« کاظم خاوازی» عصر روز دوشنبه در مراسم رونمایی از تلاش ها و توانمندی های زنان روستایی و عشایری که با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در مرکز تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، ضمن تبریک روز جهانی روستا افزود: جمعیت زنان روستایی توانمندی بزرگی برای کشاورزی خانوادگی محسوب می شود که می توانند تحول بزرگی را در بخش کشاورزی و نظام های خرد ایجاد کنند.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی هم در جهاد سازندگی و هم از سالهای ۷۲ برنامه هایی برای زنان روستایی و عشایری داشته و که در سه بخش آن را دنبال کرده است.
وجود ۱۸ هزار تسهیل گر زنان روستایی در دولت تدبیر و امید
وزیر جهاد کشاورزی گفت: در بخش نخست ظرفیت سازی آموزش و کسب مهارت های اولیه مورد تاکید بود که حدود سه هزار نفر تسهیل گر زن روستایی داشتیم که با روی کارامدن دولت تدبیر و امید تعداد آن به ۱۸ هزار نفر رسیده و انتظار می رود این رقم افزایش یابد و این وزارتخانه سالانه به ۵۰ هزار نفر زن روستایی آموزش می دهد.
افزایش صندوق های خرد به ۳۶۰۰ عدد در دولت تدبیر و امید
خاوازی ضمن تشکر از حمایت ها و فعالیت های صندوق کارافرینی امید تصریح کرد: در بخش دوم وجود صندوق های مالی خرد اهمیت دارد به طوری که در گذشته ۹۰۰ صندوق خرد زنان روستایی شکل گرفت.
وی افزود: اکنون در دولت تدبیر و امید تعداد صندوق های خرد زنان روستایی و عشایری به سه هزار و ۶۰۰ مورد رسیده است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه وجود این صندوق ها تاثیرگذار است گفت: منابع مالی این صندوق ها اندک است، اما برای زنان روستایی و عشایری منابع لازم را تامین می کند.
وی خاطرنشان کرد: این صندوق ها در موضوع کرونا به زنان روستایی برای تولید ماسک در روستاها کمک کردند و مورد استفاده واقع شد و کشورهای دیگر نیز به فعالیت این صندوق ها توجه کردند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: اکنون ۱۲۰ هزار نفر در این صندوق ها عضویت دارند و در هندوستان تعداد اعضا ۱۲۴ میلیون نفر و بنگلادش ۹ میلیون نفر اعلام شده، انتظار می رود بتوانیم بوسیله مشارکت بانک ها و ارایه تسهیلات کم بهره این صندوق ها را توسعه بدهیم و در بخش کشاورزی و بویژه اشتغال تاثیر بسزایی خواهد داشت.
آموزش برندینگ، مارکتینگ و بازار به زنان روستایی
خاوازی خاطرنشان کرد: سال ۹۶ وزارت جهاد کشاورزی درگیر ظرفیت سازی و اموزش تسهیل گران و آموزش روستاییان شد که تلاش شد تا زنان روستایی با مفاهیم بازار آشنا شوند.
وی افزود: بنابراین قراردادی با چند استاد ماهر دانشگاه در زمینه کار افرینی امضا شد به طوری که ۷۰۰ نفر مربی در زمینه آموزش مارکتینگ، شناسایی بازار و برندینگ به زنان روستایی فعال شدند و اکنون برخی زنانی روستایی محصولات خود را با بازرگانان خارجی مبادله می کنند.
به گزارش ایرنا، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: بدون اشتغال با وجود زیرساختها در کشور امکان حیات برای روستاییان میسر نیست و با توجه به اختصاص منابع از صندوق توسعه ملی، مبلغ ۲۲ هزار میلیارد تومان مربوط به اشتغال روستایی است که تا کنون ۱۲ هزار میلیارد تومان به ۲۲ هزار و ۴۵۰ روستا و ۴۴۳ شهر برای اجرای ۱۳۵ هزار طرح فعالیت روستایی پرداخت شد تا موجب ایجاد اشتغال ۲۱۰ هزار نفر فراهم شود.
وزیر تعاون گفت: دولت تدبیر و امید سهم اشتغال روستایی را از سبد اشتغال کشور از سه درصد به ۲۹ درصد افزایش داده و ۳۸ درصد کارآفرینان زنان روستایی هستند.
نظر شما