محمودرضا خواجهنصیری روز سهشنبه در مراسم گشایش "شعبه سوپرمارکت مالی" یکی از شرکتهای تامین سرمایه در مشهد افزود: معیشت حدود ۸۰ درصد مردم در کشورهای پیشرفته با فعالیت در بورس، بازار سرمایه و سرمایهگذاریهای مختلف گره خورده است.
وی ادامه داد: ظرف یک سال اخیر فقط در یک فقره عرضه اولیه سهام توسط شرکت سرمایهگذاری سازمان تامین اجتماعی در بورس، ظرف کمتر از یک دقیقه ۸۰ هزار میلیارد ریال جذب شد که نشانگر قدرت بزرگ توان مالی مردم است که میتواند کشور را متحول کند.
نایب رییس هیات مدیره بورس تهران همچنین به گشایش نخستین شعبه بورس کشور در مشهد اشاره و بیان کرد: مزیت بزرگ این کلانشهر در استقبال پایینترین دهکهای اجتماعی تا بالاترین آنها در مشهد از ایدههای سرمایهگذاری و توسعه است. هماینک نیز شهروندان مشهدی جزو سرمایهگذاران بزرگ بورس کشور هستند.
وی در ادامه همچنین گفت: "سوپرمارکت مالی" در کشورهای توسعه یافته، ارایهدهنده مجموعهای از خدمات مالی و سرمایهگذاری در حوزههای بورس، بیمه و بانک است که افراد مختلف میتوانند به صورت آنلاین و آفلاین از چنین خدماتی بهره گیرند.
خواجهنصیری افزود: نرمافزارهای کاربردی (اپلیکیشن) پیشرفته دنیا زیر چتر سوپرمارکت مالی خدمات سرمایهگذاری در حوزههای مختلف مسکن، طلا و ارز خدمات ارایه میدهند و تصمیمگیری افراد برای ورود یا خروج از بازارهای مختلف سرمایه به آسانی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: با راهاندازی سوپرمارکت مالی هر فردی میتواند متناسب با شرایط اقتصادی روز در حوزه مسکن، طلا، بورس و یا بیمه سرمایهگذاری کند و با یک تصمیم به راحتی در نحوه سرمایهگذاری خود تغییر جایگاه دهد.
عضو هیات مدیره بورس تهران گفت: در نظام بازار، سرمایه ابزار صحبت میکند و از پول مردم در یک منطقه، نقدینگی بخشهای تولیدی و صنعتی و طرحهای نیمهتمام همه منطقه بهره میگیرد.
وی افزود: بررسی یک شهرستان در استان خراسان جنوبی نشان داد که مردم آن شهر افزون بر ۲۰ هزار میلیارد ریال فقط از منابع مالی در بورس برخوردارند. این در حالی است که در همان شهر طرح اقتصادی وجود دارد که بخاطر نبود بودجه ۵۰۰ میلیارد ریالی نیمهتمام باقی مانده است.
خواجهنصیری ناکارایی تخصیص منابع مالی را در کشور باعث نیمهتمام ماندن طرحهای اقتصادی ذکر و بیان کرد: اگر مردم بدانند که میتوانند با سرمایه خود یک واحد تولیدی ایجاد کنند که برای فرزندانشان شغل بوجود آورد و موجب پیشرفت منطقه آنها میشود قطعا وارد عمل خواهند شد.
وی ادامه داد: سوپرمارکت مالی میتواند نیاز هر شهرستان را در بخشهای اقتصادی شناسایی کند و زمینه را برای سرمایهگذرای فراهم و با پول خود مردم آن منطقه طرحهای اقتصادی محلی را اجرا نماید یا اینکه با حذف واسطهای مثل بانک، سرمایه مردم را به نیاز مالی طرحهای اقتصادی نزدیک کند.
عضو هیات مدیره بورس تهران گفت: عمده تامین مالی طرحهای قطارشهری در سطح کشور از بازار سرمایه با ارقام افزون بر ۱۰۰ هزار میلیارد ریال صورت گرفته است. در بازار سرمایه توان، امکان و شرایط مردم میتواند در خدمت توسعه کشور قرار گیرد و از طریق ابزارسازی، واسطهها را حذف کند.
عضو هیات مدیره اتاق اصناف ایران نیز در این مراسم گفت: ۹۰ درصد سرمایهگذاران اقتصادی خراسان رضوی مربوط به بخش خصوصی هستند که نشانگر ظرفیتهای بالای سرمایهگذاری در این استان است.
محمود بنانژاد افزود: اینک که بازار سرمایه و بورس در کشور داغ است میبایست غیر از بازارهای مالی، افرادی که به عنوان سرمایهگذار وارد این بازارها میشوند هم مورد حمایت قرار گیرند، آموزشهای لازم به آنان ارائه گردد تا با چشم باز و بینش صحیح وارد بازار مالی شوند.
وی فعالان بخش خصوصی را نیز برای ورود به بازار سرمایه نیازمند آموزش ذکر و بیان کرد: بازارهای مالی هم فرصت و هم تهدید هستند. فرصت به لحاظ جذب نقدینگی جامعه و هدایت آن به سمت بخش تولید و تهدید به لحاظ ورود افراد آموزش ندیده و ناکارآمد که ضرر زیادی را متحمل میشوند.
رییس اتاق اصناف مشهد گفت: ظرف ماههای اخیر که بازار بورس داغ شد برخی افراد آموزش ندیده سرمایه زیادی را وارد این بازار کردند و متحمل ضرر و زیان شدند لذا قبل از ورود به بازارهای مالی، آموزش افراد ضروری است.
نظر شما