۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۹:۴۴
کد خبر: 85104438
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

استاندار:تبادلات اقتصادی اصفهان با شهرهای ازبکستان گسترش می یابد

اصفهان-ایرنا- استاندار اصفهان گفت:همکاری‌های صنعتی،فرهنگی، گردشگری، علمی و به ویژه اقتصادی میان استان اصفهان و تعدادی از شهرهای کشور ازبکستان برنامه ریزی و گسترش می یابد.

به گزارش ایرنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اصفهان، سیدرضا مرتضوی روز یکشنبه در دیدار با نورالدین جان اسماعیل اف رییس مجلس قانونگذاری ازبکستان و هیئت همراه افزود: سفیر ازبکستان در ایران نیز می‌تواند در این راستا کمک کند تا جلسات مشترک اقتصادی میان اصفهان و این کشور آغاز شود.

وی با بیان اینکه با وجود اشتراکات فرهنگی در سال‌های اخیر تبادلات اقتصادی میان اصفهان و ازبکستان مطلوب نبود افزود: همراهی بخش خصوصی و فعالان اقتصادی ازبکستان و ایران در چنین سفرهایی می‌تواند امکان فراهم شدن تبادلات اقتصادی را بیشتر کند.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: در میزبانی این سفر تلاش کردیم بضاعت‌های اصفهان را در حوزه‌های مختلف بیان کنیم و امیدواریم زمینه برای ارتباطات بعدی فراهم شود.

مرتضوی با اشاره به سفر ریاست جمهوری ازبکستان به ایران در خرداد ماه سال جاری، گفت: تمایل داریم میزبان شوکت میرضیایف رئیس جمهور کشور ازبکستان در اصفهان باشیم.

وی افزود: در این سفر می‌توانیم برنامه‌ریزی کنیم ایشان و یا هیأت همراه از ظرفیت‌های فناوری اصفهان بازدید کنند.

استاندار اصفهان گفت: از طرف ما معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان پیگیری‌های لازم را برای تشکیل جلسه میان فعالان اقتصادی کشور ازبکستان و استان اصفهان انجام خواهند داد.

وی ادامه داد: در گام نخست می‌توانیم در قالب جلسات وبیناری شرکت‌های توانمند استان اصفهان را سر میز مذاکره با شرکت‌های ازبکستان بنشانیم.

استاندار اصفهان به بزرگترین نمایشگاه‌ بین‌المللی ایران در این استان اشاره و بیان کرد: برای تبادل ظرفیت‌های اقتصادی و فرهنگی حضور در نمایشگاه‌های متقابل کمک کننده است.

مرتضوی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های صنعتی، گردشگری، هنری، ورزشی و فرهنگی از زمینه های مهم استان در همکاری های بین المللی است.

ضرورت تقویت همکاری های اقتصادی ایران و ازبکستان

نورالدین جان اسماعیل اف، رییس مجلس قانونگذاری ازبکستان در این دیدار گفت: باید زمینه تبادل هیئت‌های تجاری میان ازبکستان و اصفهان را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه باید ویژگی‌های برجسته اصفهان را به مسوولان ازبکستان منعکس کنیم، افزود: تا به امروز تصور می‌کردم اصفهان تنها مرکز گردشگری است اما متوجه شدم این استان در حوزه‌های مختلف علمی، صنعتی و فناوری توسعه یافته است.

رییس مجلس قانونگذاری ازبکستان اضافه کرد: برای فراهم کردن زمینه فعالیت فعالان اقتصادی اصفهان در کشور ازبکستان هیچ مشکلی نداریم و چالش حمل‌ونقل نیز میان فعالان اقتصادی قابل حل است.

اسماعیل اف تصریح کرد: ریاست جمهوری ایران نیز تاکید داشتند در حوزه‌های سیاسی و فرهنگی ارتباط خوبی میان ایران و ازبکستان وجود دارد اما از حوزه اقتصادی غفلت کرده‌ایم و ریاست‌جمهوری ازبکستان نیز با این موضوع هم عقیده است.

وی خاطرنشان کرد: در ماه آینده ریاست‌جمهوری ازبکستان به کشور ایران سفر خواهد کرد و در زمان حاضر وزارتخانه‌های ازبکستان در حال آماده‌سازی مقدمات این سفر هستند.

رییس مجلس قانونگذاری ازبکستان گفت: امروز ملاقات بسیار سودمندی را با استاندار اصفهان و هیئت همراه داشتیم و زمانی به کشور خود بازگشتیم ویژگی‌های برجسته اصفهان را به مسوولان ازبکستان منتقل می‌کنیم.

فعالیت ۴۰۰ شرکت ایرانی در ازبکستان

بهار عبدالله یف، سفیر ازبکستان در جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار اظهار کرد: در ازبکستان حدود ۴۰۰ شرکت با سرمایه ایرانی فعالیت می‌کنند و امروز ازبکستان در آسیای مرکزی به کشور بازِ اقتصادی تبدیل شده است.

وی افزود: یکی از معضلات بزرگی که در همکاری‌های اقتصادی با آن مواجه بودیم بسته بودن اقتصاد کشور ازبکستان بود.

سفیر ازبکستان در ایران خاطرنشان کرد: اما با سرکار آمدن آقای «شوکت میرضیایف» رییس جمهور ازبکستان، در اولین مرحله، همکاری‌های اقتصادی را با همسایگان نزدیک که جمهوری اسلامی ایران نیز جزو آن همسایگان محسوب می‌شود در پیش گرفته‌ایم.

عبدالله یف یادآور شد: در ازبکستان بانک‌های دیجیتالی فعالیت می‌کنند و پیشرفت‌های قابل توجهی در این حوزه داشته‌ایم و این در حالی است که متأسفانه مبادلات تجاری اصفهان در ازبکستان ضعیف است.

وی افزود: نخسین شرکتی که در ازبکستان تولید آجرهای تزئینی را راه‌اندازی کرد از اصفهان بود اما این همکاری به مرور زمان کمرنگ شد.

اصفهان؛ مهمترین استان اقتصادی و صنعتی ایران

سفیر ازبکستان در ایران افزود: این سفر و دیدار را به فال نیک می‌گیریم زیرا اصفهان بزرگترین استان اقتصادی و صنعتی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود و اقتصاد ازبکستان تمایل به خرید تولیدات این استان دارد.

عبدالله یف خاطرنشان کرد: عرصه گردشگری نیز برای ما مهم است، آماده هستیم در حوزه صنعت گردشگری همکاری تنگاتنگی را با استان اصفهان داشته باشیم.

وی خطاب به استاندار اصفهان گفت: سفارت ازبکستان را از خود بدانید زیرا آماده همکاری همه‌جانبه با استان اصفهان هستیم و اراده سیاسی قوی میان روسای جمهوری ۲ کشور وجود دارد تا همکاری‌ها به صورت تنگاتنگ انجام شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha