۲۹ مهر ۱۳۹۹، ۱۸:۲۹
کد خبر: 84081812
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

مناظره با محدودیت‌های کودکانه، نمایش قانون‌مداری آمریکایی

تهران- ایرنا- کمیسیون مناظره‌های ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرده در مناظره بعدی، میکروفون‌های ترامپ و بایدن را در غیر زمان پاسخگویی آنها قطع خواهد کرد، اقدامی که حکایت از قانون گریزی ارشدترین مقامات و شخصیت های این کشور مدعی برترین دموکراسی و بی طاقتی آن ها در برابر شنیدن انتقادها و صداهای مخالف دارد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این نکته منفی در اولین مناظره دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیشتر عیان شد به طوریکه به ویژه دونالد ترامپ با تجاوز از وقت قانونی خود و زیر پا گذاشتن قانون مناظره، دهها بار حرف های رقیبش را قطع کرد و اجازه نمی داد او از وقت قانونی خود برای بیان حرف هایش استفاده کند.

حالا قرار است سومین مناظره دو نامزد بامداد جمعه آینده به وقت تهران برگزار شود و کمیسیون مناظره های انتخاباتی آمریکا از بیم احتمال تکرار شدن قانون گریزی های غم انگیز مناظره اول که موجب شد عالی ترین شخصیت های این کشور مضحکه جهانی شوند، میکروفون را تحت کنترل بگیرد.

به دنبال اختلال مکرر ترامپ در مناظره نخست که بارها اجازه صحبت به بایدن را نداد و بر خلاف مسیر و قواعد مناظره اظهار نظر کرد، کمیسیون مناظره‌های ریاست جمهوری آمریکا دوشنبه شب اعلام کرد میکروفون‌های ترامپ و بایدن را در غیر زمان پاسخگویی آنها قطع خواهد کرد.

این کمیسیون به هر نامزد دو دقیقه وقت می‌دهد تا بدون توقف درباره موضوعات اظهار نظر کنند. این مناظره که آخرین مناظره محسوب می‌شود شامگاه پنج‌شنبه برگزار می‌شود و مدت آن ۹۰ دقیقه است که به ۶ بخش ۱۵ دقیقه‌ای تقسیم خواهد شد.

این تصمیم کمیسیون مناظره‌های ریاست جمهوری آمریکا در حالی اتخاذ شده است که درگیری‌های لفظی دو نامزد انتخابات آتی در مناظره اول به شدت جنجال برانگیز شده و به دلیل رفتارهای دو نامزد به ویژه ترامپ بازتاب‌های بسیار منفی در محافل مختلف داخلی و خارجی داشته است.

بامداد جمعه گذشته قرار بود دو نامزد جمهوریخواه و دموکرات انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا دومین مناظره زنده از سه مناظره برنامه ریزی شده را داشته باشند اما ابتلای ترامپ به کرونا باعث شد تا دومین مناظره، به شکل برنامه تلویزیونی پرسش وپاسخ دو نامزد با رای دهندگان برگزار شود.

قرار بر این بود که به خاطر ابتلای ترامپ به بیماری کووید ۱۹، مناظره دوم به صورت مجازی بین دو نامزد برگزار شود اما واکنش عجیب ترامپ مانع از آن شد. ترامپ پایش را در یک کفش کرده بود که مناظره دوم باید حضوری باشد و حاضر به مناظره مجازی نیست. شاید او خوب می دانست که مناظره حضوری به دلیل لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی امکان پذیر نیست و او احتمالا قصد داشته با این ترفند، عملا از مخمصه مناظره دوم با بایدن فرار کند چرا که طبق نظرسنجی ها و به اذعان بسیاری از رسانه های آمریکا، او مناظره اول را سخت به رقیب دموکرات و با تجربه اش باخته بود.

درگیری لفظی و استفاده از عبارتهای غیرمتعارف شرایط را به گونه‌ای پبش برد که مسئول کمیسیون مناظره‌ها دست به اقدام کم سابقه قطع میکروفون‌ها در زمانی که حرف های هر نامزد در زمان مشخص پایان یابد، بزنند. این اقدام اثبات تاثیر مخرب و غیرسازنده‌ای بوده که به دنبال مناظره اول داشته است.

کارشناسان معتقدند اینکه دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این گونه در مناظره‌ای که میلیون‌ها بیننده داشته، به هم با الفاظ نامناسب تاختند، نشانه خوبی برای دمکراسی آمریکا نبوده و اثبات این مسئله بوده که موضع‌گیری و عقاید مخالف در این کشور مورد پذیرش سیاستمداران ارشد نیست.

این کارشناسان می گویند، در حالیکه سیاستمداران هر طیف باید تاب پذیرش و گوش دادن به نظرهای مخالف را داشته باشند، این مسئله به نوعی احترام به فرد مقابل است که می تواند برای نامزد ساکت هم امتیاز محسوب شود. قطعا  بی تابی ها و پرخاش ترامپ در مناظره اول نمره منفی برای وی در میان مخاطبان به همراه داشته که تحمل‌ناپذیری وی در برابر عقاید نامزد مخالف را نشان می دهد.

بایدن در حالی در نظرسنجی‌های ملی با اختلاف تقریبا ۱۰ درصدی از ترامپ جلو است که رئیس‌جمهوری آمریکا جایگاه خود را در خطر دیده و شاید بی‌تابی وی و قطع کردن صحبت‌های بایدن در مناظره اول یکی از تاکتیک های ترامپ برای خرابکاری در این رویداد بوده است.

نظرسنجی جدید موسسه گالوپ نشان داد، ۷۷ درصد از رای دهندگان واجد شرایط در آمریکا می گویند نتیجه انتخابات نوامبر (آبان) بیش از انتخابات قبلی در آمریکا برای آنها مهم است.

حرفهای شتابزده و تند این روزهای ترامپ فقط به مناظره با بایدن ختم نشده بلکه رفتارهای کنونی رئیس‌جمهوری آمریکا نشان می دهد که گویی ترامپ کنترلش را در صحبت‌هایش از دست داده که این برای بالاترین مقام یک کشور مدعی اجرای اصول دمکراسی نقص جدی محسوب می شود.

حرف های توهین آمیز شب گذشته(دوشنبه) دونالد ترامپ علیه آنتونی فائوچی رئیس موسسه آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا، آن هم در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ و در شرایطی که شیوع ویروس کرونا در این کشور دوباره شتاب گرفته است، موجی از انتقادها را بدنبال داشت. ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی خود در روز دوشنبه (روز گذشته ) در فرافکنی از سو مدیریت خود به شیوع ویروس کرونا  در آمریکا که بیش از هشت میلیون نفر به  مبتلا شده و جان باختگان آن نیز از ۲۲۵هزار نفر گذشته است، فائوچی را متهم به پنهانکاری درباره حقایق همه گیری این ویروس کرد و  از او به عنوان یک «فاجعه» و یک فرد «ابله» نام برد.

رفتار از روی عصبانیت ترامپ در محافل مختلف در این روزها شاید چندان هم غیرمنتظره نباشد. رئیس جمهوری آمریکا که نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ۱۳ آبان است، به گواه نظرسنجی های فراوان، شرایط خوبی برای رقابت با جو بایدن رقیبت سرسخت خود ندارد و طبیعی است این روزها، بخاطر هر موضوعی عصبی شود و پرخاشگری کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha