۲۹ مهر ۱۳۹۹، ۱۰:۵۶
کد خبر: 84081163
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بیش از پنج هزار تن کود شیمیایی گندمکاران یزد تامین شد

یزد - ایرنا- مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به اینکه هم اکنون کشاورزان در حال کاشت گندم پاییزه در ۹ هزار هکتار زمین های زراعی استان هستند ، گفت : در سال زراعی جاری برای تامین نهاده های مورد نیاز این بخش ،پنج هزار و ۶۲۰ تن کودشیمیایی برای توزیع میان گندمکاران تامین شده است.

محمدعلی حاتمی‌زاده روز سه شنبه در بازدید از مراحل کاشت گندم در تعدادی از مزارع شهرستان ابرکوه به خبرنگار ایرنا ، افزود: کود تامین شده شامل سه هزار و ۵۰۰ تن اوره ، هزار و ۲۰۰ تن فسفاته و ۹۲۰ تن سولفات پتاسیم  است .

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته ۹هزار و ۲۰۰هکتار اراضی استان به کشت گندم اختصاص داشت ، اظهار کرد : در سال زراعی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده فرایند کاشت این محصول راهبردی تا اوایل آذرماه امسال ادامه دارد .

این مسوول خاطرنشان کرد : برای کشت گندم پاییزه در سال زراعی جاری ۴۶۱ تن بذرگواهی شده از  ارقام سیستان ، برزگر ، طلایی و نارین تامین شده و در شرکت های تعاونی روستایی استان در حال توزیع است .

کشاورزان ار ارقام پربازده گندم استفاده کنند

حاتمی‌زاده با اشاره به اینکه بذور گواهی شده با توجه به شرایط اقلیمی، بیابانی و کم‌آبی یزد توجیه اقتصادی دارد ، تصریح کرد: کشاورزان با توجه به محدودیت منابع آبی بیشتر از ارقام گندمی که عملکرد خوبی را در واحد سطح دارد ، استفاده کنند.

وی با بیان اینکه اجرای طرح های آبیاری نوین در بهره وری آب و تولید نقش تاثیرگذاری دارد ، یادآورشد: شیوه آبیاری « تیپ » در بخش زراعی به خصوص گندم و جو  راندمان آبیاری را تا ۳۰ درصد در مزارع افزایش می دهد.

خاتم و ابرکوه بیشترین سطح زیرکشت گندم را دارد

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی یزد با تاکید بر اینکه ۹۷ درصد مزارع گندم استان به صورت مکانیزه کشت می‌شود، خاطرنشان  کرد: شهرستان خاتم با بیش از پنج هزار هکتار و ابرکوه هم با ۲ هزار و ۸۸۰ هکتار بیشترین سطح زیر کاشت گندم استان را در اختیار دارد.

همچنین رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد اوایل مهرماه جاری به ایرنا گفته بود با پایان فصل برداشت گندم از ۹ هزار و ۲۰۰ هکتار اراضی استان ۳۶ هزار تن این محصول برداشت شد که این میزان تولید نسبت به سال ۱۳۹۸، ۱۰ درصد کاهش دارد.

سیدجمال سجادی‏‏ ‌پور بابیان اینکه در برخی مناطق استان از جمله ابرکوه تولید گندم از چهار هزار و ۲۰۰ کیلو گرم به پنج تن در هر هکتار رسید، علت افزایش تولید را استفاده از بذر اصلاح شده سیستان که با شرایط اقلیمی منطقه سازگاری دارد، برشمرد.

یدالله جواد پور مدیر سازمان تعاون روستایی یزد هم به ایرنا گفته بود که امسال پنج هزار و ۴۶۴ تن محصول گندم مازاد بر مصرف کشاورزان استان به ارزش حدود ۱۴۰ میلیارد ریال از کشاورزان خریداری شد که این مقدار نسبت به سال ۱۳۹۸، ۵۲ درصد افزایش دارد.

مجموع اراضی قابل کشت یزد ۱۷۰ هزار هکتار است که به دلیل تداوم خشکسالی و تغییر الگوی کاشت و کشت گیاهان کم آبخواه هم اکنون ۱۱۳ هزار و ۷۶۰  هکتار آن زیرکشت قرار دارد.

از۱۱۳ هزار و ۷۶۰ هکتار اراضی کشاورزی یزد ،  ۳۲ هزار و ۶۶۹ هکتار ( ۲۹ درصد) به کشت محصولات زراعی و بقیه به باغی اختصاص دارد که حدود ۷۰ هزار کشاورز، دامدار و بهره بردار در تولید محصولات کشاورزی ، باغی ، گلخانه ای و دامی استان فعال هستند.

شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha