامل شده و دارای شرایط ویژه نگهداری هستند.

از بین رفتن چشمان ۴۱ نفر از سروقامتان ناجا
رئیس امور ایثارگران نیروی انتظامی با بیان اینکه تعدادی از جانبازان نیز به علت قطع نخاع از ناحیه کمر ویلچرنشین هستند، اظهار داشت: از تعداد ۱۲۰۰ جانباز قطع عضو ناجا ۴۱ نفر نیز که در عملیات خنثی سازی مین دو چشم و دو دست خود را از دست داده اند، دارای شرایط خاصی هستند.

برخی خلأءهای قانونی مانع ارائه عنوان شهید یا جانباز به جان برکفان ناجا
وی با بیان اینکه نیروهای جان بر کف ناجا به لحاظ نوع ماموریت های خطیر محوله باید بیش از این از لحاظ مسائل قانونی مورد حمایت قرار گیرند، افزود: یکی از مشکلات مدافعان امنیت وجود برخی خلأءهای قانونی است که هر نوع آسیب دیدگی یا فوت ماموران ناجا حتی در حین ماموریت را در رده جانبازی یا شهادت قرار نمی دهد و از لحاظ دستگاه های مربوطه نیز به عنوان جانباز یا شهید مورد پذیرش قرار نمی گیرد که جا دارد مسئولان امر فکری به حال آن کنند.
سرهنگ عبدی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون نیروی انتظامی ۴۲  شهید تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کرده است، افزود: برخی ماموران ناجا به خصوص در قالب پلیس راهور که در جاده ها بسر می برند در برخی اوقات بر اثر تصادفات جاده ای یا جان خود را از دست می دهند به دچار نقص عضو یا حتی قطع عضو می شوند اما به لحاظ بخری خلاهای قانونی مورد حمایت بنیاد شهید قرار نگرفته و برای ادامه زندگی خود یا خانواده های آنها مشکلات غیر پیش بینی رخ می دهد که باید از سوی مسئولان فکری به حال این موضوع شود تا با دلگرمی هرچه بیشتر علاوه بر ادامه خدمت خیال زن و بچه های آنان نیز راحت تر باشد. 

افزایش امنیت فضای مجازی دغدغه ما است
معاون اجتماعی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا (فتا) نیز با گرامیداشت هفته نیروی انتظامی و تبریک به تلاشگران سبزپوش عرصه امنیت گفت: افزایش امنیت مردم در فضای مجازی از مهمترین دغدغه های ما به عنوان پلیس فتا است که امیدوارم بتوانیم با تلاش شبانه روزی و بدون چشم داشت تمامی سبزپوشان امنیت این مهم را با تعامل و همکاری هرچه بیشتر مردم در این عرصه بیش از گذشته محقق کنیم .
سرهنگ رامین پاشایی در ادامه گفت وگو با خبرنگار حوزه انتظامی ایرنا اظهار داشت: با توجه به اینکه بسیاری از جرایم سایبری با ارائه آموزش به مردم در قالب ارتقای سطح سواد رسانه ای هموطنان افزایش خواهد یافت بتوانیم گام های موثرتری در پیشگیری از ایجاد جرائم سایبری برای ایجاد فضایی امن در در عرصه اینترنت به انجام برسانیم.
وی با بیان اینکه برای ایجاد فضایی امن تر در عرصه فضای مجازی نیازمند تعامل و همکاری هرچه بیشتر برخی از دستگاهها به خصوص بانک مرکزی هستیم، افزود: در حوزه پیشگیرانه بدوی از لحاظ کاری با بسیاری از سازمان ها یا دستگاههای مختلف همانند بانک مرکزی مرتبط بوده و در این خصوص خواستار همکاری هر چه بیشتری از اینگونه مجموعه ها با پلیس فتا هستیم که در نهایت تحقق این مهم منجر به ایجاد فضایی امن تر برای مردم خواهد شد.
سرهنگ پاشایی با تاکید بر اینکه برای افزایش امنیت در فضای مجازی خود مردم نیز باید قدری از ایجاد بار امنیت را به دوش بکشند، گفت: امنیت در فضای مجازی در واقع یک پروتکل است که مردم در آن نقش موثری دارند و ایجاد امنیت بیشتر در این عرصه نیازمند همکاری و تعامل مردم با پلیس فتا است .
معاون اجتماعی پلیس فتا همچنین با گرامیداشت یاد و خاطر شهدای دوران هشت سال دفاع مقدس، شهدا و جانبازان عرصه نیروی انتظامی و مدافع حرم و سلامت و نیز گرامیداشت هفته ناجا اظهار داشت: به عنوان عضوی از خانواده سخت کوش و پرتلاش نیروی انتظامی خود را خادم مردم دانسته و بزرگترین سرمایه ناجا را اعتماد مردم و رضایت مندی آنان می دانم.

 ناجا؛ دارای شرایط سخت کاری
سرهنگ «احمد خسروی» رئیس مرکز اطلاع رسانی و ارتباطات نیروی انتظامی نیز در گفت وگو با خبرنگار انتظامی ایرنا پاسداری از ارزشهای نظام مقدس جمهوری اسلامی، ایجاد و حفظ امنیت و انجام وظیفه در ارائه خدمت به مردم را مهمترین دغدغه خود عنوان کرد و گفت: به فرمایش مقام عظمای ولایت کارکنان ناجا مجاهدان فی سبیل الله هستند.
وی اظهار داشت: با توجه به شرایط ماموریتی، خدمتی، سختی نوع کار و به خصوص معیشتی در مقایسه با برخی دستگاه ها که در شرایط بهتری قرار دارند، کارکنان ناجا با ازخودگذشتگی، رشادت و عشق به نظام و ملت در تلاش و خدمت هستند.
سرهنگ خسروی تصریح کرد: اگر عشق به نظام و خدمت صادقانه به مردم نبود، کمتر کسی را می توان پیدا کرد که با این شرایط آن هم به صورت شبانه روزی بدون کمترین ادعایی به خصوص در نقاط صفر مرزی با شرایط بسیار بد آب و هوایی و غیره بدون کمترین توقع با ازخود گذشتگی کار کند.
رئیس مرکز اطلاع رسانی و ارتباطات نیروی انتظامی همچنین ضمن تبریک و گرامیداشت هفته نیروی انتظامی به همه کارکنان پرتلاش و خانواده های معزز این نیرو و قدردانی از اعتماد مردم به ناجا گفت: دغدغه مردم در هر زمینه ای دغدغه ما و غم و شادی مردم غم و شادی ما است که البته تمام تلاش ما برای نشاندن لبخند بر لبان مردم است.
در غم مردم واقعا قلبم می گیرد
سرهنگ خسروی با تاکید بر اینکه واقعا در غم مردم قلب منم می گیرد و از اعماق وجودم ناراحت می شوم، اظهار داشت: به همین منظور تا هر جایی که قانون و ابزار و امکانات به ما اجازه دهد به دنبال حل مشکلات مردم بوده و هستیم و خدمت به مردم را افتخار خود می دانیم و برای حفظ امنیت و آرامش ملت عزیز ایران اسلامی از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.

برای ایجادی محیطی آرام نیازمند آموزش و فرهنگ سازی از کودکی هستیم
معاون اجتماعی پلیس راهور نیز ضمن تبریک و گرامیداشت هفته نیروی انتظامی به پرسنل و ملت ایران اسلامی گفت: آموزش رفتارهای ترافیکی و فرهنگ سازی برای ایجاد محیطی ارام با حفظ امنیت نیازمند برنامه ریزی دقیق و مدون در قالب آموزش و فرهنگ سازی رفتارهای ترافیکی از دوران کودکی مردم است.
سرهنگ عین الله جهانی در گفت وگو با خبرنگار انتظامی ایرنا با تاکید بر اینکه راه اندازی طرح همیاران پلیس که امری مهم و ضروری است اما کافی نیست، تصریح کرد: آموزش در دوران کودکی همانند حکاکی در سنگ است و این مهم اگر محقق شود همیشه ماندگار و مورد پیشرفت در همه زمینه  ها خواهد بود.
وی ادامه داد: در صورت راه اندازی این طرح از دوران کودکی برای مردم در ذهن آنان ماندگار شده و به مراتب پلیس نیز در انجام ماموریت ها خود موفق تر از گذشته عمل خواهد کرد.
معاون اجتماعی پلیس راهور اظهار داشت: هم اکنون پلیس راهنمایی و رانندگی مجبور شده برای رفع بسیاری از مشکلات فرهنگی بخش قابل توجهی از توان خود را در این بخش به کار بگیرد در حالی که فرهنگ سازی وظیفه پلیس نیست در حالی که این فرهنگ سازی باید از همان دوران کودکی پایه گذاری شود که در آینده جامعه دچار برخی مشکلات نشود که می توان آثار مثبت آن را در کاهش رفتارها مشاهده کرد.

 ناجا باید برای پوشش حمایتی بنیاد شهید آیین نامه تدوین کند
معاون رییس‌ جمهور و رییس بنیاد شهید و امورایثارگران نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در خصوص خلا قانونی مربوط به برخی موارد ماموریتی که منجر به کشته و یا نقص عضو خانواده نیروی انتظامی شده و نمی توانند از مزایای خانواده شهدا یا جانبازان بهره مند شوند، گفت: در بحث شهدا و جانبازان عزیز نیروی انتظامی برای بهره مندی حادثه دیدگان شرایط خاص ماموریتی روال خاصی دارند که به انجام می رسانند که پس از طی مراحل پرونده های خود را برای ثبت به بنیاد شهید انتقال می دهند تا شامل بهره مندی خدمات این بنیاد شوند. 
سعید اوحدی با بیان اینکه در بسیاری از موارد عزیزان ناجا یا شهدای ترور، مقابله با مواد مخدر و غیره شده یا جان خود را از دست داده یا دچار قطع یا نقص عضو می شوند اما در پوشش حمایت های بنیاد شهید قرار نمی گیرند، افزود: در بحث قوانین احراز شهدا، شهید یا جانباز به افرادی اطلاق می شود که در معرکه جنگ یا درگیری مستقیم به شهادت یا به درجه جانبازی برسند.

وی اظهار داشت: در بخش دوم قوانین این مهم آمده است که شهید و جانباز عزیزانی هستند که در حین ماموریت حفظ ارزشها اتفاق افتاده باشد که خارج از این دو مورد اطلاق شهدا یا جانبازان باید از طریق شورای عالی امنیت ملی با طی یک مسیر خاص سپری شده و اقدام کنند.
معاون رئیس جمهوری اظهار داشت: به عنوان مثال شهدای عزیز مدافع سلامت یا شهدای منا که نه در جبهه جنگ به شهادت رسیده یا جانباز شده اند تا شامل قوانین شهدا یا جانبازان اطلاق شوند بلکه پس از طی مسیر از طریق شورای عالی امنیت ملی پیگیری و به انجام رسیده است که نیروی انتظامی نیز باید برای  بهره مندی تمامی کارکنان ناجا که در شرایط خاصی جان خود را از دست داده یا دچار نقص یا قطع عضو می شوند آیین نامه خاصی تدوین کرده و طی مسیر کنند تا یک بار برای همیشه این مشکل حل شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha