به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، بر اساس مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در زمینه توسعه عملیات بازار باز و تأکید رییس جمهوری مبنی بر هدایت نرخ سود بازار بین بانکی با سازوکار بازار، برای اولین بار بانک مرکزی روز دوشنبه (۲۸ مهرماه ۱۳۹۹) با هدف تأمین نقدینگی بسیار کوتاهمدت یا اضطراری بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی، در قالب قرارداد توافق بازخرید «ریپو» با درخواست اعتبارگیری یک بانک متقاضی موافقت کرد.
بر اساس این گزارش میزان این اعتبارگیری ۸.۹ هزار میلیارد ریال است که در نرخ سود ۲۲ درصد که نرخ سقف دالان است صورت گرفت. معاملات مربوط به نقل و انتقال اوراق توسط کارگزاری بانکمرکزی انجام و تسویه ریالی آن نیز انجام شد.
مطابق دستورالعمل و شیوهنامه اجرایی «انجام عملیات بازار باز و اعطای اعتبار در قبال اخذ وثیقه» بانکها مشروط به تودیع وثیقه میتوانند از اعتبارات کوتاهمدت بانک مرکزی استفاده کنند. اعتبارگیری از بانک مرکزی در نرخ سود سقف و بر اساس قراردادهای وثیقهگیری یا توافق بازخرید انجام میشود. با توجه به ماهیت زمانبر وثیقهسپاری، بانکها میتوانند از قرارداد توافق بازخرید بر پایه خرید و فروش اوراق بدهی دولتی که انعطافپذیری بیشتری دارد استفاده کنند. به دلیل محدودیت زمانی فعالیت بازار سرمایه برای نقل و انتقال مالکیت اوراق، به بانکهای متقاضی استفاده از این خدمات توصیه میشود در ارسال درخواست به این محدودیتها نیز توجه داشته باشند.
به گزارش ایرنا، توافقنامه بازخرید (ریپو)، توافقی بین دو طرف است، به نحوی که یک طرف اوراق بهادار خود را به قیمت مشخص، به طرف دیگر میفروشد (پول قرض میکند) و بهطور همزمان تعهد میکند، که همان اوراق بهادار را به قیمت مشخص و در تاریخ مشخص، در آینده بازخرید کند. نرخ بهرهای که در قرارداد ذکر میشود، نرخ بهره رپو نامیده میشود.
نظر شما