به گزارش ایرنا، حسن قاضی عسگر روز سه شنبه در نشست بررسی راهکارهای افزایش مراودات با سن پترزبورگ روسیه افزود: در این نقشه راه راهبردی باید برنامههای جامع که قابلیت اجرا دارد لحاظ شود تا با اهداف مشخص با دیگر کشورها وارد مذاکره و همکاری شویم.
وی با اشاره به ضرورت همکاری سایر نهادها برای بهبود ارتباطات بینالمللی اصفهان ادامه داد: از سوی دیگر تدوین برنامهها و اقداماتی که دستگاههای اجرایی استان در این راستا میتوانند انجام از اهمیت بالایی برخوردار است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان به تشکیل کمیتههای مختلف با موضوعات مشخص برای همکاری با سن پترزبورگ روسیه اشاره کرد و گفت: این کمیتهها میتوانند مقولههای گوناگون را برای همکاری با این شهرهای خارجی تعیین و دنبال کنند.
قاضی عسگر با بیان اینکه مباحث علمی و تحقیقاتی زمینه مناسبی برای تعامل بیشتر با این شهر روسیه است، تصریح کرد: اصفهان دانشگاهها و مراکز علمی فناوری متعددی دارد که میتوانند در این ارتباط پیشگام باشند.
وی گردشگری را یکی دیگر از موضوعات مناسب برای بهبود روابط بینالمللی بویژه با شهر نامبرده دانست و اضافه کرد: ارتقای این بخش به برنامه ریزی و تدابیر مناسب نیاز دارد.
مدیر روابط عمومی و ارتباطات بینالملل شهرداری اصفهان در این نشست گفت: افزایش تعامل با شهرهای خواهر خوانده از اولویتهای این نهاد در بخشش بینالمللی به شمار میرود.
ایمان حجتی افزود: بر همین اساس مکاتباتی با آنها انجام و برخی زمینههای قابل همکاری هم شناسایی شده است.
سن پترزبورگ دومین شهر بزرگ روسیه پس از مسکو که در شمالغرب این کشور واقع شده از جاذبههای متنوع فرهنگی، علمی، گردشگری و تاریخی برخوردار است.
شهرهای اصفهان و سن پترزبورگ روسیه تفاهمنامه خواهرخواندگی با یکدیگر دارند و مجموعهای ارزشمند از ۷۰۰ نسخه خطی فارسی از قبیل منابع تاریخی و نمونههای زیبای نسخ مذهب در کتابخانه علمی دانشگاه دولتی سن پترزبورگ نگهداری میشود.
ایران و روسیه در زمینههای مختلفی از جمله فرهنگی، گردشگری، اقتصاد، حمل و نقل و کشاورزی با یکدیگر همکاری میکنند.
شهر تاریخی اصفهان با شهرهای شیان چین، کوالالامپور مالزی، فلورانس ایتالیا، یاش رومانی، بارسلون اسپانیا، ایروان ارمنستان، کویت، فرایبورگ آلمان، هاوانا کوبا، لاهور پاکستان، ست پترزبورگ روسیه، داکار سنگال، بعلبک لبنان و نجف عراق عقد خواهرخواندگی دارد.
نظر شما