قوانین و مقررات باید به نفع کولبران اصلاح شود

کرمانشاه - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای دنیا تخفیف‌ها و تشویق‌های زیادی برای مرزنشینان خود در نظر می‌گیرند گفت: ما هم باید در اصلاح قوانین و مقررات برای کولبران به صورت جدی کار کنیم.

به گزارش ایرنا؛ بخشی از مرزنشینان مناطق کُردنشین ایران برای تامین معیشت و درآمد خود از مرزهای غیررسمی اقدام به حمل بار به وسیله کول یا به اصطلاح رایج «کول‌بری» می‌کنند که این موضوع به یکی از چالش‌های مردم و مسوولان استان‌های غربی کشور تبدیل شده است.

«هدایت حاتمی» روز دوشنبه در جلسه اعضای هیات مدیره بنیاد برکت با مدیران دستگاه‌های اجرایی استان کرمانشاه در سرسرای امید استانداری کرمانشاه، افزود: با این امتیازات به تدریج درآمد مردم را افزایش می‌دهیم و کولبری را حذف و به جای آن تجارت مرزی را به صورت مدرن جایگزین آن می‌کنیم و این مهم میسر نمی‌شود مگر اینکه سران سه قوه درباره آن تصمیم بگیرند.

وی وجود این شیوه از کولبری را برای امنیت کشور بسیار زیان‌آور دانست و ادامه داد: برای رفع این خطر باید به سمت راهکارهایی برای افزایش درآمد مردم آن مناطق حرکت کنیم چون وقتی مرزنشینان جیب پرپولی داشته باشند بعد از مدتی خود آنها به سمت فعالیت‌های اقتصادی، تولید و برندسازی حرکت می‌کنند.

حاتمی راهکار توسعه بازار و رونق عرضه و تقاضا را توجه ویژه به تکمیل زنجیره ارزش محصولات عنوان کرد و اظهار داشت: بسیاری از کشورها با مونتاژ کردن قطعات توسعه پیدا کردند و ما هم می‌توانیم در برخی از محصولات که بازار آنها شناسایی شده است، با ایجاد کارگاه‌هایی در مناطق مرزی و وارد کردن مواد اولیه، اشتغال پایدار ایجاد کرده و به تدریج کولبری را حذف و تجارت مدرن را جایگزین آن کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در ادامه افزود: کشوری چون آلمان که سال ۲۰۱۳ ، یک هزار و ۴۰۰ میلیارد دلار صادرات داشته است فقط در ۱۹ رشته کار می‌کند و پذیرفته است که در برخی از کالاها تخصص لازم را ندارد و ما هم باید بدانیم که در همه زمینه‌ها تونایی لازم را نداریم و حوزه فعالیت‌های تولیدی خود را باید محدود کنیم.

حاتمی در پایان گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت به صورت ضرب‌الاجلی ۲۰ طرح را معرفی و بنیاد برکت هم با مشارکت و سرمایه‌گذاری می‌تواند ۲۰ کارگاه کوچک را در مناطق مرزی استان ایجاد کند.

۲مرز رسمی و پنج بازارچه فعال در استان کرمانشاه

به گزارش ایرنا؛ اکنون در ۱۶ استان کشور با حدود ۴۵ درصد جمعیت ایران، ۵۷ بازارچه مشترک مرزی (فعال و غیرفعال) با هفت کشور وجود دارد اما توسعه صادرات غیرنفتی و بهبود وضعیت مرزنشینان به عنوان اهداف اصلی تاسیس بازارچه‌ها هنوز محقق نشده است.

استان کرمانشاه با ۳۷۱ کیلومتر مرز و داشتن سه مرز رسمی پرویزخان، خسروی و سومار و پنج بازارچه مرزی یکی از استان‌های مهم در میان همسایگان با کشور عراق در ارتباط با تجارت و بازرگانی است.

این استان با ۲ بخش کُردی و عربی کشور عراق هم مرز است و داد و ستد و تجارت با این کشور از گذشته‌های دور تاکنون در این استان انجام می‌شده و اکنون مرز پرویزخان در شهرستان قصرشیرین بخش زیادی از تجارت ایران به عراق را به خود اختصاص داده است.

براساس آمارهای اتاق بازرگانی استان کرمانشاه حدود یک هزار و ۲۰۰ نفر در استان دارای کارت تجارت هستند و به مبادلات کالا با دیگر کشورها می‌پردازند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha