چه کسانی دنبال فتنه انگیزی جدید در عراق هستند؟

بغداد - ایرنا- وقوع برخی حوادث تروریستی در عراق و تلاش برای بهره برداری از آن جهت فتنه انگیزی جدید در بین مردم و نیروهای مسلح این کشور این پرسش را در محافل سیاسی و امنیتی عراق مطرح کرده است که اساسا چه کسانی در پس پرده چنین اقداماتی هستند و چه اهدافی را دنبال می کنند.

به گزارش ایرنا، باندهای تروریستی در برهه اخیر بر تعداد عملیات تروریستی خود در برخی مناطق عراق افزوده اند، اما تحرکات آنها تاکنون در سایه اقدام موثر نیروهای امنیتی این کشور و در صدر آنها نیروهای سازمان «الحشد الشعبی» ناکام مانده است.

نیروهای ارتش و سازمان الحشد الشعبی عراق بویژه در روزهای اخیر عملیاتی نظامی را در جنوب موصل در استان نینوا، برای پاکسازی از تروریست های داعش آغاز کرده اند و در استان های دیاله، الانبار و کرکوک نیز تعدادی از تروریست ها دستگیر یا کشته شده اند.

در این میان، وقوع حمله عناصر تروریستی داعش به یک مقر نیروهای الحشد الشعبی و شهادت یک نیروی الحشد و زخمی شدن سه نفر دیگر در استان صلاح الدین و وقوع حمله تروریستی دیگری دو روز بعد در ناحیه «الفرحاتیه» در منطقه بلد در این استان و کشته شدن هفت نفر و ربوده شدن چهار نفر دیگر در جریان آن و سپس شایعه پراکنی و دروغ پردازی درخصوص درگیری مسلحانه نیروهای الحشد الشعبی و ارتش عراق و تلاش برخی جریانها برای بهره برداری از آن و فضا سازی رسانه ای و تبلیغاتی، این برداشت را در بین محافل سیاسی و امنیتی عراق تقویت کرده است که برخی طرف های داخلی و پشتیبانان خارجی آنها درصدد هستند که با فتنه انگیزی جدید بین مردم و نیز بین واحدهای مختلف نیروهای مسلح عراق، شکاف و اختلاف ایجاد کنند و آنها را رو در روی یکدیگر قرار داده و نسبت به هم بدبین و بی اعتماد کنند.

شماری از مسئولان و تحلیلگران عراقی معتقدند که سناریویی از پیش طراحی شده برای خدشه وارد کردن به وجهه مثبت و بارز سازمان الحشد الشعبی در افکار عمومی عراق وجود دارد.

به عقیده این تحلیلگران، برخی جریان های داخلی همسو با حامیان منطقه ای و بین المللی آنها و به طور مشخص آمریکا و عربستان دنبال آن هستند که از چنین حوادث تروریستی بهره برداری کرده و نیروهای الحشد الشعبی را عامل بی ثباتی معرفی و حتی در این زمینه متهم کنند. 

«منصور البعیجی» نماینده پارلمان عراق از جمله افرادی است که معقتد است که برخی جریانها با حمایت خارجی ها نقشه خطرناکی برای اتهام زنی واهی به وجهه الحشد الشعبی دارند.

وی با اشاره به جانفشانی های نیروهای الحشد الشعبی برای آزادسازی شهرهای عراق از دست داعش می گوید که الحشد الشعبی خاری در چشم داعش و همه کسانی که تلاش می کنند که وجهه آن را تخریب یا به آن اهانت کنند.

«سناء الموسوی» نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق دیگر شخصیت سیاسی عراقی که تاکید می کند برخی تلاش می کنند تا با درهم آمیختن اطلاعات درست و نادرست، افکار عمومی را منحرف و تحریک کنند. 

