«هادی جوهری» روز دوشنبه در حاشیه جلسه اعضای هیات مدیره بنیاد برکت با مدیران دستگاههای اجرایی استان کرمانشاه در سرسرای امید استانداری کرمانشاه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، با اشاره به برگزاری یک رویداد ملی برای کولبران این سه استان تا اواخر آبانماه امسال، افزود: در این رویداد همه ایدههای قابل تجاریسازی ، نظرات و پیشنهادات را از سرمایهگذاران، مردم و مسوُولان محلی دریافت و بعد از پالایش نهایی، روی ایدههای برتر سرمایهگذاری و از آنها حمایت میشود.
وی بر حل مشکل کولبری این سه استان تاکید کرد و اظهار داشت: در این رویداد سه هزار و ۵۰۰ طرح خُرد در ۴۸۴ روستا برنامهریزی و اجرا میشود و این در حالی است که برای پیشرفت این کارها، ۳۴ مجری و تسهیلگر که از خود مردم روستا و بومی آن مناطق هستند آموزشهای لازم را دیدند و فرآیند شناسایی را آغاز کردند.
معاون اقتصادی بنیاد برکت یکی از وظایف این بنیاد را ایجاد اشتغال برای مردم عنوان کرد و افزود: در این رویداد ملی بنا داریم با جلب مشارکت مردم، مشکلات آنها را برطرف کنیم و اعتقاد داریم اگر بتوانیم برای مرزنشینان رونق اقتصادی ایجاد کنیم تا حد زیادی مردم را از کولبری جدا میکنیم.
به گزارش ایرنا؛ بخشی از مرزنشینان مناطق کُردنشین ایران برای تامین معیشت و درآمد خود از مرزهای غیررسمی اقدام به حمل بار به وسیله کول یا به اصطلاح رایج «کولبری» میکنند که این موضوع به یکی از چالشهای مردم و مسوولان استانهای غربی کشور تبدیل شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز بر اصلاح قوانین و مقررات برای کولبران اعتقاد دارد و گفته که بسیاری از کشورهای دنیا تخفیفها و تشویقهای زیادی برای مرزنشینان خود در نظر میگیرند و در ایران هم باید این اتفاق بیافتد.
۲مرز رسمی و پنج بازارچه فعال در استان کرمانشاه
به گزارش ایرنا؛ اکنون در ۱۶ استان کشور با حدود ۴۵ درصد جمعیت ایران، ۵۷ بازارچه مشترک مرزی (فعال و غیرفعال) با هفت کشور وجود دارد اما توسعه صادرات غیرنفتی و بهبود وضعیت مرزنشینان به عنوان اهداف اصلی تاسیس بازارچهها هنوز محقق نشده است.
استان کرمانشاه با ۳۷۱ کیلومتر مرز و داشتن سه مرز رسمی پرویزخان، خسروی و سومار و پنج بازارچه مرزی یکی از استانهای مهم در میان همسایگان با کشور عراق در ارتباط با تجارت و بازرگانی است.
این استان با ۲ بخش کُردی و عربی کشور عراق هم مرز است و داد و ستد و تجارت با این کشور از گذشتههای دور تاکنون در این استان انجام میشده و اکنون مرز پرویزخان در شهرستان قصرشیرین بخش زیادی از تجارت ایران به عراق را به خود اختصاص داده است.
براساس آمارهای اتاق بازرگانی استان کرمانشاه حدود یک هزار و ۲۰۰ نفر در استان دارای کارت تجارت هستند و به مبادلات کالا با دیگر کشورها میپردازند.
نظر شما