چنین خط مشی و رویکردی در روزهای اخیر در رسانه های آمریکایی و سعودی نظیر شبکه های تلویزیونی «الحره و العربیه» و روزنامه «الشرق الاوسط» و شبکه های مجازی و رسانه های همسوی آنها در داخل عراق قابل مشاهده است که مستقیم یا غیرمستقیم دنبال فتنه انگیزی و برهم زدن صلح و ثبات اجتماعی عراق هستند.

آنگونه که روشن است این رسانه ها همچنین دنبال اختلاف افکنی و بی اعتماد کردن واحدهای مختلف مسلح عراق به یکدیگر هستند که می توان شایعه پراکنی و طرح ادعای درگیری بین نیروهای ارتش و الحشد الشعبی در استان صلاح الدین را که توسط فرماندهی مشترک عراق قویا تکذیب شد، در همین راستا ارزیابی کرد. 

الموسوی نماینده پارلمان عراق معتقد است که هدف بازوهای رسانه ای و سیاسی از این اتهام زنی ها و دنبال کردن چنین رویکردهایی، تضعیف پیروزیهای گسترده الحشد الشعبی در نبرد با گروه تروریستی داعش است؛ بویژه که آنها از ناکام ماندن نقشه های خود در عراق و ایستادگی الحشد الشعبی در مقابل آن عصبانی و ناخرسند هستند.

وی می گوید: «آمریکا در پس بحران آفرینی در داخل عراق است».

«مهدی تقی المولی» عضو کمیسیون و دفاع پارلمان عراق در این باره با الموسوی هم نظر بوده و معقتد است که "بزرگترین چالش پیش روی عراق، مقابله با دخالت های آمریکا در این کشور است".

وی می افزاید: پروژه های خارجی در تلاش برای بازگرداندن کشمش های طائفه ای به عراق هستند.

به گفته این نماینده، "واشنگتن اولین کسی است که از بحران های اقتصادی اقتصادی و امنیتی عراق سود می برد".

برخی کارشناسان امنیتی عراقی نیز از زاویه دیگری به اهداف پشت پرده حوادث تروریستی اخیر در عراق می نگرند اما در این نقطه با دیگر مسئولان و تحلیلگران عراقی هم نظر هستند که آمریکا در پس پرده اینها قرار دارد.

«علی الوائلی» از این دست کارشناسان بوده و معتقد است که چه بسا پشت جنایت اخیر در ناحیه «الفرحاتیه» نقشه ای آمریکایی نهفته باشد.

به باور وی، ممکن است آمریکا می خواهد با این جنایت این پیام را القا کند که نیروهای عراقی بدون شرکت نیروهای خارجی قادر به تامین امنیت خود نیستند.

«کاظم الحاج» دیگر کارشناس امنیتی عراق است که درباره وجود نشانه های احیای دوباره داعش در عراق هشدار می دهد و می گویند که تروریست هاِی برخوردار از پشتیبانی مالی خارجی با ارتکاب حملات تروریستی در تلاش برای فشار بر نیروهای مسلح عراق و تغییر دادن موضع عراق مبنی بر اخراج نیروهای آمریکایی از خاک عراق هستند.

آنطور که از مجموع نقطه نظرات و گفته های مسئولان و کارشناسان امنیتی عراقی بر می آید، آمریکا و هم پیمانان منطقه ای این کشور بیشترین سود را از وجود عراقی بی ثبات، ضعیف و متشتت می برند زیرا در این صورت می تواند طرحها و نقشه های خود را با دشواری و هزینه کمتری به پیش ببرند و ادامه حضور اشغالگرانه خود در این کشور را بویژه در سایه اصرار عراقی ها برای اخراج نیروهای بیگانه از کشورشان، تضمین کنند.

با درک همین نکته است که سیاستمداران و شخصیت های عراقی خواهان هوشیاری بیشتر در این شرایط حساس و افزایش تلاشها برای خنثی کردن نقشه های خارجی و وحدت کلمه و درایت برای مقابله با فتنه گران و برهم زنندگان صلح و ثبات اجتماعی کشورشان شده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha